Ayşe Hanım hangi projeleri kastetti?

Trabzon’un eski milletvekillerinden Ayşe Sula Köseoğlu, yerel bir gazeteye verdiği röportajda, “Belediye başkanlarından bu süreçte ekstra faaliyet ort...

Trabzon’un eski milletvekillerinden Ayşe Sula Köseoğlu, yerel bir gazeteye verdiği röportajda, “Belediye başkanlarından bu süreçte ekstra faaliyet ortaya koymasını beklemek doğru olmaz.” demiş.

Eski vekil ‘ekstra faaliyet’ ile neyi kastetmiş bilmiyoruz. Muhtemelen verilen sözleri kastetti.

günebakış Gazetesi olarak Trabzon Büyükşehir Belediyesinin vadettiği projelerden bir yıl içinde hiçbir şey yapmadığını, liyakatsizlik gerekçesiyle görevden aldığı büyükşehirin eski kadrolarının yaptığı hizmetlerle övündüğünü yazdık. Gazete olarak “Liyakatsizlerin, hizmetleriyle reklam yapıyor!” başlığını atarak... Ayşe Hanım bizim belgeleriyle yayınladığımız bu gerçeğe nazire yapmış. Ayşe Hanım, bu bağlamda “Yerel yönetimlerin ekstra faaliyet ortaya koymasını beklemek doğru olmaz.” diyerek susulmasını istemiş.

Eski vekil de biliyor ki Kovid-19 süreci Türkiye’de 11 Mart’ta başladı. Yani, belediyelerin bir yılını doldurduktan sonra başladı... Dolayısıyla aradan geçen 1 yılı alıp Koronavirüs sürecinin yaşandığı son bir aya sıkıştırmak kaçış yolunu süslemektir. Ayşe Hanım yerel yönetimlerin hizmetlerini takip ettiğini söylüyor. Demek ki Ayşe Hanım’ın da bu bağlamda söyleyecek sözü kalmamış. Kendileri de hiçbir şey yapılmadığını görüyor ve gözlemliyor olacak ki yapılamayanlan için Kovid-19 mazeretine sığınıyor.

Eski vekil Ayşe Sula Köseoğlu, mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun reklamını yaptığı ve eski yönetime ait projeleri öne sürerek “Bunlarla övünmek Murat Başkanın hakkıdır” da diyebilirdi. Ama onu da diyemiyor. Zira Murat Başkan geçmişi silerek kendi dönemini milat olarak aldı. Yani, AK Parti’nin geçmiş dönemini başarısız ilan etti, başka bir partinin belediye başkanıymış gibi bütün kadroları tarumar etti “En büyük projem oluşturacağım kadromdur” diyerek... Kısaca Başkan Zorluoğlu geçmişten gelen projelerle de övünemez.

Gelelim Başkan Zorluoğlu tarafından seçim sürecinde vaat edilen projelere.. Bazılarını yayınlayacağımız projelerle ilgili 1. yıldönümünde bakalım ne kadar mesafe alınmış. (Başkanın seçim dönemi ilan ve taahhütlerinden derlenmiştir.)

1) Tabakhane ve Zağnos Vadilerine çağdaş yaşam alanları oluşturacağız.

2) Ortahisar’a tarih şehri hisar yapacağız.

3) Engelsiz yaşam akademisi kuracağız.

4) Maraş Caddesine yaya lehine müdahale edeceğiz.

5) Değirmendere Vadisine müdahale edeceğiz.

6) Boztepe ve Çukurçayır mahalleleri sahil yoluna bağlanacak

7) Atapark trafiği rahatlatılacak

8) Opera binası yeniden yapılacak

9) Sanat galerisi ve plastik sanatlar galerisi yapılacak

10)Ayasofya, Pazarkapı ve Olimpiyat Parkı’nda ekolojik köprüler yapılacak

11) Mücevher kent kurulacak

12) 5 yılda 15 bin istihdam oluşturulacak

13) Bilim Merkezi kurulacak

14) Kadın Yaşam Merkezi kurulacak

15) Trabzon istişare meclisi oluşturulacak

Sadece 15 tanesini yazdığımız ve ekonomik hiçbir beklenti olmadan hayata geçirilebilecek bazı projeler için bile acaba hangi adımlar atıldı? Merak ediyoruz. Ayşe Hanım acaba hangi ekstra projeleri kastetti.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

yasar - bir yerel yönetim ancak bu kadar güzel eleştirilebilir, başkan ın yerinde olsam bu eleştirileri okur eksikliklerimi mi gideririm.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Nisan 11:06


Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler