Gerçek tedavi tam kapanmadır

Trabzon Tabip Odası Yönetim Kurulu, salgın süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu

Trabzon Tabip Odası Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, salgın sürecinin doğru yürütülemediğini öne sürerek kısıtlı tedbirlerin salgına çare olmadığını ve gerçek tedavinin tam kapanma olduğunu belirtti.

“ÜÇÜNCÜ VE EN BÜYÜK PİKİNİ YAPIYOR”

Trabzon Tabip Odası Yönetim Kurulu, yaptığı yazılı açıklamada salgın sürecinin doğru yürütülemediğini savunarak şu ifadelere yer verdi: “Eksik, yanlış, tutarsız politikalar, başarısız salgın yönetimi nedeniyle ülkemizde kontrol altına alınamayan Covid-19 pandemisi üçüncü ve en büyük pikini yapıyor. Günlük vaka sayıları elli bini aştı, can kayıpları gerçek rakamların ancak üçte birini yansıtan resmi rakamlara göre dahi iki yüz elliyi aştı. Hastanelerimiz Covid-19 hastalarıyla dolmaya başladı. Belki de hastaneler sadece bu hastalara hizmet etmek zorunda kalacak, yoğun bakımlarda yer bulmak zorlaşacak, hasta seçmek zorunda kalacağız. Her gün çaresizlik içinde yeni ölümlere tanıklık etmekten tükeneceğiz. Bu tablodan sadece Covid-19 hastaları değil, Covid-19 dışı hastalarımız da mağdur olacak, ertelenemez sağlık sorunları için gereken hizmete ulaşamayacaklar.”

“SALGINI YÖNETMEK YERİNE ALGIYI YÖNETMEYE ÇALIŞIYORLAR”

Yapılan açıklamada yapılması gerekenin tam kapanma olduğu belirtilerek: “Baştan beri yaptıkları gibi hala salgını yönetmek yerine algıyı yönetmeye çalışıyorlar. Mızrak çuvala sığmayınca da maske, mesafe, hijyen tekerlemesiyle suçu vatandaşlara atıyorlar. Kısıtlı tedbirlerin salgına çare olmadığını yaşayarak öğrendik, gerçek tedavi tam kapanmadır. Yeter! Bin defa yeter! Bu kâbusu hep birlikte durduralım. Çağrımız sadece sağlık örgütlerine ve sağlık çalışanlarına değil. Bütün emek-meslek örgütlerini, bütün sendikaları, bütün siyasi parti ve çevreleri, başta yakınlarını Covid-19 nedeniyle kaybedenler olmak üzere bütün yurttaşlarımızı çağrımızı sahiplenmeye, sesimize ses katmaya, bu yanlış politikalara itiraz etmeye, bu korkun gidişata dur demeye, yaşam hakkımızı sahiplenmeye çağırıyoruz. Bu çığlık hepimizin!”

14 Nis 2021 - 15:39 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Halil - lebaleb dolu kongreler sırasında nerdeydiniz, yemininize bağlı kalarak lütfen bir de korkmadan doğruyu açıklayın ve takibedin olur mu,

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Nisan 15:39