Dolmuş zammı nasıl karşılandı?

TrabzonŞoförler Odası BaşkanıÖmer Hakan Usta, Trabzon Büyükşehir Belediyesinde Ulaşım Koordinasyon toplantısında alınan ulaşım zammı ile ilgili açıkl...

TrabzonŞoförler Odası BaşkanıÖmer Hakan Usta, Trabzon Büyükşehir Belediyesinde Ulaşım Koordinasyon toplantısında alınan ulaşım zammı ile ilgili açıklamada bulunmuştu. Başkan Usta’nın bu haberi vermesi üzerine günebakış gazetesi olarak vatandaşın nabzını yokladık. Trabzonlular ulaşım zammını fazla bulurken aynı zamanda pandemi nedeniyle yaşanan ekonomik zorluklar dolayısıyla şoförlere de hak verdi.

Her şeye zam geliyor? Nasıl geçinelim?

Sezai Alemdar: Bana göre bazı bölgeler için 2,5 lira az. Ama bazı bölgeler içinde fazla. Orada bir haksızlık var. zam zam zam nereye kadar. Emekliye verilen para ne kadar? Bu zamlarla geliri düşük vatandaş nasıl geçinecek. Her şey zamlandı gidiyor. Nereye gidiyoruz. Şartlar çoklaştı. Sadece dolmuş zammı olarak değil genel olarak baktığımızda her şeye gelen zamlar var.

Enver ayar: Durmadan her şeye zam geliyor. Dolmuşa zam yapıldığı gibi ekmeğe de zam yapıldı. İnsanlar tepki vermesin diye gramajı düşürüldü. Her şeye zam. Halkımız artık bunaldı. Daha yeni ekmeğe zam geldi. Şimdi de dolmuşa zam geldi. Şoförlerin de haklı olduğu noktalar var akaryakıt fiyatlarının fazlalığı da var. Onların geçim sıkıntıları da var. Zamlarda onların bir suçu yok. Bir peynire otuz lira veriyoruz. Bir tane de tereyağı alıyoruz ikisi yüz lira. Her şeye gelen zamlarla nasıl geçineceğiz.

Cemal Çepni: Ben yapılan zammı doğru buluyorum. İçinde bulunduğumuz şartlara göre şoförlerin zam talep etmesini bugün için normal bir karar olarak değerlendiriyorum.

Mehmet demir: Ben aldıkları zam kararından memnun değilim. Bir vatandaşı düşünmeleri gerekir. Tamam iki buçuk yıl önce zam yapılmış ama her sene zam mı yapılması gerekiyor. Emeklilere sorsunlar bakalım ne kadar maaş alıyorsunuz diye. Sadece devlet memuruna, durumu iyi olana sorulmasın. 6 bin lira maaş alan birine 50 kuruş hiçbir şey yapmaz. Ama emekli için dar gelirli için her gün 6 lira gidiş geliş parası vermek zor.

Büşra Gürsoy: iki bucuk liradan üç liraya çıkmasını doğru bulmuyoruz. Bu ücret fazla.

Son olarak isim vermek istemeyen bir kadın vatandaş: “Artık alıştık gelen vuruyor giden vuruyor. Çocuklarımız okula başladı. Aylık olarak hesapladığımızda ortaya büyük sayılabilecek bir rakam çıkıyor. Fazla bulduk. İsim vermek istemeyen kişi.” dedi.

Haber:Fatoş BATMAN

07 Mar 2021 - 09:12 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.