Bayramda suçlulara göz açtırılmadı

Trabzon Jandarma komutanlığından bayram operasyonları

Trabzon İl Jandarma komutanlığı dokuz günlük bayram tatili sırasında Trabzon’da suçlulara göz açtırmadı. Şalpazarı, Ortahisar, Sürmene ve Akçaabat ve Of’ta yapılan operasyonlarda çok sayıda uyuşturucu madde, kaçak silah ve çeşitli suçlarla mücadele verildi.

Trabzon İl Jandarma Komutanlığınca; Kurban Bayramı tatili süresince 16-25 Temmuz 2021 tarihleri arasında yapılan uygulamalarda; İlimiz genelinde yapılan denetim ve kontrollerde; Toplam (15.289) şahsın sorgulaması yapılmış, 5 Gr kubar esrar, 53 kök kenevir, 1 adet bong, 20 litre sahte alkol, 12 adet tabanca/kurusıkı tabanca, 39 adet fişek, 1 adet av tüfeği, 1 adet kılıç, 4 adet bıçak ele geçirilmiştir.

BAYRAMDA GÜVENLİK SAĞLANDI

Ayrıca; Şalpazarı, Ortahisar, Sürmene ve Akçaabat ilçelerinde Kullanmak İçin Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Satın Almak, Kaçakçılık Kanununa Muhalefet ve Yasadışı Kenevir Ekimi yapan 8 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı. Arsin ilçesinde bir otelde yabancı uyruklu kadınlara para karşılığında fuhuş yaptırdığı tespit edilen 2 şahsa adli işlem yapılıp 4 yabancı uyruklu kadın İl Göç İdaresine teslim edilmek üzere gözlem altına alındı. Ses ve Gaz Fişeği Atabilen Silahlar Kanunundaki Kabahatler, Emre Aykırı Davranış, Sarhoşluk ve Hıfzıssıhha Kanunu kapsamında 19 şahıs hakkında idari işlem yapıldı. Kayıp olarak aranan 3 şahıs bulundu. Değişik suçlardan arama kaydı olan 10 şahıs yakalanmış, bu şahıslardan 3’ü tutuklandı. Yoklama Kaçağı olan 16 şahsa gerekli işlem yapılmış, kasten yaralama, tehdit, hırsızlık, uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçları başta olmak üzere 309 olay aydınlatılmış ve 367 şüpheli hakkında işlem yapılmıştır. Trafik ekiplerimizce yapılan denetimlerde ise; Toplam 19.514 araç ve sürücüsü kontrol edilmiş, 369 araç sürücüsüne ve tescil plakasına toplam 150.059 ₺ cezai işlem uygulanmış 54 araç trafikten men edilmiştir.

OF’TA UYUŞTURUCU OPERASYONU

Trabzon İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 26 Temmuz tarihinde Of’ta yapılan uyuşturucu operasyonunda 2 kişi hakkında uyuşturucu madde imal ve ticaretine yönelik adli işlem yapıldı. Trabzon İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 26 Temmuz 2021 tarihinde yapılan çalışma sonucunda, Of ilçesinde Yasadışı Ekim, Uyuşturucu Madde İmal ve Ticaretine yönelik adli makamlardan alınan arama kararına istinaden 2 şahsa ait bahçe, ev ve eklentilerinde yapılan arama faaliyetinde;Kök Kenevir bitkisi, Gram kubar esrar, Adet Ruhsatsız Tabanca, Adet Tabanca Fişeği ele geçirilmiştir. Faaliyet kapsamında 2 şüpheli şahıs hakkında adli işlem yapılmıştır. Trabzon İl Jandarma Komutanlığınca Uyuşturucu ile mücadeleye kararlılıkla devam edilecektir.

27 Tem 2021 - 12:23 - Trabzon Asayiş Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.