Bolu'da ormanlara giriş çıkış ve piknik yapmak yasaklandı

BOLU'da, orman yangınlarına karşı alınan tedbirler kapsamında il genelindeki ormanlık alanlara girişler ve mangal yakılması 15 Eylül’e kadar yasakland...

BOLU'da, orman yangınlarına karşı alınan tedbirler kapsamında il genelindeki ormanlık alanlara girişler ve mangal yakılması 15 Eylül’e kadar yasaklandı.

Ege ve Akdeniz’de devam eden orman yangınlarının ardından Bolu Valiliği tarafından il genelindeki ormanlara girişler 15 Eylül’e yasaklandı. Bolu Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada Bolu ili sınırları içerisindeki tüm ormanlık alanlara, yetkililer ve orman idaresi tarafından yasal veya zorunlu sebeplerle izin verileceklerin dışındaki girişlerin yasaklandığı bildirildi.

Bolu’da özellikle hafta sonları tatilcilerin akınına uğrayan milli parklar ve mesire alanları ile ilgili de yeni yasaklar getirildi. Alınan tedbirler kapsamında milli parklar, tabiat parkları, mesire alanları, kent parkları ve diğer tüm ormanlık alan ve bitişiklerinde her türlü ateş yakılarak piknik yapılmasının, mangal, semaver, piknik tüpü ve benzerlerinin kullanılmasının yanı sıra il genelinde bulunan ormanlarda ve orman içi yollarda mola vermenin, piknik yapmanın, mangal, semaver, piknik tüpü, çoban ateşi, avcı ateşi gibi her türlü ateşin yakılması yasaklandı.

Kararda, yetkili idarelerin gözetimi ve denetiminde bulunan izinli park, piknik ve mesire alanları ile tabiat parklarında da mangal ateşi, piknik tüpü, semaver gibi her türlü ateşin yakılmasına da yasak getirildi.

Yaz aylarında artan anız yangınlarına karşı da alınan tedbirler kapsamında köyler başta olmak üzere orman içi, orman bitişiği ve ormanla ilişiği olmayan tüm köy ve mahallelerdeanız, bağ bahçe, fındıklık ve tarla temizliği amacıyla dahi olsa her türlü bahçe atığı, bitki örtüsü ve dallarının çoban ve avcı ateşi yakılması, orman içerisinde ve bitişiğinde kamp yapmak 15 Eylül 202l tarihine kadar yasaklandı.

02 Ağu 2021 - 18:47 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.