Akkuyu’dan Büyükeceli'deki okulua yemekhane

Mustafa GÜMÜŞ/GÜLNAR(Mersin), ()-MERSİN’in Gülnar ilçesinde Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) inşaat sahasına en yakın yerleşim yeri olan Büyükeceli M...

Mustafa GÜMÜŞ/GÜLNAR(Mersin), ()-MERSİN’in Gülnar ilçesinde Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) inşaat sahasına en yakın yerleşim yeri olan Büyükeceli Mahallesi’ndeki okulda, Akkuyu Nükleer A.Ş.’nin finansal desteği ile yapılan yemekhane hizmete girdi.

Binanın açılışı, Gülnar Kaymakamı Yunus Emre Bayraklı, Gülnar İlçe Eğitim Müdürü Hüseyin Kadim ve Akkuyu Nükleer A.Ş. yönetimi temsilcilerinin katıldığı törenle yapıldı.

Törende konuşan Kaymakamı Yunus Emre Bayraklı, "Akkuyu NGS inşaat sahası, Büyükeceli Mahallesi’nin yanında yer alıyor ancak Gülnar ilçesinin tüm halkı projenin bizim bölgemizde uygulanmasının olumlu etkilerini görüyor. Şu an itibarıyla tüm ilk ve ortaokul öğrencilerinin yemek servisinin organize edileceği yemekhane inşa edildi, su arıtma tesisleri onarıldı ve hatta okul binasının çatısı tamir ettirildi. Akkuyu Nükleer A.Ş.’ye eğitim kurumlarımıza verdikleri destek nedeniyle teşekkür ediyorum" dedi.

İlçe Eğitim Müdürü Hüseyin Kadim ise, Akkuyu Nükleer A.Ş.’nin mali desteğiyle okula güzel bir yemekhane binası inşa edildiğini belirterek, "Yakında öğrencilerin yemek servisi burada organize edilecek. Bunun yanında tahsis edilen paralarla önemli bir sorunumuzu daha çözmeyi başardık ve okulumuzun kanalizasyon sisteminde onarım yaptırdık. Akkuyu Nükleer A.Ş.’ye eğitim kurumlarımıza verdikleri destek nedeniyle Gülnar ilçesinin tüm halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

Açışta töreninde konuşan Akkuyu Nükleer A.Ş. Bölge İletişim Bölümü Eksperi Eyüp Lütfi Sarıcı da, "Yemekhanenin açılışı nedeniyle okulun yönetimini ve öğrencilerini kutluyoruz. Genç nesle şunları söylemek isterim: ilçemizde en modern teknolojilere dayanan bir nükleer güç santrali inşa ediliyor. Bunun yanında bizlere 60 yıldan daha uzun bir süre istikrarlı bir şekilde elektrik verecek olup önümüze çok büyük fırsatlar açacak. İlk sırada eğitimle ilgili fırsatlar yer alıyor. Azimli bir şekilde okuyacağınızı ve gelecekte bilgilerinizi vatanımızın refahı için kullanacağınızı umuyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından öğrenciler, şiir okuyup dans gösterisi yaptılar. Etkinlik, pandemi kapsamında alınan önlemlere ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak gerçekleştirildi.

Akkuyu Nükleer A.Ş., Akkuyu NGS’nin inşa edildiği bölgeye destek amaçlı yardım faaliyetlerini devamlı olarak sürdürüyor. Şirket geçen yıl, Silifke Devlet Hastanesi, Büyükeceli Aile Sağlık Merkezi’nin yanı sıra Büyükeceli İlk ve Orta Okuluna bağış sertifikaları vermişti. Yeni eğitim-öğretim döneminin başlaması ile de, sınıfların yenilenmesinden spor malzemeleri teminine kadar Gülnar ilçesindeki okulların çeşitli ihtiyaçları için Gülnar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 372 bin TL tutarında bir bağış sertifikası daha gönderilmişti.

14 Nis 2021 - 16:30 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.