Akdeniz Üniversitesi Kurumsal Akreditasyon onayı aldı

AKDENİZ Üniversitesi, Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından Türkiye'de yükseköğretim alanında ilk kez uygulanan ve sadece 11 üniversitenin kabul edil...

AKDENİZ Üniversitesi, Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından Türkiye'de yükseköğretim alanında ilk kez uygulanan ve sadece 11 üniversitenin kabul edildiği 'Kurumsal Akreditasyon Programı' kapsamında kurumsal akreditasyon almaya hak kazandı.

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından Türkiye'de yükseköğretim alanında ilk kez uygulanan 'Kurumsal Akreditasyon Programı' kapsamında bugüne kadar Akdeniz Üniversitesi'nin de aralarında bulunduğu 9 üniversitenin kurumsal akreditasyon kararı onaylandı. 2020 yılında ilk kez uygulanmaya başlayan Kurumsal Akreditasyon Programı'na 60'a yakın üniversite başvurmuş, Akdeniz Üniversitesi ile birlikte 11 üniversite değerlendirme kapsamına alınmıştı.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan başkanlığında ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Turhan koordinesinde yürütülen akreditasyon çalışmaları kapsamında Akdeniz Üniversitesi Kalite Komisyonu, Kurumsal Gelişim ve Kalite Koordinatörlüğü, akademik ve idari birimleri ile geçirilen yoğun çalışma döneminin ardından YÖKAK tarafından yürütülen değerlendirme ile Akdeniz Üniversitesi Kurumsal Akreditasyon onayı almaya hak kazandı. Üniversitelerin kalite güvencesi sistemi, eğitim ve öğretim, araştırma ve geliştirme, toplumsal katkı ve idari süreçlerde değerlendirilmesini sağlayan Kurumsal Akreditasyon Programı ile Türkiye'deki üniversitelerin ulusal düzeydeki katkılarının ve dünyadaki görünürlüklerinin artırılması amaçlanıyor.

KALİTE ALANINDA BİR İLK DAHA

Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, Akdeniz Üniversitesi'nin yükseköğretim alanında yaşanılan değişimleri, kurumsal gelişim süreçlerini, bugüne kadar yakından takip ettiğini Türkiye'deki pek çok programa katılan ilk üniversiteler arasında yer aldığını ifade etti. Rektör Özkan, “Elbette bu bir ekip çalışması, bu süreçte emeği geçen tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

HEDEF ULUSLARARASI AKREDİTASYON

Akdeniz Üniversitesi'nin YÖKAK tarafından kurumsal akreditasyon almaya hak kazanmasından büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, “YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas hocamız ile bir araya gelerek gelecek projeleri konuştuk. Kalite süreci daima gelişimi ve en iyiyi hedefleyen bir süreç. Bu bakımdan eğitimde kaliteyi artırmak ve uluslararası akreditasyonlar için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdüreceğiz" diye konuştu.

20 Ağu 2021 - 14:17 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.