Ganita-Faroz Projesi, ihaleye çıkıyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin vizyon projeleri arasında yer alan Ganita-Faroz Projesi, 26 Ocak Salı günü ihaleye çıkıyor. Bir yılda tamamlanması ön...

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin vizyon projeleri arasında yer alan Ganita-Faroz Projesi, 26 Ocak Salı günü ihaleye çıkıyor. Bir yılda tamamlanması öngörülen proje, yaklaşık 70 milyon liraya mal olacak.

GANİTA ESKİ GÜNLERİNE DÖNECEK

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada, projenin detayları ile ilgili şu ifadeler kullanıldı; “Trabzon’umuzun doğal yapısını korumuş en güzide yerlerinden biri olan Ganita’nın yeniden eski günlerine dönmesi, vatandaşlarımız ve turistlerimizin güzel vakit geçirebilmesi için Ganita-Faroz arasında hazırladığımız kentsel tasarım proje çalışmaları tamamlanmış olup, 26 Ocak Salı günü ihalesi gerçekleştirilecektir. Toplam 200 bin metrekarelik alanımız, yaklaşık 3 kilometrelik de sahil şeridimiz bulunmaktadır. Projeyi tasarlarken eski Ganita, eski Faroz ve aradaki aksları göz önünde bulundurarak, proje ofisleri ile mimar arkadaşlarımızın öngörüleri ve Sayın Başkanımız Murat Zorluoğlu’nun takdiri ile Ganita’yı eski haline dönüştürecek bir proje ortaya çıkardık. Proje kapsamında Gazipaşa’dan ve Cumhuriyet Caddesi’nden farklı yol aksları oluşturduk. Moloz’da yapılan caminin etrafındaki düzenleme çalışmaları ile Ganita etrafındaki bölgemizi birbirine bağlayacak eğimi düşük köprülerle birlikte iki taraftaki alanın yaya sirkülasyonunu sağlamayı hedefledik.

” PROJENİN İÇERİSİNDE NELER OLACAK? “

Ganita-Faroz Projesi kapsamında 1 adet restoran, 4 adet kafe, 7 adet büfe, 1 adet personel birimi, 2 adet bebek bakım ve engelli tuvaletleri ve 2 adet su deposu oluşturuldu. 76 bin metrekarelik yeşil alan mevcut. Yaklaşık olarak 3 kilometreye yakın bisiklet ve yürüyüş yolları yapılacaktır. Bin 500 metrekarelik toplam üstyapı alanı bulunmaktadır. İnovatif çocuk oyun alanları, büfeler, gün batımı, gün doğumu terasları, yürüyüş ve bisiklet yolları, su gösterilerinin olduğu alanlar yer almaktadır. Faroz’a doğru olan kısımda ise denize doğru inen iskeleler, seyir terasları oluşturuldu. Aralıklı olarak büfeler yerleştirildi. Balık tutma alanları, bu alanlarda engellilerin, yaşlıların ve çocukların kullanabileceği alanlar ve çocuk oyun köyü oluşturuldu.”

BİR YILDIR PROJE ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise merakla beklenen Ganita-Faroz Projesi ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Ganita - Faroz Projesi, çok önem verdiğimiz vizyon projelerimiz arasında yer almaktadır. Ganita, eskiden Trabzon’un çok önemli uğrak yerlerinden biriydi. Uzun zamandır biraz atıl kaldı. Ganita’yı tekrar şehirle buluşturmak, Trabzonluların dinlenebilecekleri, vakit geçirecekleri ve denizle buluşabilecekleri bir alan haline getirmek istiyoruz. Bir yıldır bu projenin üzerinde çalışıyoruz. Gerçekten çok emek harcadığımız bir proje oldu. Yaklaşık 70 milyon liraya mal olacak projemiz için 26 Ocak Salı Günü ihaleye çıkacağız” ifadelerini kullandı.

TRABZONLULARI SAHİLLE BARIŞTIRMAK İSTİYORUZ

Mart başı gibi çalışmalara başlamayı planladıklarını da dile getiren Başkan Zorluoğlu, “1 yıllık süre içerisinde Ganita’dan Faroz’a kadar çok farklı bir destinasyon ortaya çıkarmak istiyoruz. Vatandaşlarımız ve amatör balıkçılarımız için iskeleler, çocuklarımız ve gençlerimiz için de inovatif uygulamalar yapacağız. Ganita’dan Faroz’a kadar yapacağımız yürüyüş ve bisiklet yolları, Faroz’dan sonra Beşirli’ye kadar var olan aksla birleşecek. Hedefimiz hemşehrilerimizin Ganita’dan bisiklet, kaykay ve patenle Akyazı Stadı’na kadar gidebilmesi. Vatandaşlarımızın tekrar sahille barışmasına büyük katkı yapacak bu önemli projemiz şimdiden Trabzon’umuza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

24 Oca 2021 - 15:00 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.