Finike Belediyesi'nde ağustos meclisi

FİNİKE Belediyesi'nin ağustos ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi yönetiminde gerçekleştirildi. Finike Belediyesi ağustos a...

FİNİKE Belediyesi'nin ağustos ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi yönetiminde gerçekleştirildi.

Finike Belediyesi ağustos ayı olağan meclis toplantısı, tarihi Şekerci Han'da 14 meclis üyesinin katılımıyla yapıldı. Meclis toplantısına katılanların giriş kapısında ateşleri ölçüldü ve maske verildi. Toplantıda önergelerle birlikte 8 gündem maddesi görüşüldü. Başkan Mustafa Geyikçi, toplantıda alınacak kararların ilçeye hayırlı olması dileğinde bulunarak gündem maddeleri hakkında meclis üyelerine bilgi aktardı.

Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, geçmiş Kurban Bayramı'nı ve gelecek Zafer Bayramı'nı kutlayarak toplantının açılış konuşmasına başladı. 17 Ağustos Marmara depremine de değinen Başkan Geyikçi, yaşanan afeti unutmadıklarını belirterek, depreme karşı duyarlı ve hazırlıklı olunması gerektiğini söyledi. Koronavirüs vakalarındaki artışa da değinen Başkan Geyikçi, "Serbestlik bize ağır geldi. Vaka sayıları artıyor. Tedbiri elden bırakmamak lazım" dedi.

Partilerin grup sözcüleri de deprem gerçeğine vurgu yaparak bu bilinçle hareket edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Konuşmaların ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. 3. gündem maddesinde bütün mahalleleri kapsayan 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planı görüşüldü. İmar planı, Sahilkent ve Kum mahallelerinde taban oturum uygulamasının kaldırılarak, taban alanında kullanımın isteğe bağlı olarak, yüzde 40'a kadar uygulanabilmesi eklenerek kabul edildi. Ayrıca Yenimahalle için eski yapılaşmaların bulunduğu alan kentsel dönüşüme uygun hale getirildi, eski planda dağınık olan resmi kurum alanları, park alanları, eğitim tesisleri alanları ve benzeri sosyal donatı alanları için bütüncül bir plan geliştirildi.

GÜN ISILARA STANDART GETİRİLDİ

Ayrıca ilçe genelinde yeni yapılacak binalardaki gün ısı depolarının görüntü kirliliği oluşturmaması için kompozit ya da benzeri yapı malzemesiyle kamufle edilmesi ve bir standart dahilinde yerleştirilmesine karar verildi. Öte yandan Kum ve Sahilkent mahallelerinde 7 metrelik yollar, 10 metre olarak planlandı. Konut alanında kalan 12 metre ve üstü yollarda istenilmesi durumunda ticaret yapılabilecek şekilde plan notu getirildi. Hasyurt Mahallesi Kolaklar mevkiinde bulunan ve mülkiyet sorunu olduğu için yenilenemeyen Kolaklar İlkokulu binası sorunu yapılan imar planı değişikliğiyle çözüme yaklaştı. 18 uygulamasının tamamlanmasının ardından yeni okul yapılabilecek.

07 Ağu 2020 - 14:41 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.