AVCI BU TRABZON’U ZİRVEYE TAŞIR!

Fırtına’nın eski golcüsü ve yazarımız Mehmet Yılmaz’ın Trabzonspor analizi… Yaptıkları yapacaklarının teminatıdır Yılmaz, “Hoca farkı fark ediliyo...

Fırtına’nın eski golcüsü ve yazarımız Mehmet Yılmaz’ın Trabzonspor analizi…

Yaptıkları yapacaklarının teminatıdır

AVCI_BU_TRABZONU..jpg

Yılmaz, “Hoca farkı fark ediliyor. Mevcut şartlarda Trabzon’u bu noktaya getirmek Abdullah hocanın başarısıdır. O’nun ellerinde Trabzon zirve yarışına ortak olacak ve kalıcı başarı elde edecektir” dedi

Trabzonspor’un unutulmaz yıldızı ve yazarımız Mehmet Yılmaz, haftalık analizinde Trabzon’un dününe, bugününe ve yarınına dair analiz yaparken, “Abdullah hoca ile Trabzon’un dokusu çok iyi tuttu. Hoca farkı Trabzon’u ayağa kaldırdı. Şimdi yeşeren umutların Abdullah hoca ile başarıya dönüşeceğine inanıyorum. Çünkü Abdullah hocanın yaptıkları yapacaklarının teminatı gibi. Bu yönde başta yönetim olmak üzere camia O’na inanıp, güvenip sonuna kadar arkasında durmalı” dedi.

Yılmaz, Trabzonspor’un durumunu “Avcı öncesi ve sonrası” diye değerlendirebileceklerini ifade ederek, “Büyük hata ile sezona Newton gibi tecrübesiz isim ile başlamanın faturasını ödedi Trabzon. Gerçekten Abdullah hocanın gelişi ile aradaki kalite farkı ortaya çıktı. Tabi ki Abdullah hoca kötü bir kadro ile Trabzon’u ayağa kaldırmak için zor bir görevi üstlendi. Abdullah hoca için de yeniden Türk futbolunda ‘ben de varım’ demesi için Trabzonspor bir fırsattı. Yani ortak hedeflerde buluştu Abdullah hoca ile Trabzon. Sonucunda giderek umut veren bir tablo çıktı ortaya” dedi.

Mehmet Yılmaz, Trabzonspor’un giderek hem oyun olarak hem de sonuç olarak düzelmeye başladığını ifade ederek, “Bu kadro ile geçen yıl ki baskın futbolu beklemek herhalde olmazdı. Hoca bunu bildiği için önce takım savunmasında parçaları yerleştirdi. ‘Gol yeme, nasılsa atarsın’ mantığıyla ilk maçlarda sonuç odaklı düşünen plan tuttu ve Trabzon yeniden bir çıkış trendi yakaladı. Tabi ki Abdullah hoca haftalar geçtikçe sonuç kadar oyun olarak da Trabzon’u olgunlaştırmaya başlattı” dedi.

Yılmaz, “Bir kere kulübede bir hoca var, görülüyor. En büyük sıkıntı Newton’un takım üzerinde hakimiyeti yoktu. Bunun etkisi kötü sonuçlara rağmen takımda bir vurdumduymaz hava oluşmasıydı. Ancak Abdullah hoca duruşunu, tecrübesini ve disiplinini ortaya koyarak bu kötü havayı dağıttı. Artık sahada herkes elinden geleni yapmaya çalışıyor. Belli noktalara vurduğu neşter sonrasında takımda dönüşüm ciddi şekilde görülmeye başlandı” dedi.

Önce savunma sonra hücum!

ONCE_SAVUNMA..jpg

Yılmaz, Abdullah Avcı’nın ilk etapta savunma planını yerleştirdiğini ve bu konuda önemli mesafe aldığını ifade ederek, “Trabzonspor artık zor gol yiyen bir takım. Son maçlarda ise hücum aksiyonlarında çeşitlilik görülmeye başlandı. Sonuçta elde geçen yıl ki alternatifli ve kaliteli ayakların fazla olduğu bir kadro yok. Bu konuda kimse Abdullah hocaya fatura çıkaramaz. Eldeki şartlar ile en iyisin yapmanın mücadelesini veriyor” dedi.

“Savunmadan sonra hücuma geçiş başladı. Bu yönde Nwakaeme ve Ekuban’ın yükselen formu da ön taraftaki değişime önemli katkı sunuyor” diyen Yılmaz, Trabzonspor’un Karagümrük ve Göztepe maçlarında iyi oyunu 60 dakikalık bölüme yaydığını ifade ederek, “Bu da sonuca gitmesini sağlıyor. Savunma ile birlikte hücum yapma planını daha da geliştirmek için kaliteli ayakların takıma kazandırılması gerekiyor. O zaman Abdullah hoca gerçek planını sahaya yansıtabilir” dedi.

