İzmir'de İl Milli Eğitim'in 'Eğitim Buluşmaları' dijital platformda devam edecek

İZMİR İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında 'Eğitim Buluşmaları'na dijital ortamda devam edeceği bildirildi. T...

İZMİR İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında 'Eğitim Buluşmaları'na dijital ortamda devam edeceği bildirildi. Teknolojinin tüm olanakları kullanılarak oluşturulan uzaktan eğitim buluşmaları kapsamında, ilk olarak Prof. Dr. Şenol Alpat ve Doç. Dr. Gülşen Şendur 'Kimya Eğitiminde Argümantasyon Uygulamaları' konu başlığıyla eğitimcilerle bir araya geleceği duyuruldu.

Dünya çapında yaşanan koronavirüs salgını nedeni ile Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye genelinde başlattığı uzaktan eğitime devam ederken İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü de bir dizi çalışmayı hayata geçiriyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yaşanan bu süreçte öğretmen, veli ve öğrencilere yönelik çevrimiçi eğitim buluşmalarını etkin bir şekilde sürdürüyor. Müdürlük, bünyesinde üç yıldır devam eden Mesleki Gelişim Akademisi, İlham Veren Buluşmalar ve Veli Akademisi kapsamında yürüttüğü çalışmaları dijital platforma taşıyarak alanında uzman isimleri eğitim paydaşlarıyla buluşturuyor.

Türkiye'de ilkokuldan liseye kadar tüm öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın hayata geçirdiği EBA TV üzerinden uzaktan eğitim almaya devam ediyor. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü de bu süreçte bir yandan çevrimiçi rehberlik projesi DANIŞ-MEM ile eğitim paydaşlarının sorularını yanıtlarken bir yandan da dijital eğitim buluşmaları ile öğrenci, öğretmen ve velileri, alanında önemli isimlerle bir araya getiriyor. Çalışmalar kapsamında en çok ihtiyaç duyulan konu başlıklarını belirleyen İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, farklı gün ve saatlerde öğrenci, veli ve öğretmenleri alanının uzmanlarıyla buluşturacak.

Teknolojinin tüm olanakları kullanılarak oluşturulan uzaktan eğitim buluşmaları kapsamında, ilk olarak Prof. Dr. Şenol Alpat ve Doç. Dr. Gülşen Şendur 'Kimya Eğitiminde Argümantasyon Uygulamaları' konu başlığıyla eğitimcilerle bir araya gelecek. Ardından Yazar Müjdat Ataman 'Öğreten Öğretmenden Öğrenen Öğretmene', Dr. Türker Toker 'Çevrimiçi Ölçme Araçları', Prof. Dr. Diğdem Müge Siyez 'Ebeveyn Çocuk İlişkisinde Kaygı Yönetimi', Dr. Avşar Ardıç 'Korona Zamanları Duygusal İlkyardım' gibi konu başlıklarıyla öğretmen, öğrenci ve velilerle dijital platformda buluşacak.

'BİRBİRİMİZE KENETLENEREK ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, ülkemizde ve dünyada sosyal izolasyonun zorunlu hale geldiğini vurgulayıp, "Yüz yüze etkileşimin sınırlandığı bu dönemde, İzmir eğitim ailesi olarak yarınlarımızın teminatı evlatlarımız için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Dünyada ve ülkemizde yaşanan bu zor dönemi, birbirimize kenetlenerek ve üretmeye devam ederek atlatacağız. Şartlar ne olursa olsun birlikte hareket ettiğimiz sürece her zorluğun üstesinden gelebiliriz. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak süreci etkin ve verimli bir şekilde değerlendirmek üzere öğrenci, öğretmen ve velilerimize yönelik çevrimiçi eğitim buluşmalarını hayata geçiriyoruz. Bu sayede yapılan eğitimlerle zamanı, etkin ve verimli bir şekilde kullanırken sürecin getirdiği sıkıntılardan bir nebze de olsa uzaklaşacağız" dedi.

İZMİR, ()

27 Mar 2020 - 12:30 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.