Burdur EBA'da ilk sırada

MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada EBA başarı grafiğinde Burdur birinci sırada yer aldı. Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını...

MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada EBA başarı grafiğinde Burdur birinci sırada yer aldı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını dolayısıyla Türkiye'de öğretmenler ve öğrenciler eğitim öğretime EBA (Eğitim Bilişim Ağı) üzerinden devam etti. Milli Eğitim Bakanlığı'nın EBA'ya erişim başarı sıralamasında ilk sırayı Burdur aldı. Burdur'da EBA'ya ulaşım konusunda sıkıntı yaşayan 98 haneye televizyon desteği verilirken, EBA'ya bağlantı sağlayamadığı tespit edilen 1142 öğrenci için 74 sabit, 1 adet gezici olmak üzere 75 adet EBA destek noktası kuruldu. 700'ün üzerinde öğrenciye tablet dağıtımı yapıldı.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, şöyle konuştu:

"Tüm dünyayı etkisi altına alan salgın sürecinde yaklaşık 1 yıl öncesinde uzaktan eğitime hızlı bir şekilde ülke olarak girdik ve bu noktada 2020- 2021 eğitim öğretim yılı başında da Sayın Valimizin başkanlığında yapmış olunan bir toplantıda uzaktan eğitime yakından destek mottosuyla bir çalışma yürüttük. Bu noktada ilk etapta EBA TV'ye ulaşamayan 98 hanemizde televizyon olmadığını tespit ettik. Bir hafta içerisinde Valiliğimiz öncülüğünde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın da destekleriyle bu ailelerimize 98 televizyonu ulaştırdık. Daha sonrasında ilimiz genelinde 1142 öğrencinin EBA canlı derse bağlantı sağlayamadığını tespit ettik. Bununla alakalı Milli Eğitim Bakanlığımızın illere EBA destek noktaları oluşturma konusunda bir talimatları oldu ve her ilimize bir hedef koymuşlardı. Biz Burdur ili olarak bu hedefin çok çok üstünde yer alarak 74 tane EBA destek noktası ve bir tane de gezici EBA destek noktası oluşturmak suretiyle öğrencilerimizin yürüme mesafesinde ulaşabilecekleri bir imkan sağladık."

428 öğrencinin bu noktalara ulaşamadığını tespit ettiklerini belirten Çay, "Onlara da tablet dağıtımı yaptık. Şu ana kadar 700'ün üzerinde bir tablet dağıtımımız oldu. Burdur ili olarak 1142 öğrencinin ulaşabilmesi adına oluşturmuş olduğumuz 75 EBA destek noktası ile birlikte aslında EBA'ya ulaşamayan öğrencimizin teknik olarak olmadığını söyleyebiliriz. Geçen günlerde bakanlığımız EBA destek noktasında 20 bilgisayarla beraber bir hesaplama yapmış ve 75 EBA destek noktasında 1500 bilgisayar, bunun karşılığında da 1142 öğrenci olduğu için yüzde 131 orana çıkarak gerçekten bu konuda ciddi bir başarı elde etmiş olduk. Bu konuda başta Bakanlığımız, Sayın Valimiz, il genelindeki hayırseverlerimiz, paydaşlarımız ve bu konuda yönlendirme yapan öğretmenlerimiz ile okul idarecilerimizin hepsine teşekkür ediyorum. Şu an bizim il olarak uzaktan eğitimde herhangi bir sıkıntı yaşanmaması adına çalışmalarımız artarak devam edecektir" diye konuştu.

21 Şub 2021 - 10:30 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.