Hayvan  deneyleri  yapılmasın

Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (TRAHAYKO) Başkanı Lütfiye Tüzün Kurban, son günlerde tüm dünya gündeminde geniş yer kaplayan hayvanlar...

Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (TRAHAYKO) Başkanı Lütfiye Tüzün Kurban, son günlerde tüm dünya gündeminde geniş yer kaplayan hayvanlar üzerinde yapılan güzellik ürünü deneylerine yönelik açıklamada bulundu. Maymun, fare, tavşan, köpek gibi hayvanlar üzerinde yapılan deneylere tepki gösteren Kurban, insanlar bu ürünleri kullanmazsa bu durumu durdurabilirler dedi.

O ÜRÜNLERİ KULLANMAYIN

İnsanları hayvan deneyi yapan firmaların ürünlerinden almamaya davet eden Kurban, “Çok sayıda güzellik ürünü firması ürünlerinin denemelerini tavşan, fare ve maymun gibi çeşitli hayvanlar üzerinde yapıyor. Buradaki hayvanların sağlığı, fiziksel bütünlüğü, yaşamı zarar görüyor. Doğada koşması gereken hayvanlar kafeslere tıkılıyor ve insanların güzellik malzemeleri için denek olarak kullanılıyor. Kadınlar tabi ki güzelliklerinden vazgeçmek istemezler. En azından bunu yapmayan ürünler var. İnsanlar bu ürünleri tercih ederse. Para kaybı nedeniyle bundan vazgeçmeyebilirler. Para kazanmak için yaptıkları bu işten insanlar ürün almayı bırakınca eminim firmalar da vazgeçecektir. Mademki bunu hayvan deneyi olmadan yapmak mümkün ve yapan firmalar var insanlar bu ürünleri seçsinler.” şeklinde konuştu.

HER ŞEY BİZİM ELİMİZDE

Kurban, deneyleri durdurmanın insanların elinde olduğunu söyleyen Kurban, “Biz bu makyaj ürünlerini, güzellik ürünlerini almadığımız zaman otomatik olarak bu olaydan vazgeçecekler. İnsanlar deri ayakkabı alırken bile düşünüyor. Alam mı almasam mı diye düşünüyoruz. Bazen almak zorunda kakalıyorsun. Acaba ben hayvan katliamına katkıda mı bulunuyorum diye düşünüyorsun. Bu durumda onun gibi bir şey. Her şey biz insanlarda bitiyor. Eğer biz bu ürünleri talep etmeyi bırakmazsak bu olay devam edecek. Eğer talep etmezsek devam etmeyecek. Herşey bizim elimizde. Üç ay hiçbir kadın yeni bir makyaj malzemesi almazsa ne olur? Hayvan deneyi yapanlar bu sebepten dolayı ürünlerinin alınmadığını bilecekler. Bu kez maddi zorluğa girdikleri için o hayvanların yakasını bırakmış olacaklar. Deneyler yapılmadan da bu ürünler üretilebiliyorsa neden böyle bir şey yapıyorlar?” ifadelerini kullandı.

Haber:Fatoş BATMAN

21 Nis 2021 - 10:20 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.