AK Parti Bursa İl Başkanı Gürkan: Bursa üretimdeki vizyonu ile havacılık çalışmalarının başkenti olabilir

Derya EVREN/BURSA,()-AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, sanayi altyapısı, farklı alanlardaki zengin potansiyeli ve üretken nüfusu ile ülke ekonom...

Derya EVREN/BURSA,()-AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, sanayi altyapısı, farklı alanlardaki zengin potansiyeli ve üretken nüfusu ile ülke ekonomisinin lokomotifi konumundaki Bursa’nın son yıllarda atılan adımlarla Türkiye’yi bu alanda dünyanın sayılı ülkeleri haline getiren havacılık dalındaki çalışmaların başkenti olma potansiyeline sahip olduğunu vurguladı.

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, Türkiye’nin günümüzün en etkili hava savunma, izleme ve iletişim aygıtlarından olan insansız hava araçlarının gelişimine hızlıca adapte olarak bu alanda sergilediği üretim ve yenilikler sayesinde dünyada ses getiren çalışmalarını her geçen gün arttırarak sürdürdüğünü belirtti. Başkan Gürkan, son olarak Baykar Firması tarafından üretilen ‘Akıncı TİHA’ ile birlikte Türkiye’nin bu teknolojiye sahip dört ülkeden biri haline geldiğini hatırlatarak, “Son yıllarda dünya genelinde hızla yükselen üretimde ve hayatın bir çok alanında dijitalleşme ve yazılım teknolojileri akımına ülke olarak çok çabuk uyum sağladık. Pandemi süreci ile birlikte önemi bir kez daha ortaya çıkan ve yükseliş ivmesini hızlandıran dijitalleşme süreci bir çok sektörde değişime, dönüşüme neden oldu ve bir çok yeni sektöre uyumu olmazsa olmaz hale getirdi. Artık daha nitelikli, özellikli ürünler, teknolojiler ülkeleri çok hızlı bir şekilde yükselişe geçirdi. Türkiye’de çok şükür ki bu hızlı değişime ayak uydurarak, yeni dünya düzeninde güçlenerek yoluna devam eden sayılı ülkeler arasında yerini aldı. Artık daha fazla çalışma, dünya trendlerine uygun katma değerli ürünler üretmeye devam etme vaktidir” dedi.

BURSA,ÜRETİM VE ÜRÜN GELİŞTİRMENİN BAŞKENTİ OLABİLİR

Başkan Gürkan, Bursa’nın her alanda olduğu gibi iletişim, savunma ve belki de yakın gelecekte yolcu, yük taşımacılığında da kullanılacak olan insansız hava araçları teknolojisi üretiminde üzerine düşeni yapabilecek kapasitede, bir çok alanda donanımlı bir il olduğunun altını çizdi. Gürkan, geçmişi yıllar öncesine dayanan, yeniliklere açık sanayi altyapısı, üretim alanındaki tecrübesi, üretken nüfusu ilde Bursa’nın bu alanda da önemli işlere imza atabileceğine olan inancını dile getirdi. Otomotiv, tekstil gibi alanların başkenti olarak anılmasının yanı sıra bir çok sektörde öncü çalışmalara imza atan Bursa’nın Türkiye ihracat rakamlarına verdiği destekle dışa dönük, dünya üretim trendlerine uyumlu yüzünü de ortaya koyduğunu ifade eden Gürkan, “Tüm bunların yanı sıra Büyükşehir Belediyemiz ve Türkiye’nin en büyük ticaret ve sanayi odası olma özelliğini taşıyan BTSO ve TÜBİTAK işbirliği ile Türkiye’de bir ilk olarak hayata geçirilen Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi, günümüz üretim anlayışının olmazsa olmalarından ürün ve hizmet geliştirme çalışmalarının Türkiye çapındaki ana üssü haline gelecek olan ve şehrimizde kurulması planlanan inovasyon merkezimiz, Bursamızda hizmet veren firmalarımızın yıllardır yenilikçi üretim anlayışı ile ortaya koydukları katma değer ve ülke genelinde ortaya konulan vizyon şehrimizin uzay havacılık çalışmalarında da üretim ve geliştirme başkenti olabileceğini göstergesidir.

GENÇLERE; ‘YÜZÜNÜZÜ GELECEĞE DÖNÜN’ ÇAĞRISI

Bursa’nın tüm bu zenginliklerinin yanı sıra şehrin vizyoner yapısıyla geleceğe yürüyen gençlerine de bir çağrı yapan Başkan Gürkan, şunları söyledi:

“Gelecek artık yazılım teknolojileri ile dijitalleşen, dijitalleşme ile birlikte sınırları adeta ortadan kalkan yeni dünya düzenine uyum sağlayabilmekte. Bu yeni düzenin olmazsa olmazları, yazılım, kodlama, ürün geliştirme, tasarım ve markalaşma süreçlerinde kendini gösteren ülkeler, firmalar ve bireyler kendi güçlü geleceklerini hazırlayabilecekler. Yine günümüzde bir çok alanda yaşamı kolaylaştıran uzay havacılık çalışmalarında atılacak her adım ülkemizin yeni dünya düzenindeki yerini güçlendirecektir. Bursamızın genç ve yüzü dünyaya dönük nüfusu bu alanda da başarılı çalışmalara ima atacaktır. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘İstikbal göklerdedir’ sözü gençlerimizin çabaları, hükümetimizin ve devletimizin destekleri ile adeta vücut buldu Türkiye havacılık teknolojileri alanında dünyanın sayılı ülkelerinden biri haline geldi. Bursamızın bu alanda da öncü çalışmalarla rol model olacağına olan inancım tamdır.”

01 Eyl 2021 - 17:29 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.