Başkan, çiftçilerle kekik hasadı yaptı

DENİZLİ'de Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Türkiye'nin kekik üretim merkezi olan Pamukkale ilçesinde çiftçilerle birlikte hasat yaptı. Lavanta b...

DENİZLİ'de Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Türkiye'nin kekik üretim merkezi olan Pamukkale ilçesinde çiftçilerle birlikte hasat yaptı. Lavanta bahçelerini de gezen Örki, ilçenin lavanta üretiminin de merkezi olacağını söyledi.

Dünyanın en önemli kekik üretim merkezlerinden Pamukkale ilçesinde hasat heyecanı başladı. Türkiye'nin kekik ihtiyacının yüzde 92'sinin sağlandığı ilçede, çiftçiler olgunlaşan ürünlerini hasat etmek için çalışmalarını sürdürüyor. Pamukkale Belediye Başkanı AK Partili Avni Örki, Gözler Mahallesinde kekik hasadı yapan çiftçileri de ziyaret etti. Çiftçilere kolaylıklar dileyen Örki, hasat heyecanına da ortak oldu. Örki, eline aldığı dirgen ile harman yapılan kekiklerin patoz ile dövülme işleminde çalışanlara yardım etti. Başkan Örki, daha sonra mahalledeki lavanta bahçelerini gezdi, incelemeler yaptı.

Pamukkale'nin sadece turizm değil tarım konusunda da ülke çapında ün sahibi olduğunu söyleyen Örki, "Pamukkale öylesine önemli değerlere sahip ki saymakla bitmiyor. Beyaz Cennet Pamukkale ve termal sağlık merkezi Karahayıt ile birlikte birçok antik kent ile turizmde iddialı bir ilçeyiz. Bunun yanında dünya kekik üretiminin büyük çoğunluğu ilçemizden karşılanıyor. Gözler bu konuda önemli bir nokta. Artık kekikte hasat zamanı geldi. Üreticilerimiz kekikleri toplayıp işlemeye başladı. Onları ziyaret ederek yanlarında olduk. Ayrıca son zamanlarda yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekecek olan lavanta bahçeleri de muhteşem güzelliğini ortaya çıkardı. Pamukkale her yönüyle hem ülkemize hem de dünyaya güzelliklerini sunuyor. Pamukkale'ye gelmek için yerli ve yabancı turistlerin birçok nedeni var. Herkesi Pamukkale'ye bekliyoruz" dedi.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, ()

04 Tem 2020 - 16:48 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.