Eski terminal yerini satmayın

Trabzon’un mevcut terminalinin farklı bir alana taşınmasına karar verilmişti. Bu kararla beraber mevcut otogarın yeri için imar planında değişikliğe...

Trabzon’un mevcut terminalinin farklı bir alana taşınmasına karar verilmişti. Bu kararla beraber mevcut otogarın yeri için imar planında değişikliğe gidilerek belediye hizmet alanından ticaret ve turizm alanına çevrilmişti. Bu karar üzerine CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, mevcut alanın kamu yararına kullanılmasını istedi.

KÜTÜPHANE, TİYATRO SALONU, KÜLTÜR MERKEZİ, OTOPARK ÖNERİSİ

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na çağrıda bulunarak, mevcut terminal alanının satılmaması gerektiğini vurguladı. Alanın kamu yararına sunulması gerektiğini belirten Oyman, daha önce de öneride bulunduklarını söyledi. İstanbul’da örnekleri bulunduğunu belirten Oyman, “Büyükşehir Meclisinde alınan karar sonucunda şuan mevcut kullanılan Terminal yerinin imar planı değiştirildi. Sayın Zorluoğlu’na çağrımdır; bu alanı elimizden çıkarmayalım, satmayalım. Kamu yararına sunalım. 12 Mayıs 2020 tarihinde yaklaşık 18 dönüm alan üzerinde büyük kütüphane, tiyatro salonu, kültür-kongre merkezi ve otopark olabilecek verimli bir alan olarak kullanabileceğimizi sebepleriyle önermiştik. İstanbul’da yakın ölçülere sahip örneği mevcutken öneri dikkate alınamaz mı?” çağrısında bulundu.

Kübra Nur KOTAMAN

18 Oca 2021 - 10:24 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

ali - aslında mesele tiyatro falan değil belediyenin mali durumu iyileştirmesini engellemek için tiyatro falan yapılsın diyorlar. yıllardır istanbul'da arsa satışlarını eleştiren chp bugün satışlarda yarışıyor. yani mesele kültür falan değil mali engel çıkarmak.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 18 Ocak 10:24