Balta’ya 10 konuda cevap (2)

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, bir internet sitesine verdiği röportajda kendisine sorulan “TİSKİ’de neler oluyor? Bir araştırma yaptını...

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, bir internet sitesine verdiği röportajda kendisine sorulan “TİSKİ’de neler oluyor? Bir araştırma yaptınız mı?” sorusuna adeta “Sorun yok. Sadece Ali Öztürk yalan ve iftira atıyor!..” biçiminde cevap vermiş. Ardından bize olan kinini döktürmüş. Balta’nın iddialarına madde madde (10 madde) cevabımız devam ediyor. Bugün 5. maddedeyiz.

5) Balta diyor ki;TİSKİ olayından önce de yapılan işler var. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun 8-9 sene icraatları doğruydu da son 1 senede Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu kamuoyu önüne atıp harlayan zihniyet aynı. 9 sene alkışladı ama son 1 sene toplum önüne attı. Şimdi Orhan Gümrükçüoğlu gitti, Murat Zorluoğlu isteklerini gerçekleştirmeyince Zorluoğlu üzerinden, Orhan Gümrükçüoğlu’nu alkışlamaya başladı.”

Öztürk diyor ki; Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu 9 sene değil, 8 sene tam destekledik. İlk 5 yılı mega projelerin hayata geçtiği başarılı 5 yıldı. İkinci döneminde ben ve benim gibi düşünen arkadaşlarımızla birlikte Tayyip Bey’e ulaştırdığımız bir deklarasyonla yönetme iradesi olmadığına inandığımız ve bizim zihniyetimize (!) düşman birine karşı Orhan Bey’in yeniden adaylığını sağladık. Zira buna onay veren Tayyip Bey’le aynı zihniyeti paylaşıyoruz. Ancak Gümrükçüoğlu, son yıllarında gurura kapıldı. Bakan Süleyman Soylu ile kavga etti. Kavganın yanlışlığını yazdık. Eleştirilere tahammül edemeyip bize savaş açtı. Tıpkı bugün Murat Zorluoğlu’nun yaptığı gibi. Biz de yanlışlarını toplumla paylaştık. Öyle ki, toplum Gümrükçüoğlu’nu adeta istenmeyen adam ilan etti. (Dikkat… Orhan Bey’e yönelik toplumsal tepkinin aynısını daha 1. yılında Zorluoğlu’nda izliyoruz. Siz gözlerinizi kapatsanız da bu gerçekle yüzleşeceksiniz)

Şimdi siz söyleyin Sayın Balta… Esas yaşadığınız çelişkiyi siz açıklayın. Milletvekili seçiminde gittiğiniz her yerde Gümrükçüoğlu’ndan şikâyet almadınız mı? Gümrükçüoğlu’nu kendi ziyaretlerinizden uzaklaştırmadınız mı? Sonra aynı Gümrükçüoğlu’na niçin sarıldınız! Siz Gümrükçüoğlu ile ikinci döneminde 3 yıl dargın iken son iki yılda ne oldu da birden bire dost oldunuz? Yoksa ortak düşman mı buldunuz? Biz ilkesel davrandık. Peki ya siz? Sizi son iki yıl Orhan Gümrükçüoğlu ile bir araya getiren Soylu karşıtlığı mıydı?

Bizim Gümrükçüoğlu’na karşı olan ilkesel tavır değişikliğimizi yine iftira, kişisel beklenti ve çıkara bağladınız. Gümrükçüoğlu bile bir kez çıkıp ‘Benden şunu istedi yapmadım, onun için tavır aldı’ demedi… Diyemedi. Çünkü öyle değildi. İşte Murat Zorluoğlu yanınızda… Ona sorun o zaman… Daha üçüncü ayında başladığı kıyımlara yanlış dedik. Sorun bakalım bir şey istedik mi? İstemişsek çıkın ve birlikte açıklayın. Başörtülü 3 daire başkanını görevden aldıktan ve muhafazakâr STK’lara tavır takındıktan sonra… Liyakat yerine sıradan kadrolar kurduktan sonra Zorluoğlu’nun bu kente verebileceği hiçbir şey olmadığına inandık. Halen de buna inancımız devam ediyor. Daha 1. yılında yürüyüşü belli olmuştur. Parayla medya susturan belediye başkanı olarak siyaset tarihine geçecektir. Siz ise para ile susturulmayı değil, yazanları suçluyorsunuz.

