Diyarbakır'ın 25 yıldır süren çöp sorunu çözülüyor

DİYARBAKIR Valisi Münir Karaloğlu, şehrin 25 yıllık çöp boşaltma alanındaki sorunun giderilmesi ve AB standartlarına uygun bir katı atık tesisinin kur...

DİYARBAKIR Valisi Münir Karaloğlu, şehrin 25 yıllık çöp boşaltma alanındaki sorunun giderilmesi ve AB standartlarına uygun bir katı atık tesisinin kurulması için verdiği talimat doğrultusunda çalışma başlatıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 1996 yılından bu yana evsel atıkların vahşi depolama yöntemiyle dökülme sorununu çözmek için çalışmalara başladı. Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu'nun talimatıyla başlatılan çalışmalar kapsamında Karacadağ'da bulunan vahşi çöp depolama alanı ıslah edilecek, Avrupa Birliği (AB) standartlarına uygun bir katı atık tesisi inşa edilecek.

ÇEVRESEL SORUNLAR ORTADAN KALKACAK

Büyükşehir Belediyesi, atıklardan kaynaklı meydana gelen çevresel sorunların ortadan kaldırılması amacıyla başlattığı çalışmalar kapsamında çöplerin gelişen teknolojiye ve mevzuatlara uygun olarak bertaraf edilmesi ve ekonomiye kazandırılması için uygun tekniklerle geri dönüşümü sağlayacak ve çevresel sorunları ortadan kaldıracak.

Sızıntı suyu arıtma sistemi kurulacak

'Entegre katı atık yönetimi tesisleri ve düzenli depolama sahası' adıyla hazırlanan proje çerçevesinde mevcut vahşi çöp depolama sahası rehabilite edilerek, çevresel sorun giderilecek. Vahşi depolamanın yerine gelen atıkların özeliklerine göre ayrıştırılmasını, büyük bir orandaki kısmının geri kazanımını sağlayacak tesisler kurulacak. Miktarı ve hacmi azaltılmış evsel atıklar kurulacak olan düzenli depolama sahasında uygun teknoloji ile bertaraf edilmesi sağlanacak. Sızıntı suyu arıtma sistemi kurularak su kaynaklarına olası kirlilik önlenecek.

BİYOGAZ TESİSİ KURULACAK

Büyükşehir Belediyesi hazırladığı projede ayrıca çöp gazından elektrik enerjisi üreten Biyogaz Tesisi kuracak. Büyükşehir Belediyesi, yap işlet devret yöntemiyle yapacağı tesisle üretilecek elektrikten gelir sağlayacak.

06 Tem 2020 - 15:50 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.