Avantaj Konya'da

Süper Lig'de son altı maçın beşini kazanıp birinde berabere kalan Karadeniz Fırtınası, kupa mesaisinin ilk oyununda Konya'ya misafirdi. Ligin son maçı...

Süper Lig'de son altı maçın beşini kazanıp birinde berabere kalan Karadeniz Fırtınası, kupa mesaisinin ilk oyununda Konya'ya misafirdi. Ligin son maçında okyanusu geçip derede boğulan Bordo Mavililer, kupada da iddiasını sürdürmek için Konya'ya geldi. Son oynadığı maçta lig sonuncusuna karşı hiçte iyi bir futbol ortaya koyamayan Trabzonspor'un kupanın ilk maçında ortaya koyacağı futbol merak konusuydu.

Maç oynandı ve Trabzonspor ilk maçı kaybetti. Oynadığı oyun, strateji, mücadele, yardımlaşma, oyuncu tercihleri, kondisyon, oyun anlayışı ve konsantrasyon gibi mevzularda sıkıntıları olduğunu gördük. Takım savunması yetersizdi. Karabük maçında Mustafa Akbaş'ın yaptığını bu sefer Uğur Demirok yaptı ve rakibe golü resmen hediye etti. Büyük takım savunmacıları bu tarz hatalar asla yapmaz, yapmamalı. Deplasmanda alınan 1-0'lık skor her zaman büyük problemdir. Çünkü ikinci maç evinde oynarken önce gol yemeyeceksin sonra da iki gol atacaksın! Dünkü maçın telafi edilmesi de mümkün fakat pek de kolay diyemeyiz!

Rıza Hoca'nın devre arasında yapması gereken ilk iş transfer değil. Eldeki kadronun takım oyunu oynamasını sağlasın, oyuncuların kondisyonunun mümkün olduğunca yukarı çeksin ve saha içi hamlelerinde doğruyu yapıp geç kalmasın yeter! Daha sonrasında eksik mevkilere de monteler olursa Trabzonspor ligde ve kupada daha iyi yürür. Aksi takdirde, dünkü maçta gibi yıldız oyuncu Sosa efektif pas atacak arkadaş bulamaz, Kolombiya milli Rodallega yalnızları oynar, Milan patentli Kucka verimsiz olur! Kanatsız oyun anlayışı ile hiçbir büyük takım başarı yakalayamaz. Beşiktaş'ın sağ kanadında yıllarca şampiyonluk yaşamış Rıza Çalımbay, bu mevzuyu hepimizden iyi biliyordur. Camia hocaya ve yönetime destek olursa her şey daha güzel olacaktır.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Özden Ayvaz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

baksoy - bu maç yıllar önce hakemlerin yardımı ile bursanın 3-0 önde bitirdiği maçın rövanşının 1-1 ' den 5-1 ' e taşınarak elediğimiz maç gibi olur ? trabzonda 1 atsalar en az üç atarız , iki atsalar en az 4 atarız ve konyayı eleriz ? onları abdulkadir ve yusufa havale ediyoruz ?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Aralık 12:11


Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler