Bıyık ya Ortahisar ya Büyükşehir adayıdır

Dedi: Yomra Eski Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu’nun son olayla ilgili açıklamaları, Yomra’da geniş yankı uyandırdı. İYİ Parti Yomra Teşkilatı ile...

Dedi: Yomra Eski Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu’nun son olayla ilgili açıklamaları, Yomra’da geniş yankı uyandırdı. İYİ Parti Yomra Teşkilatı ile Sağıroğlu arasında karşılıklı atışma yaşandı. Yomra’da yaşananlar sanki Yomra’yı aştı mı?

Dedim: Evet… Yomra’da yaşananlar Trabzon’dan yakinen takip ediliyor. Türkiye’ye yansımasının yanı sıra İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ziyareti de ayrı bir anlam yükledi. Net olarak görülüyor ki Yomra’da yaşananlar Yomra’yı aştı.

Dedi: İYİ Parti açıklamasında Sağıroğlu için “Zanlıları savunmak isterken başkanımız Mustafa Bıyık’a iftiralar atmıştır… Eski Başkan iki iftira birden atarak, zanlıların söz konusu silahlı saldırıyı haklı gerekçelerle gerçekleştirdiklerini ima etme yoluna gitmiştir” deniyor. Hakikaten böyle mi?

Dedim: Elbette değil… Sağıroğlu’nun yaklaşımını yakinen takip ettik. Konuşmanın tam metni elimizde. Olayı aynı gün kınadığını… Hukuk devletinde hakkın hukuk yoluyla aranacağını ifade ediyor. Şu ifadeler Sağıroğlu’na ait: “Bu konuda üzüntü duyduğumu, yapılan saldırının Yomra Belediye Başkanına değil Yomra’ya yapıldığını, üzgün ve kızgın olduğumu söyleyebilirim” diyor. Sağıroğlu önce eleştiri ve kınamasını ifade ettikten sonra olaya neden olan ihale konusunda Başkan Bıyık’ın yanlış davrandığını söylüyor. Bu bir siyasi eleştiridir ve bunu yapmak Sağıroğlu’nun hakkıdır. Şimdi, ihale olayını ayrı tutup Başkan Bıyık’ı eleştiriyor diye “zanlıları savunmak isterken…” biçiminde suçlanabilir mi? Ne gariptir ki böyle bir algı oluşturuldu.

Benzer bir algı saldırı olayıyla ilgili de oluştu. Bir gazeteci dostumuzla sohbet ederken, “Silahlı saldırı öldürme amaçlı yapılmadı diyemiyoruz” diye dert yandı. Doğru söylüyor. Saldırının korkutmak ve yaralamak amaçlı yapıldığını gözlemlemek neredeyse saldırganları savunmakla eş anlamlı hale geldi!.. Cumhuriyet Savcılığının soruşturmayı ‘öldürmeye teşebbüsten’ açtığı doğrudur. Lakin ortada bir yaralama dahi yok. Yarın o zanlılar bir süre sonra serbest kalırsa hakimler de mi suçlanacak?.. Demek istediğimiz şu… Yomra saldırısında bir algı oluştu ve herkes bu algı çemberi içinde konuşuyor. Farklı sesler ‘iftira ve saldırganlara destek’ olarak yorumlanıyor. Mahkemeler kuruldu, yargılamalar bitti!.. Herkes öyle inansın isteniyor.

Dedi: Bu algı olayının içinde siyaset de var mı? Sanki bu olayın arkasında Bıyık’ın karşıtlarının olduğu ima ediliyor.

Dedim: Öyle yapılmak isteniyor. Böylece Bıyık’ın muhaliflerinin tamamı bir torba içine atılıp halledilmek isteniyor.

Dedi: AK Parti hep sessiz kaldı. Bu saldırı AK Parti’ye zarar verdi mi?

Dedim: AK Parti teşkilatı bu olaydan önceki ‘benzin istasyonu’ sürecini iyi yönetemediği için her iki olay birbirinin devamı olarak algılandı. Halbuki birbiriyle hiçbir bağı ve ilişkisi yok. Sadece ‘istasyon satışı’ olayında kaybeden AK Parti teşkilatı, Bıyık’a silahlı saldırıda ‘en fazla kaybeden’ olmuştur.

Dedi: Hem ‘saldırının siyasi boyutu yok’ diyorsunuz hem ‘AK Parti en fazla kaybeden olmuştur’ diyorsunuz. Ne demek istiyorsunuz?

Dedim: Bahsettiğimiz algı olayı var ya!.. Hani tüm düşünceleri esir alan algı!.. Yomra’yı aşan algı… İşte bu algı, AK Parti’ye Belediye seçimlerinde geleceğin rakibini çıkarmıştır. Mustafa Bıyık artık Yomra’ya sığmaz. Ya Ortahisar ya Büyükşehir Belediye Başkan Adayıdır.

Dedi: Ne diyorsunuz siz? Nereden çıkartıyorsunuz bunu?

Dedim: Dahasını söyleyelim. AK Parti bundan böyle… İki buçuk yıl Bıyık’la bir daha kavga etmemeli. Zira her kavga Bıyık’a yarıyor. Her kavga Bıyık’ı büyütüyor. AK Parti’ye duyulan tepki, Bıyık’ın büyümesine etki yapıyor. Bugün seçim olsa… Zorluoğlu ve Bıyık yarışsa… Bıyık İYİ Parti’den Büyükşehiri kazanabilir.

Dedi: Çok abartmadınız mı?

Dedim: Hayır… Abartı yok. Algının gücünü anlatıyoruz. İddiamız siyasi bir öngörüdür ve iki buçuk yıl sonraya saklayın. Şayet AK Parti teşkilatı oturup aklı başında bir strateji izlemezse… Millet İttifakı İYİ Parti’ye Ortahisar’ı verirse Bıyık Ortahisar adayıdır. Millet İttifakı İYİ Parti’ye Büyükşehiri verirse Bıyık Büyükşehir başkan adayıdır. AK Parti Zorluoğlu gibi dışarıdan gelme, gönül belediyeciliğinden uzak bir başkan adayı ile yarışırsa Bıyık seçimi alır. İsterseniz geliniz anket yapalım. Yapalım da daha somut konuşalım.

Dedi: Yoksa elinizin altında bir anket mi var?

Dedim: Ben anket yapmadım.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler