banner114
banner146

Fırıncı esnafı daha dayanamazdı

Trabzon’da ekmeğin fiyatının aynı kalıp 280 gramdan 230 grama düşürülmesine tepki gösterilirken Fırıncılar Odası Başkanı Davut İlik, yapılan zamma mecbur kalındığını söyledi. Artan maliyetlerin fırıncıları zor duruma soktuğunu belirten İlik, ekmek fiyatlarında makul değişikliğin yapılması gerektiği açıklamalarında bulundu.

“MİNİMUM SEVİYEDE FİYAT AYARLAMASI YAPILDI”

Trabzon Fırıncılar Odası Başkanı Davut İlik, ekmekte zam istenmiyorsa fırıncı esnafının ekonomik olarak desteklenmesi gerektiğini kaydetti. Pandemi döneminde herkesin üstüne düşeni yapması gerektiğini söyleyen İlik, her şeyin devletten beklenmemesi gerektiğini de belirtti. Esnafın ekonomik koşullar nedeniyle son noktaya kadar dayandığını ve minimum seviyede fiyat ayarlaması yapmak durumunda kaldıklarını aktaran İlik, “Eğer ekmekte bir fiyat değişikliği istenmiyorsa fırıncı esnafının ekonomik olarak desteklenmesi gerekliliği zaruri hale gelmişti. Lakin içinde bulunduğumuz olağanüstü bu pandemi günlerde herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor. Her şeyi devletten beklemek bizlere yakışmazdı. O yüzden esnafımızla da istişare ederek devletten böyle bir talepte bulunmadık. Esnafımız ekonomik koşulların getirdiği zorluklara dayanabildiği son noktaya kadar dayanmıştır. Şimdi ise ayakta kalmaya devam edebilmek için de vatandaşımızı da zor durumda bırakmamak adına yine taşın altına elini koyarak minimum seviyede bir fiyat ayarlaması yapmak durumunda kalmıştır.” ifadelerinde bulundu.

“FİYAT DEĞİŞİKLİKLERİNDE HERKES FATURAYI BİZE KESİYOR”

İlik, ekmeğin ana maddesi olan unda ve birçok giderinde fiyat artışı olduğunu ve fiyat artış taleplerinin komisyonda dile getirildiğini söyledi. Önceliklerinin her zaman esnafı mağdur etmeden ekmeği üretmek ve vatandaşa ulaştırmak olduğunu belirten İlik, yapılan değişiklikten dolayı herkesin gözünün Fırıncılar Odası’nda olduğunu ifade etti. Fırıncılığın çok zor bir meslek olduğunu değinen İlik, “Ekmeğin ana maddesi ve temel tedariki olan unda ki fiyat artışının fırıncıların alım gücünü hepten düşürdü.  Maya, yakıt, ambalaj ve işçilik giderlerinde de artış yaşanması sonucunda fiyat ayarlaması yapmaya oda olarak mecbur kaldık. Fiyat artışı taleplerini komisyonda dile getiriliyor. Önceliğimiz vatandaşımızın temel ihtiyacı olan ekmeği üretmek, vatandaşımıza ulaştırmak ve esnafımızı da mağdur etmemektir. Ekmeğin ana tüketim maddesi olması sebebi herkesin gözü bizim üstümüzde. Bunun bilincindeyiz, sorumluluğumuzun da farkındayız. Lakin bizim dışımızdaki herkes bu fiyat değişikliklerinde faturayı bize kesiyor. Pandemi de tek tek, kapı kapı dolaşıp ekmek dağıtan biz. Yazın sıcağında, kışın ayazında koşturup kimseyi mağdur etmeyen yine biz. Fırıncı esnafının izni yok, cumartesi pazarı yok, hastalanmaya bile zamanı yok. Çünkü her sabah tezgahımız da o sıcak ekmek olmak zorunda vatandaş ekmeksiz kalamaz. Vatandaşımızı da ekmeksiz bırakmayız.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.