Denizde kaybolan genci arama çalışmaları devam ediyor!

Trabzon'da denizde kaybolan genci arama çalışmaları sürüyor

Denizde kaybolan genci arama çalışmaları devam ediyor!
Denizde kaybolan genci arama çalışmaları devam ediyor!
+3
Haber albümü için resme tıklayın

Trabzon'un Of ilçesinde serinlemek için girdiği denizde kaybolan genci arama çalışmaları devam ediyor. İlçeye bağlı Kıyıcık Mahallesi sahilinde dün serinlemek için girdiği denizde akıntıya kapılarak kaybolan 19 yaşındaki İsmail Mete'nin bulunması için yürütülen ve havanın kararmasıyla ara verilen çalışmalar yeniden başladı. AFAD koordinasyonundaki arama çalışmalarına, Türk Kızılay, emniyet, jandarma, sahil güvenlik, su altı arama kurtarma ekipleri ile çok sayıda kurum ve sivil toplum kuruluşları eşlik ediyor. Yaklaşık 110 kişinin katıldığı çalışmalarda, kıyı kenar araması ile dalgıçlar tarafından su altı taraması yapılıyor.

Hava şartları elverdiği sürece dron desteği de sağlanan ekipler, dalgalı suyun içinde yoğun çaba sarf ediyor. UMKE ekipleri ve ambulans da bölgede hazır bekletiliyor. Suda kaybolan İsmail Mete'nin babası Remzi ve annesi Havva Mete ile yakınları da arama çalışmalarını yakından takip ediyor. Aile yakınlarının Of Belediyesince olay yerinde kurulan çadırdaki bekleyişleri sürüyor. Öte yandan aynı yerde boğulma tehlikesi geçiren ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi'nde tedavi altına alınan Hakkı Korkut'un taburcu edildiği öğrenildi.

Trabzon'un Of ilçesinde dün serinlemek için girdikleri denizde boğulma tehlikesi geçiren Hasan Mete (10) ve Hakkı Korkut (17) kurtarılmış, İsmail Mete (19) akıntıya kapılarak kaybolmuştu.

Olay yerine gelen Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, denizde kaybolan Mete için ekiplerin öğleden sonra çalışmalara başladığını söyledi.

Sarıalioğlu, denize girilmemesi gereken havalarda gençlerin ve çocukların dikkatsiz bir şekilde denize girdiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Havanın kararması ve denizin dalgalı olması nedeniyle dalgıçlar ve AFAD ekipleri çalışmalarına ara verdi. Hepimiz için çok üzüntü verici. Burası denize girilebilecek yerlerden bir tanesi ama hava bozuktu, deniz çok dalgalıydı. İnşallah bu kardeşimiz de en kısa zamanda bulunur. "

Yetkililerin gerekeni yapacaklarını vurgulayan Sarıalioğlu, çalışmaların yarın erken saatte yeniden başlayacağını kaydetti.

04 Tem 2022 - 12:02 - Trabzon Asayiş Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.