Başkan Eken: Teşvik konusunda topyekün hareket etmeliyiz

SİVAS, ()-SİVAS Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken, Pandemi Süreci İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katıldı. Vali...

SİVAS, ()-SİVAS Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken, Pandemi Süreci İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katıldı.

Vali Salih Ayhan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda konuşan STSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken, Sivas’ın teşvik kapsamına alınması konusunda topyekun hareket edilmesi gerektiğini ifade etti.

Birinci Organize Sanayi Bölgesinde güzel çalışmalar yürütüldüğüne vurgu yapan Başkan Eken, "30'a yakın fabrikaya arsa tahsisi yapıldı. Bu fabrikalar tamamlandığında 3 bine yakın istihdam sağlanacak. Çalışan sayımız inşallah 2021 yılında 11 bin 588 sayısına ulaşacak. Tabii ki en önemlisi Demirağ OSB. Bu bölgede lojistik köy inşaatı başladı. Altyapısında çalışılıyor. Sağ olsun Sayın Valimiz başta olmak üzere Belediye Başkanımız Ankara ile sürekli görüşüyorlar ve buranın bir an önce bitmesi için çaba sarf ediyorlar. Biz de oranın 3'te 1 ortağı olarak sorumluluğumuz var. Yatırımcıların gelmesi için onlara Sivas'ı anlatmamız gerekiyor. Valimiz ile ekip kurarak İstanbul'a gittik. İstanbul'da çok güzel gelişmeler oldu. Orada bizi çok sıcak karşıladılar. İlk defa Sivas'ta birlik ve beraberliği gördüklerini söylediler." dedi.

Demirağ OSB'nin şehir için kazanım olması için teşviklerin biran önce hayata geçirilmesi gerektiğini ifade eden Eken, şunları kaydetti;

Buranın açılmasının hızlanması için Cumhurbaşkanımızın kararnameyi biran önce imzalaması gerekiyor. Cumhurbaşkanımızın sözünü verip yapmadığı tek bir şey dahi yok. Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle Sivas en özel teşvik kapsamından yararlanacak sözünü bu pandemi sürecinde yaşadığımız sıkıntıları en kısa zamanda atlatmak için hayata geçmesi gerek. İŞKUR'a kayıtlı 33 bin işsiz vatandaşımız var. Bu pandemi süreci devam ederse işsiz sayısında artış öngörüyoruz. Bu yüzden Demirağ OSB olmazsa olmazımızdır. Bütün buradaki hazirun, bütün Sivas Teşvik Kapsamına hazır olduğunu, Demirağ OSB'nin altyapı çalışmaları 2021 yılında biteceğini hepimiz biliyoruz. Başta Sayın Valimiz olmak üzere çok büyük çaba veriliyor. Belediye Başkanımız çok büyük çaba veriyor. Sivas TSO olarak biz çaba gösteriyoruz. Hepimiz çaba veriyoruz. Bu çabanın artık taçlanması lazım. 10 bin kişilik istihdam sağlayacak yatırımcılar var. 33 bin işsizimiz var ama bu sorunun İnşallah Demirağ OSB ile çözüleceğini göreceğiz."

Eken, YHT konusunda Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’na yaptığı ziyarette bilgi aldığını ifade eden ederek, "Hızlı tren ile ilgili de, Ulaştırma Bakanımızı ziyaret ettim. 2020'nin sonu ve 2021'in başında hızlı trenin faaliyete geçeceğini söyledi. Valimizin desteği ile Belediyemizle inşallah güzel bir çalışma yapacağız ve Sivas'ı hızlı trene hazır hale getireceğiz. Hızlı tren geliyor ama biz hazır mıyız, Sivas hazır mı, iş sektörü hazır mı, bununla ilgili belediye başkanımızla ilgili çalışmalar yapacağız ve Sivas'ı hızlı trene hazırlayacağız" diye konuştu. şeklinde konuştu.

Eken fuar alanı konusuna da değinerek "Fuar kongre merkezimiz Üniversiteye verildi. Şu anda bir arsa üzerinde çalışıyoruz. Pandemiden dolayı gecikmeler oldu. İnşallah belediye başkanımız hızlandırırsa, arsayı bize tahsis ederler ise biz de Ticaret ve Sanayi Odası adına bir fuar merkezi yapacağız. Sivas'ın fuarlarını, tanıtımlarını inşallah Odamız bünyesinde, sizlerin de desteğiyle devam ettireceğiz diyor sizleri saygıyla selamlıyor, kurban bayramında birlik ve beraberlik olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

25 Tem 2020 - 16:32 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.