Zorluoğlu üzerinden Orhan Gümrükçüoğlu’nu alkışlamaya başladı” ifadelerinize gelince… Beni hiç tanımadığınız anlaşılıyor. Orhan Bey’in mega proje anlamında başarılı olduğunu sonuna kadar yazdım. Eleştirdiğimde bile bu hakkını hep teslim ettim. Bizim eleştirilerimiz bakanla ve STK’larla olan kavgasından dolayıydı. Herkese meydan okuyan o fütursuz tavırlarından dolayıydı. Şimdi ise O’nun projelerini sahiplenen ve kendi yapıyormuş gibi sunan Zorluoğlu’na projelerin kendine ait olmadığını hatırlatıyoruz. Gazeteci olarak toplumu kandırmasına izin vermiyoruz. Bunu yaparken de çizgimizde hiçbir sapma yok. Gümrükçüoğlu’nun başarılı bulduğumuz büyük projelerde haklarını tekrar tekrar teslim ediyoruz. Üstelik yeni başkan Zorluoğlu’na eski başkana teşekkür etmesini tavsiye ediyoruz. Bu güzel bir şey değil mi? Sizin yapmanız gerekeni biz yapıyoruz.

Mesela siz kendilerine ‘Ya arkadaş!.. Bak hep Orhan Bey’in projeleriyle övünüyorsun. Arada bir adama bir teşekkür ediver’ niçin demiyorsun? Orhan Bey’in kadrolarını yerle bir ederken niçin destek veriyorsun. Yoksa o kadrolarda “malum zihniyet” diye mi? Yani Milli Görüş kökenli olduğu için mi tasfiyeye destek veriyorsun. Ama unutma ki seni milletvekili yapan Recep Tayyip Erdoğan da kınadığın o zihniyetten gelmedir.

6)Balta diyor ki;Eğer birileri belediyeyi, milletvekillerini, il başkanını yönetmek istiyorsa buyursun gelsin. Bıraksın kalemi gelsin siyasi arenaya.”

Öztürk diyor ki; Beni aktif siyasete davet ediyorsun. Ben 18 yaşından beri siyaset yapıyorum. Politikayı ise hiç sevmedim. Rabbimin kalbime düşürmediği için de şükrediyorum. Daha fazlası da var. Girmedim, girmeyeceğim. ‘Siyasete evet, politikaya hayır’ diyorum.

Belediyeyi, milletvekillerini ve il başkanını yönetme” iddianıza gelince... Böyle bir derdimiz dün de olmadı bugün de yok. Bu iddianız önce başkanlara, vekillere ve il başkanına hakarettir. Onların dışarıdan yönetilmeye ihtiyaçları da yoktur. Yeterince iradeleri de vardır. Bak tekrar senden konuşalım. 3 dönemdir vekilsin. Kaç kez arayıp da bir talepte bulunduk? Doğru söylemiyor iftira atıyorsun. Boşluğa ve karanlığa konuşuyorsun. Vekil olarak Trabzon’a hangi hizmetleri getirdin de önüne çıktık!.. Neyi yönetmek istedin de karşına dikildik?.. Muhalif olmayı ve yanlışları yazmayı iftira olarak nitelendiriyorsun. Kendin gibi düşünmeyen herkesi… Kendi teşkilatını bile fitnecilikle suçlayıp teşkilata parmak sallayan sen değil misin? Trabzon’a hizmet edemeyenler böyle gölgesi ile kavgalı hale gelip basını suçlama kolaycılığına kaçıyor. Partisinin kurucu kadın kolları başkanını arayıp, konuşup ölçüp biçip konuşmayan bir vekil ortaya hakkaniyet koyabilir mi? Yoksa o dönemde AK Partili olmadığın ve Kurucu Kadın Kolları Başkanı Berrin Hanım’ın zihniyetine düşmanlığın için mi Zorluoğlu’nun zulmünü savunuyorsun?

Devam edecek…

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler