Diyarbakır'da çevre dostu belediye

DİYARBAKIR Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada belediye olarak yaptıkları tüm iş ve işl...

DİYARBAKIR Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada belediye olarak yaptıkları tüm iş ve işlemlerde çevreyi ve doğayı korumayı esas aldıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde hayata geçirilen Sıfır Atık Projesi’ne destek sağladıklarını kaydeden Başkan Beyoğlu, temizlik ve dezenfekte çalışmalarında çevre dostu araçları kullandıklarını belirterek, "Emisyon sorunu olmayan bu araçlarımız sayesinde çevreye olan hassasiyetimizi ortaya koyuyoruz. Şu ana kadar bir çok bölgemizde fidan dikimini gerçekleştirdik. Yarınlara temiz bir çevre bırakmak toplum olarak hepimizin asli görevidir" dedi.

"ÇEVRE HASSASİYETİNİ ÖN PLANDA TUTUYORUZ"

İlçe genelinde binlerce ağaç dikimine dikkat çeken Beyoğlu, eğitim kurumlarının bu yöndeki çalışmalarına da tam destek sağladıklarını kaydetti. Temizlik çalışmalarını çevre hassasiyetini dikkate alarak gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Beyoğlu, emisyon sorunu olmayan çevre dostu araçlar kullanarak çevreyi ve doğayı koruduklarının altını çizdi. Beyoğlu, şöyle dedi:

"Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşi sayın Emine Erdoğan’ın himayelerinde hayata geçirilen sıfır atık projesine göreve geldiğimiz günden bu yana her türlü desteği sağladık. Doğa ve çevreyi korumaya özen gösteren bir anlayıştan geliyoruz. Emisyon sorunu olmayan bu araçlarımız sayesinde çevreye olan hassasiyetimizi ortaya koyuyoruz. Bu sayede doğayı ve yeşili korumuş oluyoruz, aynı zamanda parke taşları aşınmadan ve yıpranmadan temizlik yapmış oluyoruz. Yeşil alanların korunmasına ve geliştirilmesine özel önem veriyoruz. Tüm parklarımızı yeniledik ve yenilerini kazandırdık. 25 gül çeşidinin olduğu 12 dönümlük alandaki gül bahçemiz var. Kent içi tarım projesiyle farkındalık yarattık.Kütüphane, yürüyüş, gezinti ve dinlenme alanları bulunan park ve birçok kuş türünün yer alacağı 'kuş cenneti' temalı botanik park projemiz var. Tüm bunlarla çevreye ve doğaya katkı sunmak istiyoruz."

05 Haz 2020 - 10:33 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.