Bayramlar moral kaynağımızdır

Bayramlar birlik ve beraberliğimizin, ortak sevinç ve mutluluğumuzun yegâne temelidir. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın neşe kaynağıdır. Ortak re...

Bayramlar birlik ve beraberliğimizin, ortak sevinç ve mutluluğumuzun yegâne temelidir. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın neşe kaynağıdır. Ortak refleksimizdir. Bayramlar, Türkiye ve diğer islâm ülkeleri arasında aynı değerler etrafında buluşma, benzer heyecanı birlikte yaşama vasıtasıdır. Aynı kaynaktan beslenen çınarın gökyüzüne yükseldiği; dallarını, kollarını bütün dünyaya uzattığı; dayanışma, şefkat ve merhamet anlayışının zirve yaptığı günlerdir… Bu nedenle “millet” olmanın önemli değerlerindendir.

Millet olmak elbette başka özellikler de gerektirir. Çanakkale’de destan yazmak, Kurtuluş savaşında “guvvacı” olmak, 15 Temmuzda tankın altına yatmak gibi… Ancak kırk yıldır terörle birlikte yaşıyor olmasına, çok moral bozucu saldırılarla karşılaşıyor olmasına, uluslar arası kuşatma altında olmasına ve içeride çok sayıda ihanet grupları bulunmasına rağmen; Türk Milleti’nin moralini yüksek tutmasının, umutlarını yaşatmasının, dayanışmasını sürdürmesinin ortak moral kaynaklarındandır bayramlar…

Bir bayramı daha hep birlikte sevinç içinde yaşadık. Öte yandan bayram süresince terörle de mücadele ettik. Terörle mücadele hız kesmedi. Sayın İçişleri bakanı ve Sayın Genel Kurmay Başkanı bayramı terör bölgesine, hudut birlikleri arasında geçirdiler. Diğer siyasiler halkın arasındaydı; camilerde, huzur evlerinde, bazıları yollarda, bazıları salonlarda…

Henüz millet olma sürecini tamamlayamamış Irak, Suriye, Libya, Yemen gibi ülkeler, bize yapılan müdahalenin çok daha basit olanlarına yenik düştü ve tuz-buz oldu. Binlerce yıllık tarihin derinliklerinden günümüze kadar gelen ve kıyamete kadar varlığını sürdürecek olan Türk Milleti, bayramlar gibi ortak değerleri etrafında oluşturduğu sinerji, enerji ve güç birliği sayesinde dimdik ayaktadır.

Batılı emperyalist sömürge ülkelerinin bütün çabalarına rağmen, Türkiye’nin bu şekilde ayakta kalması onların sinirlerini bozmakta, adeta çılgına çevirmektedir. Kalkınma ve büyüme yolumuzun üzerine kurdukları tuzakları gizlemekten vazgeçip artık açıktan açığa saldırganlaşmaları bunun en önemli delillerindendir.

Evet artık açıktan saldırıyorlar. Hem de üye olduğumuz Nato, BM ve benzeri kurumları gözümüzün içine baka baka bize karşı kullanarak! PYD’ye verdikleri silahların seri numaralarını Türkiye’ye vereceklerini söylüyorlar ama PKK’nın elinde yakalanan bu silahların seri numaralarının silinerek Türk güvenlik güçlerine karşı kullanıldığını görüyoruz. ABD’den PYD’ye, PYD’den PKK’ya… Üstelik de diyorlar ki bu silahları tekrar geri toplayacağız!? Gel de çatlama…! Kimi kandırıyorsunuz siz? Türkiye’yi Orta Afrika’daki bir çadır devleti mi sandınız?

Yolumuzda çok engel var; kolay olmayacak hedefe varmak… Ama imkânsız da olmayacak! Muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda, asaletimizde, genlerimizde, kültürel kimliğimizde, ortak tarihimizde, bayrağımızda, inanç değerlerimizdedir. Bayramlarımız da bunun bir parçasıdır.

Güçlü devlet, mutlu millet olarak nice bayramlarda buluşmak dileği ve umudu ile geçmiş bayramınızı tebrik ediyor; saygılar ve sevgiler sunuyorum.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Abdullah Gülay - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler