BİR BORÇ, BİR ÖZÜR, BİR TEŞEKKÜR…

15 Temmuz 2016’da yaşanan FETÖ’nün hain darbe girişiminin üzerinden 5 yıl geçti. Ülkenin üzerine karabasan gibi çökmeye çalışan FETÖ üyelerinin bir kı...

15 Temmuz 2016’da yaşanan FETÖ’nün hain darbe girişiminin üzerinden 5 yıl geçti. Ülkenin üzerine karabasan gibi çökmeye çalışan FETÖ üyelerinin bir kısmı yakalanıp hakim karşısına çıkarılırken, tüm cuntacı hainlerin yargı önünde tek tek hesap vermesi için operasyonlar hız kesmeden devam ediyor.

O karanlık gecede şehit düşen vatanseverlerin yakınları ile gaziler ise verdikleri destansı mücadelenin gelecek kuşaklara aktarılmasını isterken, cuntacı hainlere moral verebilecek her türlü açıklamaların ve eylemlerin yapılmamasını bekliyor.

Bu vatan için canlarını ortaya koyan gazilerimizin haklı talebini gündeme getirmek boynumuzun borcu. Tam da bu noktada 15 Temmuz gazilerimizden Adem Gül’ün “Bazı kesimlerden insanlar, ‘Çok kıyım oldu, biraz merhamet edilsin.’ diyorlar. Bir şehit çocuğunun acısını paylaşamayan insanlar, ‘Terör örgütlerine merhamet edelim.’ diyor… Bir şehit çocuğunun başını okşamayan insanların böyle bir şey söylemeye hakları yok. Bazıları bunu sosyal medya hesaplarında dile getiriyorlar ama yanlış yapıyorlar. Bir gün o ateş kendi evlerine düşerse o zaman bu memleketin bu vatanın ne kadar büyük sıkıntı içinde olduğunu anlarlar.” açıklamalarına bu sütunlarda yer vermek istedim.

Hiçbir siyasi saik, 15 Temmuz gazimizin bu talebinden üstün olmamalı!.. Hiçbir siyasi parti oy vb. kaygılarla 15 Temmuz şehitlerimizin ailelerinin ve gazilerimizin canını yakmamalı!.. Bu ülkede siyaset üreten tüm siyasetçilerle birlikte, bu ülkenin sokaklarında özgürce yaşamlarını sürdüren herkes en azından bu kadarını demokrasi kahramanlarımıza borçlu..

BİR ÖZÜR

Karadeniz’de yaşayan, Karadeniz’den haberdar olmak isteyen herkese, gerek gazetemizle gerek haber sitelerimizle ulaşmaya çalışıyoruz.. Okurlarımıza her gün en doğru, en güncel ve en özel haberleri ulaştırmaya çalışıyoruz. Yeri geliyor şehrin menfaatleri için şehrin dinamikleri ile karşı karşıya geliyoruz. Her zaman en iyi haberi ortaya koymaya çalışsakta zaman zaman bu sütunlarda yer verdiğimiz haberlerin gerçek yaşamda bir karşılığı olmuyor.

Örnek vermek gerekirse Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun açıklamalarına dayandırarak 1 Temmuz 2019’da “Sahiller artık kokmayacak” başlığıyla sizlerle bir haber paylaştık. Haberimizde de Başkan Zorluoğlu’nun “Kötü kokular Beşirli’nin kaderi değil. Merkez ilçemiz Ortahisar’ın Beşirli sahilinde hatta sahilden iç kesimlerde vatandaşlarımızın maruz kaldığı istenmeyen kokular düşük bütçeli bir yatırımla giderilecektir. Oradaki çalışmalar tamamlandığında, inşallah bambaşka bir Beşirli sahilini vatandaşlarımızın istifadesine sunacağız. Bu önemli projeyi, inşallah takvim dâhilinde yıl içerisinde tamamlayacak ve Trabzon halkımıza keyfini sürecekleri bir sahili hep birlikte sunmuş olacağız.” ifadelerine yer vermiştik. Bu haberi yayımlamamız üzerinden 2 yılı aşkın bir zaman geçti. Kötü koku ne yazık ki Beşirli’nin kaderi oldu.

Önceki gün kötü kokuya ilişkin yeni bir açıklama yapan Başkan Zorluoğlu, “Bu koku, yaptığımız geçici çalışmayla artık ortadan kalkacak. Karayolları da sorunu kalıcı olarak çözecek. Sıkıntı kalmayacak.” ifadelerini kullandı. 2 yıl önce, yıl içinde çözüleceği ilan edilen sorun hala önümüzde duruyor. Trabzonlulardan verdikleri sözleri tutamadıkları için özür dilemesi gerekenler ise zaman kazanmak için yeni açıklamalarda bulunmaya devam ediyor. Onlar sağlayamadıkları temiz çevre için özür dilemese de, bizler siz değerli okuyucularımızdan aktardığımız bilgilerin gerçek hayatta karşılığının olamamasından dolayı özür diliyoruz.

Bu özrün de her zaman için baki kabul edilmesini temenni ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi bu vizyonla daha çok gerçekleşmeyecek projeler için açıklama yapar, bizde daha çok umut tacirliğine aracı oluruz...

BİR TEŞEKÜR

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, dün basın çalışanlarına pandemi döneminde gerçekleştirdikleri özverili çalışmalarından ötürü teşekkür mektubu gönderdi ve yaklaşan Kurban Bayramı’nı kutladı. Mektup, bizlere de ulaştı. Öncelikle Başkan Genç’e nezaketinden ötürü teşekkür ediyoruz. Başkan Genç mektubunda aşılama faaliyetlerine destek verilmesi yönünde talebine de yer vermiş. Başkan Genç’in bu hassasiyetini de tebrik ediyoruz. Günebakış ailesi, ilk günden itibaren toplum sağlığı için Koronavirüs’le ilgili aşılama çalışmalarına destek verdi, destek vermeye de devam edecek. Hanelerimizde kahkaha ve tebessüm yerine, acı ve gözyaşı olmaması için aşı sırası gelen herkesi aşı olmaya beklediğimizi de bir kez daha kaydediyoruz.

Şimdiden Koronavirüs tedbirlerine dört elle sarılacağımız, sevdiklerimle bayram sevincimizi paylaşacağımız hayırlı bayramlar dilerim. Kalın sağlıcakla..

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Songül Mazlum - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler