Başkan Özyiğit, Bakan Ziya Selçuk’a Erken Çocukluk Eğitimi Projesi’ni anlattı

MERSİN, ()-MERSİN'de Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, 'Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları' kapsamında kentte Milli Eğitim Bakanı Ziya Se...

MERSİN, ()-MERSİN'de Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, 'Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları' kapsamında kentte Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a Yenişehir Belediyesi olarak hayata geçirdikleri ve Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan Erken Çocukluk Eğitimi Projesi’ni anlattı.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un katılımıyla düzenlenen Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları’na katıldı. Başkan Özyiğit, toplantının ardından Bakan Selçuk ile bir araya geldi. Başkan Abdullah Özyiğit, Yenişehir Belediyesi olarak hayata geçirdikleri ve 0-8 yaş arası çocukların gelişimini desteklemek üzere tasarlanan projeyi Bakan Ziya Selçuk ile paylaştı. Bakan Selçuk, Milli Eğitim Bakanlığı olarak erken çocukluk eğitimi konusunda çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, Yenişehir Belediyesinin projesini çok kıymetli bulduğunu belirtti.

Yenişehir Belediyesi Akademi'de uygulanan projenin çok önemli olduğunu ve projeden haberdar olduğunu ifade eden Bakan Ziya Selçuk, erken çocukluk eğitimlerinin tüm Türkiye'de yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.

Yenişehir Belediyesi proje ile çocuklardaki gelişimsel sorunların erken dönemde tespit edilmesini sağlıyor, erken tedavi ve eğitimlerle çocuklara ve ailelere destek veriyor. Erken çocukluk döneminde gelişimsel bozukluğa yapılan erken müdahale ile çocuklar durumu en az hasarla atlatıyor veya etkilenmeden kurtulabiliyor. Yenişehir Modeli olarak nitelendirilen ve Marmara Üniversitesi işbirliği ile yürütülen proje; Aile ve Evlilik Hayatı Eğitimi, 0-3 Yaş MABEP Aile Eğitimi, 0-3 Yaş Bebek Kütüphanesi, 0-6 Yaş Gelişim Değerlendirme Uygulamaları, 0-6 Yaş Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, 3-6 Beceri Temelli Eğitim Merkezi(BETEM) ve 6-8 Yaş Atölye Temelli Eğitim’den oluşuyor.

26 Tem 2021 - 16:54 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.