ÖNCE CEZA SONRA ERTELEME

Beşikdüzü Belediyesi’ndeki ihaleye fesat karıştırma davası sonuçlandı. Mahkeme Heyeti bire karşı iki oyla verdiği kararı açıkladı. 17 sanıktan 16’sı c...

Beşikdüzü Belediyesi’ndeki ihaleye fesat karıştırma davası sonuçlandı. Mahkeme Heyeti bire karşı iki oyla verdiği kararı açıkladı. 17 sanıktan 16’sı ceza aldı. Sanıkların cezası 5 yıl süreyle ertelendi.

SGK MÜFETTİŞLERİ SUÇ DUYURUSU YAPTI

Beşikdüzü Belediyesi’nde 2011 yılında gerçekleşen ihaleye fesat karıştırıldığını tespit eden SGK müfettişleri, ihaleyi alan firmanın sahte belgeler kullandığını iddia etti. Müfettişler belediye başkanı, ihalede yer alan belediye çalışanları, okul görevlileri ve firma yetkilileri hakkında suç duyurusu yaptı. Bu sırada belediye başkanı olan bitenden habersiz olduğun ileri sürerek şikayetçi oldu. SGK müfettişleri tarafından yapılan suç duyurusunu ardından soruşturma başlatan savcı, belediye başkanı Ramis U.’nun bulunduğu 17 şüpheli hakkında hazırladığı iddianameyi Vakfıkebir Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. karantinaya alındı” dedi.

VAKFIKEBİR GÖREVSİZLİK KARARI VERDİ

Vakfıkebir Asliye Ceza Mahkemesi görevsizlik kararı ile dosyayı Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesine ulaştırıldı. Ağır Ceza Mahkemesindeki sanıklar tek tek savunma yaptı. 1.Ağır Ceza Mahkemesinde ifade veren Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis U., aylık gelirini 13 bin TL olarak açıkladı. Hakkındaki iddiaları reddeden Ramis U., ihaleye bir firmanın girdiğini ve kendilerine hizmet sunan firmanın evraklarının sahte olduğunu SGK’nın kendilerine bildirmesi üzerine öğrendiklerini söyledi. Ramis U., firma sahipleri ile ilgisini olmadığını ve kendisinin de suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

DURUŞMAYA TEK BİR SANIK KATILDI

1. Ağır Ceza Mahkemesi, ihaleye fesat karıştırmak, iştirak, görevi ihmal iddiasıyla yargılanan Beşikdüzü Belediye Başkanı, belediye çalışanları, okul çalışanları ve ihaleye giren toplam 17 sanık hakkında karar verdi. 17 kişinin yer aldığı davaya sadece sanıklardan Zülküf D. katıldı. Diğer şüpheliler duruşmaya katılmazken, şüphelilerin avukatları duruşmada hazır bulundu. Son sözlerin sorulduğu duruşmaya katılan tek sanık Zülküf D. beraatini talep etti.

ÖNCE CEZA VERDİLER SONRA ERTELEDİLER

İhaleye fesat karıştırdığı idida edilen Nesil K. hakkında davanın düşmesine karar veren mahkeme, Zülküf D.’nin ihaleye fesat karıştırmaktan, Sultan D.’nin ise iştirak suçundan beraatine hükmetti. Mahkeme, görevi ihmalden yargılanan okul görevlileri Haydar Ç., Hayrettin Ç., Kemal B. ve Nihat I. hakkında da beraate kararı verdi. Bir dosyada ihaleye fesat karıştırmaktan Zülküf D.’ye önce bir yıl hapiss cezası veren mahkeme, bu cezayı 10 ay hapse indirdi. Mahkeme iki ayrı ihale dosyasından da Zülküf D.’ye önce bir yıl 3 ay verdi. Ardından da iyi halden ötürü cezayı bir yıl 15 güne indirdi.

BAŞKANA ÖNCE İNDİRİM SONRA ERTELEME

Cemil K., Benhur G., ve Cemil E. ise görevi ihmalden üç ay hapis cezasını 2 ay 15 güne indiren mahkeme, belediye görevlileri Ramis U., Haşim K., Cemil K., Mustafa Ç. Sebahattin T., kamu görevlisini ihaleye fesat karıştırmak suçundan bir yıl hapse mahkum etti. Mahkeme sanıkların duruşmadaki iyi halinden ötürü cezada 6’da bir oranında indirime giderek 10 ay hapse hükmetti. Okul görevlileri Haydar Ç., Hayrettin Ç., Ömer Ç., Sefer D. Kemal B. ve İbrahim Z., hakkında ihaleye fesat karıştırmaktan bir yıl 3 ay hapis cezasını 1 yıl 15 güne indiren mahkeme, hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verdi. Cezayı 5 yıl süreyle erteleyen mahkeme, kararı bire karşı 2 oyla aldığı öğrenildi. Bu arada kamu görevlisi olan sanıkların ise meslekten ihraçtan kurtulduğu belirtildi.

07 Nis 2021 - 09:22 - Trabzon Asayiş Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.