Ateizm ve Hasan Kurt

Gazeteci Hasan Kurt, önceki gün yayınlanan ‘Bir ateist ile Korona üzerine’ başlıklı yazımıza takılmış. Nedense Hasan Kurt yazımızdan rahatsız olmuş....

Gazeteci Hasan Kurt, önceki gün yayınlanan ‘Bir ateist ile Korona üzerine’ başlıklı yazımıza takılmış. Nedense Hasan Kurt yazımızdan rahatsız olmuş.

Gebze'de yaşayan Şakir Erdöl isimli bir dostumuzun bize gönderdiği ‘Ateist Korona’ başlıklı yazı dikkatimizi çekti. Sosyal medyada ateistlerin dolaştırdığı yazıdan öyle anlaşılıyor ki Korona’yı pek sevmişler!.. Öylesine sevmişler ki Korona’ya en sevdikleri sıfatları yüklemişler!.. “Korona ateistmiş!.., Korona komünistmiş!.., Korona anarşistmiş!..”

Bunun üzerine İroni yöntemi ile hayali bir ateistle Korona sohbeti yaptık… Doğal olarak ateistin karşısına Müslüman kimliğimizle çıktık. Olayın Hasan Kurt’u rahatsız eden boyutunu gerçekten anlayamadık. Korona’yı sevemeyeceğine göre kimi ve neyi sevdi?

Hasan Kurt ateistle sohbetimizden rahatsız olmuş olmasına da bizim yazımızı ya doğru dürüst okumamış veya okuduğunu anlamamış. ‘Korona'nın Müslümanlıkla ne ilgisi var?’ diyor. Biz de tam da bunu diyoruz. Ateiste Korona’nın dini olmadığını, 8 milyar insan için tehlike oluşturduğunu hatırlatarak, “Korona ne ateisttir ne komünisttir. Ne de anarşisttir.” dedik. Ardından Kur’ani bir anlayışla; “Korona, ilahi bir emrin dışında hareket edemez. Dünyayı esir alan ve görünmeyen bir mikrop, Allah'ın varlığını, gücünü ve mutlak iradesini göstermektedir. Tabii ki düşünenler için” yorumu ile yazımızı bitirdik

Hasan Kurt neyin vehimlerine kapıldıysa bizi Akit yazarlarına benzetmiş. Şöyle demiş: “Akit Gazetesi’nin bir yazarı da virüs nedeniyle ateistlere hücum ediyor. Aynı yazar bu virüs yüzünden ibadetlerin Hatta Kâbe’nin kapatıldığını yazmıyor. Sayın Öztürk de Akit yazarını aratmıyor. Hayali düşünceler, hayali din karşıtları yaratmak kimilerinin besin kaynağı olabilir ama bir toplumun asla olamaz.”

Hasan Kurt’a şunları söyleyebiliriz…

Birincisi, Akit Gazetesini takip etmiyoruz. Hangi yazar İslam çizgisinden bakarak ateistleri eleştirmişse O’nu ancak tebrik ederiz. O’nunla aynı çizgide yani İslam çizgisinde bulunmaktan onur duyarız.

İkincisi, Korona yüzünden ibadethanelerin, camilerin ve hatta Kâbe kapısının kapanmasını ümmete uyarı olarak değerlendiririz. Bilimsel olarak gereğini savunurken duaya sığınmayı her şeyden çok önemseriz.

Üçüncüsü, ateizm propagandası yapan Allahsızlarla mücadele etmek müslüman bir kalem olarak bizim de görevimiz. Evet, her inancın ve düşüncenin bir besin kaynağı vardır. Müslümanın besin kaynağı da İslam’dır. Toplumun besin kaynağı da İslam'dır. Yani sen yanılıyorsun Hasan Kurt… Dolayısıyla Müslüman bir toplum ateisti sevmez ve yol arkadaşlığı yapmaz. Sen neden bu kadar rahatsız oldun? Daha açık olarak bunu yaz da bilelim.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Sayısalcı Salih - tartışmaya konu olan yazıyı okudum. bence güzel, etkin bir yazıydı. hasan kurt'u rahatsız eden tarafı [akit bağlantısını da dikkate alırsak] siyasal islami söylemin gücü olsa gerektir. güçlü islam, onun siyasal niteliği her kemalsti ürkütmüş, ürpertmiştir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Mart 10:43


Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler