Büyükşehir Kariyer Merkezi’nden nitelikli istihdama destek

MERSİN Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi, verdiği rehberlik hizmeti ile 20 kişinin istihdama kazandırılmasına katkı sundu. Büyükşehir Belediyesi...

MERSİN Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi, verdiği rehberlik hizmeti ile 20 kişinin istihdama kazandırılmasına katkı sundu.

Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi, yaptığı çalışmalarla farklı illerden de ilgi görmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi, kurye firması tarafından gerçekleştirilen istihdama rehberlik etti.

İstihdama kazandırılan 20 kişiye Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da oryantasyon eğitimi verildi. Sağlanan iş birliği bundan sonraki süreçte de devam edecek. Oryantasyon eğitimini özel bir kurye firmasının çalışmalarını yürüttüğü İnsan Kaynakları Müdürü Kadir Uğur ile Eğitim Yöneticisi Özlem Ağırkan tarafından verildi. Eğitimde, kuryelere işlerini nasıl yapabilecekleri konusunda bilgilendirmeler yapıldı. Merkezi İstanbul’da bulunan firma, Kariyer Merkezi’nden işveren danışmanlığı aldı.

Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, Kariyer Merkezi’nin bir yıldan daha fazla bir süredir çalışmalar yürüttüğünü belirtti. Özada, “Bugün burada ulusal markaların Kariyer Merkezi koordinasyonunda buluşması çok önemliydi. Çünkü 1 yıl gibi kısa bir sürede şehir dışından ulusal bir markanın gelip burada Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi’ni tercih etmesi, bu eğitimi düzenlemesi, istihdam politikasını geliştirmesi çok önemliydi. Çünkü firma gelip bize Mersin ilinde bu yatırımı yapmak istediklerini, bu yatırımı yapmak için istihdam konusunda nasıl destek alabileceklerini sordu. Biz demografik yapıyı anlatmaya çalıştık. Mersin'deki kuryecilik mesleğine bakış açısını anlatmaya çalıştık. Kriterlerin neler olması gerektiği konusunda biz işverenlerimize danışmanlık hizmeti sunduk. Diğer taraftan da tabi ki rehberlik hizmeti sunmuş olduğumuz danışanlarımız var. Kariyer Merkezi olarak istihdama rehberlik etme konusundaki çabamızı sürdürmeye çalışacağız. Önemli olan bu. Kamu istihdam kurumu değiliz. Bunu tekrar etmek istiyorum ama biz iş arayanlar, işverenler arasında o bağlantıyı sağlayacak kanallardan bir tanesi olmaya adayız ve bu yöndeki çalışmalarımızı ulusal markalarla sürdürmek istiyoruz. Ulusal markaların bizi Mersin ilinde tercih etmesinin de aslında 1 yıl gibi kısa bir süreçte hangi aşamada olduğumuzu da gösteren en güzel kanıtlardan bir tanesi olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

İnsan Kaynakları Müdürü Kadir Uğur, ilk defa Mersin kitlesi ile bir araya geldiklerinden söz ederek, “Mersin’de operasyonumuzu başlatıyoruz ve ilk defa müşteri ile buluşacağımız kurye arkadaşlarla bir araya geliyoruz. Kurye arkadaşlarımıza da bizim için önemli olan, değerli olan konuları hem anlatıyoruz hem müşteriye nasıl davranmalı hem trafikte nasıl davranmalı bunu öğretiyoruz” dedi.

Kurye Sürücü Operasyonları Yöneticisi Berk Çalışkan ise Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Mersin’deki potansiyeli gördüklerini ifade ederek, “Mersin halkına, Mersin’de bulunan motosiklet sürücüsü arkadaşlara, bir iş istihdamı yaratmak adına market dağıtım operasyonunu beraber burada başlatmak istedik. Bunun için de Mersin Büyükşehir Belediyesi ile irtibata geçtik. Bu konuda bize destek oldular. Biz de bununla beraber buradaki aslında mevcut potansiyeli görmüş olduk” diye konuştu.

05 Nis 2021 - 11:32 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.