3. Tünel tartışmasında sular durulmuyor

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, 18 Kasım’da Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclisinde Ortahisar Belediye Meclisinin CHP’li Üyesi Cüneyt Z...

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, 18 Kasım’da Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclisinde Ortahisar Belediye Meclisinin CHP’li Üyesi Cüneyt Zorlu’ya yönelik yapılan açıklamalara tepki gösterdi. CHP’li Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu da şahsını hedef alan açıklamalara tek tek karşılık verdi. 18 Kasım’daki Büyükşehir Meclisinde yaşanan görüşmelere istinaden CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, “Cumhuriyet Halk Partisi İlçe yönetimi ve belediye meclis üyeleri olarak Ortahisar sınırlarımız içerisinde uygulanan her şey bizlerin sorumluluğunda da olduğunu hatırlatmak istiyorum; gerekli yorumları yapma hakkına sahibiz. Ortahisar Belediye meclisinde de ilçemizi ilgilendiren ne varsa söylemekten çekinmiyoruz. Sizler ne kadar seçilmişseniz Ortahisar Meclis üyelerimiz de o kadar seçilmiştir. Mecliste alınan karara istinaden Meclis Üyemiz Cüneyt Zorlu yorumunu yapmış ardından meclis toplantısında kendisi üzerinden birtakım söylemlerde bulunulmuştur. CHP Ortahisar ilçe başkanı olarak eklemek isterim ki; ailemizin herhangi bir parçasına karşı hiç kimse “siyasi nezaketsiz” ve “hadsizlik” gibi kelimeler kullanarak kendine had biçme rolüne girmesin. Ortahisar Belediye Meclis üyemiz ve aynı zamanda imar komisyonu üyesi olan Cüneyt Bey’e “burnunu sokmasın” gibi sözler sarf etmek yakışıksızdır. Konuyu Ortahisar Meclisinde özellikle dile getiren kendisidir. Konuyu bu tarz söylemlerle dağıtmanın lüzumu yok. Söylenmek istenen bellidir; Buradaki önemli konu Ortahisar’da planlanan projeye karşı Ortahisar bileşenleri ve meslek odaları itiraz ediyorken kabul edilmesini hayretle karşılıyoruz. Ortak akıl denen şey sadece verilen demeçlerde... CHP oy toplasın da gelsin demişsiniz, net olarak söyleyeyim belediyede kaldı 3 sene, sonra yeniden görüşelim!” dedi.

“KİMSE SUSMAMIZI BEKLEMESİN”

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde kınamaların odağında olan Ortahisar Belediye Meclisinin CHP’li Üyesi Cüneyt Zorlu ise “Büyükşehir Meclis Üyesi olmanın ağırlığını kaldıramayanların bana laf atması, beni sadece görevimi iyi yaptığım için gururlandır. Kendilerine tekraren sormak isterim. Trabzon nüfusunun yarısının başkanı olan Ortahisar Belediye Başkanı Sn. Ahmet Metin Genç' e yaptıkları yanlışın altında ezildikleri için mi üzerimden konuyu saptırmaya çalışmaktadırlar? Ortahisar dışında başka hiçbir Cumhur İttifakı İlçe Belediyesi için yorum yapmadım. Bizim görevimizde değil. Fakat konu Ortahisar'ı ilgilendiriyorsa ve Büyükşehir bilerek yanlış yapıyorsa kimse susmamızı beklemesin. Millet İttifakı seçmenleri tamda bu yüzden bize oy verdiler.” şeklinde konuştu.

ATAMAN’IN AÇIKLAMALARINA TEPKİ GÖSTERDİ

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ataman’ın açıklamalarına da yanıt veren Meclis Üyesi Zorlu, “Sn. Ataman; bizi şampiyon olmakla, fark edilmeye çalışmakla itham etmiş. Bizim yüzümüzden kendisinin de işi gücü bırakıp tekrar siyaset yapmaya döneceğini falan söylemiş. Sn. Başkan Vekili, girsen ne olur girmesen ne olur? Zaten girdiniz gireceğiniz kadar. Ateş olsanız cürmünüz kadar yer yakarsınız. Sizden korkan da sizin gibi olsun.” ifadelerine yer verdi.

BAŞKAN GENÇ’TEN ÖZÜR DİLENMESİNİ İSTEDİ

Kendisini kınayan AK Partili Meclis Üyesi Erhan Nadir ile Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız’a da yönelik eleştirilerde bulunan Zorlu, “Doğru oyunla gelin karşımıza. Sn. Nadir ve Sn. Kurukız, rahatsızlığınızı anlıyorum. Partiniz tarafından size yapıldığı taktirde kaldıramayacağınız eylemi, sizler tarafından, partiliniz ve ittifak ortağınız Ortahisar Belediye Başkanı’na yapmanın verdiği rahatsızlığı yaşıyorsunuz. Biz buna inanın çomak sokmak istemedik. Bizim derdimiz şehrimiz. Siz kendi ilçelerinizi düşünerek istemeden gelen emre uydunuz. Sizi de anlıyorum. Gelin S. Genç' den özür dileyin. Bu işi kapatın. Ayrıca bana bir şey söyleyecekseniz telefon açın ya da özelden yazın. Meclisin mesaisini harcamayın.” çağrısında bulundu.

Haber: Songül MAZLUM

22 Kas 2020 - 11:37 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.