Giresun'da hastanede bir ilk yaşandı

Giresun Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Devlet Hastanesinde mesane kanseri nedeniyle mesanesi ve prostatı alınan hastaya, bağırsaktan yapay mesane yapılarak hastanın normal idrar yolundan idrar yapabilmesi sağlandı.

Giresun'da hastanede bir ilk yaşandı
Haber albümü için resme tıklayın

Giresun Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Devlet Hastanesinde önemli bir operasyon gerçekleştirildi. Mesane kanseri nedeniyle mesanesi ve prostatı alınan hastaya, ABD Stanford Üniversitesinde geliştirilen yöntemle ince bağırsaktan yapay mesane yapıldı.

Bu sayede hastanın mesanesi alınmasına rağmen, normal idrar yolundan idrar yapabilmesi sağlandı. Giresun’da bir ilk olan bu ameliyatı Üroloji Uzmanı Op. Dr. Burhan Özdemir, Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bekir Poyraz ile birlikte gerçekleştirdi. Hastanın zorlu tedavi süresince Anestezi, Dâhiliye, Enfeksiyon Hastalıkları, Kardiyoloji ve Nutrisyon birimi hekimleri, multidisipliner bir yaklaşım içinde hastanın tedavisi için büyük çaba sarf etti. Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Girişimsel Radyoloji Bölümü tarafından da girişimsel işlemlerde ekibe destekte bulunuldu.

28 Oca 2022 - 17:21 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.