Bakan Varank’tan iki beklentimiz

Trabzon Yatırım Adası (Endüstri Bölgesi) Trabzon için en mega konumunda bir projedir. Yatırım Adası Projesi, 2013 yılında Sürmene Lojistik Merkezi Pro...

Trabzon Yatırım Adası (Endüstri Bölgesi) Trabzon için en mega konumunda bir projedir. Yatırım Adası Projesi, 2013 yılında Sürmene Lojistik Merkezi Projesi, Trabzon’dan Rize’ye kaydırıldıktan sonra kentin yoğun tepkileri sonucu üretilen bir projedir. Proje, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu ve dönemin DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım tarafından tasarlanmış ve Sayın Cumhurbaşkanına Trabzon’da…. sunulmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımız (o dönemde başbakandı) projeyi 1,5 saat tüm detaylarıyla sorgulamış… Analiz etmiş ve yapılması talimatı vermiştir. En önemlisi, ‘projenin sahibi’ olduğunu beyan etmiştir.

Sayın Bakanımız…

Trabzon, tam 8 yıldır Yatırım Adası ile yatıp kalkmaktadır. Bu yıl, gelecek yıl derken projenin tamamlanması bu döneme kadar sarkmıştır. Nihayet önümüzdeki haftalarda proje tamamlanarak size sunulacaktır. Beklentimiz, projenin 2022 yılı yatırım programına alınması… Bir yandan bölge için sağlayacağı istihdam, diğer yandan ülke ekonomisine sağlayacağı katkı bakımından Trabzon’un göç sorununa çözüm araçlarından biri olacağına inanmaktayız. ‘Darada hafif, pahada ağır’ bir teknoloji üretimi hedefiyle bir kentin 8 yıldır umut bağladığı projeye Trabzonlu bir bakan olarak sizden duyarlılık bekliyoruz.

Bugünkü Trabzon programınıza baktığımızda kentin beklentilerinin hayli altında bir keyfiyetle yüzleşiyoruz. Ortaokul öğrencileri TÜBİTAK proje yarışması ödül törenine katılacaksınız. Elbette önemli buluyoruz. Geleceğin en başarılı çocuklarına verdiğiniz değer gerçekten önemli. Şinik OSB’de fabrika açılışı yapmanız… Kuyumculuk Tasarım Merkezini ziyaretiniz ve DOKA 2021 yılı projeleri imza törenine katılmanız… Lakin biz sizin Trabzonlu bir bakan olarak bu kente daha kalıcı imzalar atmanızı bekliyoruz. Keşke bu programda ‘TTSO’da Yatırım Adası projesi görüşmesi’ ‘Yatırım Adası bölgesine ziyaret’ gibi bölümler de olsaydı. Fabrika açmak… Başarılı öğrencileri onurlandırmak… İmza törenlerine katılmak Trabzon’un beklentileri değil. Trabzon ekonomik olarak bir dönüşüme ve yeni ciddi yatırımlara muhtaç…

Trabzonlu bir bakan olarak sizin alanınızda olduğu için sizden beklenti bu yönde… Önce Yatırım Adası… Ardından Tekstilkent… Trabzon bir nefese muhtaç…Bu nefes sizde…

***

Sayın Bakanımız…

Özellikle Tekstil alanında Türkiye önemli bir mesafe katetti. İhracatta rekorlar kırılıyor. Pandemi sonrası özellikle bu alanda büyük adımlar atılıyor. Tekstil fabrikaları Anadolu’ya yayılıyor. Malatya zaten başarmış. Şimdi Erzurum ve Van Tekstilkentler kuruyor. Trabzon ise sadece bunlara bakıp vahlanıyor. Trabzonlu tekstilci iş insanları şehrimize yatırım yapmak için bir adım bekliyor. Trabzon’u 5.’inci bölgeye alacak bir adım. Trabzon’u teşvik yatırım uygulamasında üçüncü bölgeye koymuşlar. Köprübaşı’nı, Maçka’yı, Tonya’yı, Düzköy’ü bile zengin bölgelere ilave etmişler. Hal böyle olunca teşvikten yararlanmayan iş insanımız bölgemize gelmiyor. Erzurum’da, Van’da kış aylarında fabrikaları ısıtılarak üretim yapılabiliyor. Bu kentlerde Tekstilkentler kurulup insanlar istihdam edilirken onlardan fazla göç veren Trabzon, zengin sınırında gösteriliyor. Beklentimiz Trabzon’a, sahip çıkmanız ve Trabzon’u teşvik yatırım uygulamasında hiç olmazsa 5. bölgeye aldırmanız. Trabzon bugün Türkiye’nin en geri kalmış kentlerinden biri. Göç durmuyor ve bu gidişle durmayacak. Biz bugüne kadar Trabzon’a yapılan yatırımların ihtiyaçlara ve insanlara göre yapılmadığına inananlardanız. Bakınız, bugün fabrika açılışı yaptığınız OSB acaba kaç yıl önce kuruldu? Acaba Trabzon’un kaçıncı OSB’si… Siz tam 13 yıl önce kurulan ve Trabzon’un sadece 3.’üncü OSB’sinde fabrika açılışı yapıyorsunuz. 3.’üncü OSB… Ne kadar üzücü değil mi?

Trabzon olarak Ankara’dan beklentimiz, TTSO’nun ve Doğu Karadeniz İhracatçılarının yerelde belirlediği ve kentte hayata geçmesini önemsediği projeleri benimsemeniz ve desteklemeniz. Yatırım Adasına sahip çıkmanız… Tekstilkent projesinde şehrin önünü açacak yasal değişikliği yapmanız. Trabzonlu dört bakanın varlığından birileri rahatsız olsa da biz hep bir şeyler olur diye bekledik. Beklentimize lütfen cevap veriniz. Allah’ın size nasip ettiği Trabzonlu olmanın karşılığını şehrinize böylesi hizmetle ödeyiniz.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler