Başkan Gültak'tan milli sporcu Miray'a destek

MERSİN'de Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, İtalya'da düzenlenen Para Yelken Dünya Şampiyonası'ndan bronz madalya ile dönen Paralimpik Milli Sp...

MERSİN'de Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, İtalya'da düzenlenen Para Yelken Dünya Şampiyonası'ndan bronz madalya ile dönen Paralimpik Milli Sporcu Miray Ulaş'a destek sözü verdi.

İtalya'nın Palermo kentinde düzenlenen Para Yelken Dünya Şampiyonası'nda üçüncülük elde eden Milli Sporcu Miray Ulaş, paralimpik seviyede Türkiye'nin hem kadınlar sınıfında hem de genel klasmanda ilk madalyasını aldı. Milli sporcu Ulaş, Mersin Engelliler Sanat ve Spor Kulübü Yönetimi ve Hemsball Mersin İl Temsilcisi Füsun Topkara'yla beraber Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak'ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Başkan Gültak, "Miray kızımız İtalya'daki Dünya Şampiyonası'ndan 3. olarak döndü. Burada paralimpik seviyede Türkiye'nin hem kadınlar sınıfında hem de genel klasmanda ilk madalyasını alması sebebiyle de göğsümüzü bir kez daha kabartmıştır. Kendisi yakın tarihte Paratriatlon Dünya Şampiyonası'nda da 4'üncü olmuştu. Bunlar muazzam başarılardır. Bizler Akdeniz Belediyesi olarak, kentimizde yaşayan birçok daldaki milli sporcularımıza desteklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. O gençler dünyada bayrağımızı gururla dalgalandırıyorlar. Bu da bizim için çok önemli. Miray da başarılı sporcularımızdan birisidir. Paris'te de büyük başarılar elde edeceğinden eminiz. Kendisine maddi ve manevi her zaman yanında olup destekleyeceğiz" şeklinde konuştu.

MİRAY ULAŞ'TAN BAŞKAN GÜLTAK'A TEŞEKKÜR

Milli sporcu Miray Ulaş ise "İtalya'daki Dünya Şampiyonası'nda 3 oldum ve aynı zamanda da Triatlon Dünya Kupası'nda da 4.'lük elde ettim. Tüm bunlar için sezon boyunca her zaman yanımda olan Sayın Başkan Mustaf'a Gültak'a çok teşekkür ediyorum. En büyük hedefim Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda da derece almaktır. Onun için de sıkı bir şekilde hazırlanıyorum" dedi.

Öte yandan Başkan Gültak, görüşme sırasında 2011 yılında Murat Altınay tarafından geliştirilen Türkiye'nin yeni milli sporu Hemsball'u Mersin İl Temsilcisi Füsun Topkara ile oynayarak deneyimleme şansı da buldu.

20 Eki 2021 - 14:26 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.