Atatürk ve Endüstri Meslek Lisesi koruma altına alındı

OSMANİYE’de 'özel lise' olarak eğitime başlayan Atatürk Lisesi ve 'sanat enstitüsü' olarak eğitim tarihinde yerini alan Endüstri Meslek Lisesi, Hatay...

OSMANİYE’de 'özel lise' olarak eğitime başlayan Atatürk Lisesi ve 'sanat enstitüsü' olarak eğitim tarihinde yerini alan Endüstri Meslek Lisesi, Hatay Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 'Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığı' olarak tescil edildi.

Osmaniye Kültür Sanat Tarih ve Turizm (OKÜSANAT) Derneği Başkanı Atatürk Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi'nin Hatay Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından 'Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığı' olarak tescil edildiğini kaydetti. İpek, “Osmaniye’nin cumhuriyet devri mimari örneklerinden ve kent hafızasının mekanı eserlerden bu iki lisenin koruma altına alınması iyi olmuştur” dedi.

20 Eki 2021 - 14:32 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.