Transferde patron belli!

Sezon başında transferlerin Başkan Ahmet Ağaoğlu tarafından yapıldığını ve bunun faturasını Trabzonspor’un ağır ödediğini ifade eden Yılmaz, “Newton gibi bir hocanın başkanın aldığı transfere onay vermeme şansı yok. Ve bunun sonucunda ortaya sıradanlaşan bir takım çıktı. Şimdi böyle bir şey olamaz, olmamalı da. Transferi Abdullah hoca şekillendirecektir. O’nun istediği isimlerin alınması ve kadroda kalitenin arttırılması gerekiyor. Eksik bölgeler belli. Daha uzun bir maraton var. Kadro derinliği ve kalitesinin yükseltilmesiyle birlikte daha farklı bir Trabzonspor ortaya çıkacaktır. Eğer Abdullah hocanın istediği transferler yapılırsa, artık ikinci yarıda hocanın göstereceği performansa bakılır” dedi.

Hugo’nun etkisi büyük

hugo..jpg

Trabzonspor’da takım savunmanın oturması yolunda Abdullah hocanın en büyük şansının Vitor Hugo olduğunu ifade eden Yılmaz, “Maliyetli bir transfer ama kalitesi ortada. Hugo’nun başarılı performansı, başta Edgar Ie ve sonrasında beklerin de kendini bulmasını sağladı. Hugo’nun savunmanın düzelmesinde katkısı büyük. Hugo’nun yokluğunda Hosseini görev aldı ve O’nu aratmadı. Hugo, Edgar Ie ve Hosseini ile kaliteli bir savunma göbeği oluşturuldu” dedi.

Kaliteli forvet şart!

Trabzonspor’da geçen sezon Sörloth’un performansında hücum hattındaki kaliteli ayakların etkisinin büyük olduğunu ifade eden Mehmet Yılmaz, “Sörloth evet golleri attı ama bu yolları güçlü bir hücum hattı O’na açtı. Sörloth Trabzon’a gelmeden karnesi ortada. Doku tuttu ve performansı zirve yaptı. Şu anda Afobe ve Djaniny’in performansı tartışılıyor. Belki geçen sezon ki ekip ile bu golcüler daha iyi bir performans sergileyebilirdi ama bu golcüler Trabzonspor gibi büyük bir takımın forveti olamazlar. Forvet hattına kaliteli bir takviye gerekli. Yapılacak transferler ile takımın çehresi değişecektir” dedi.

Nwakaeme, Ekuban, Edgar Ie ve kaleci Uğurcan’a ciddi tekliflerin geldiğini ifade eden Yılmaz, “Tabi ki Trabzonspor’u bu tabloda ayağa kaldırmak için Abdullah hoca elindeki kaliteli isimleri bırakmak istemez. Bu isimlerden belki kaleci Uğurcan uygun şartlarda gidebilir. Çünkü arkasında Erce ve Arda gibi kaliteli isimler var. Edgar Ie için de rakamlar yüksek olursa bu bölge Hosseini ile kapatılabilir. Ederini bulunca oyuncu satılmalı. Çünkü o rakamı sonra bulamayabilirsin” dedi.

Antalya’ya dikkat!

antalya.jpg

Trabzonspor’un, bay geçirdiği hafta sonrası kupadan elenmesi nedeniyle 10 günlük bir maç yapmadığı dönemde fiziksel ve mental açıdan dinlendiğini ifade eden Yılmaz, “Tabi ki kupadan ilk turda elenmek Trabzon’a yakışmadı. Ancak bu süreçte takım dinlenme fırsatı buldu. Şimdi rakip Antalyaspor. 6-0’lık ağır yenilgiden sonra çıkışa geçti Antalya. Ligde her müsabakanın olduğu gibi bu maçta Trabzonspor açısından zor geçecek. Ancak Trabzon’un yükselen form grafiğini devam ettirirse bu zorlu deplasmandan galibiyetle dönerek üst sıralara biraz daha yaklaşacaktır” dedi.

Onlar kavga etsin!

Son dönemde F.Bahçe, G.Saray ve Beşiktaş’ın aralarında kısır bir kavga yaşandığını ifade eden Yılmaz, “Kötü sonuçlar gelince hemen saha dışı etkenlere bunu bağlayıp, birbirlerini bunun üzerinden suçluyorlar. Trabzonspor şuanda bu kısır kavgaya girmiyor ve işine bakıyor. Doğrusunu da yapıyor. Tabi ki Trabzonspor’a zarar verici bir girişim olursa bu camia bunun karşılığını da verecektir. Şimdi herkes saha dışına değil, saha içinin düzelmesi için oraya bakıyor. Böyle devam edelim ve inanıyorum ki Trabzonspor yeniden zirve yarışına geri dönecektir ve yarışta tüm dengeler değişecektir” dedi.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mehmet Yılmaz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler