ALTIN PUAN

Fenerbahçe, Gençlerbirliği ve Sivasspor'u üçer puanla geçen Karadeniz Fırtınası, bu sefer İstanbul'a zorlu Beşiktaş maçı için gelmişti. Maçın görünen...

Fenerbahçe, Gençlerbirliği ve Sivasspor'u üçer puanla geçen Karadeniz Fırtınası, bu sefer İstanbul'a zorlu Beşiktaş maçı için gelmişti. Maçın görünen favorisi Trabzonspor'du. Lakin, dört büyük kulüp arasında oynanan her maçın her sonuca gebe olduğunu bu işten anlayanlar gayet iyi bilir. Beşiktaş iyi günler geçirmese de yeni hocası iyi oyuncuları ve ev sahibi avantajı ile maça damgasını vurabilirdi. Her iki takımın işinin hiç de kolay olmayacağı bir İstanbul akşamı bizleri bekliyordu.

Hüseyin Çimşir, Nwakaeme'nin yokluğunda maça Daniel Sturridge ile başladı. Orta alanda Obi Mikel'in eksikliğini de Doğan Erdoğan'la kapatmak istedi. Bordo Mavililer, maça golle başladı ve ilk yarı boyunca oyunu forse etmesini bildi. Beşiktaş da takım olarak sahada diriydi. Sergen Yalçın, ikinci yarıda herkese tempolu bir Beşiktaş seyrettirdi. Sturridge oyunda kaldığı elli beş dakika içerisinde arkadaşlarından daha az koştu, daha az mücadele etti. Takımını, oynadığı zaman diliminde bir eksik oynattı dersek yanlış olmaz. Sonradan oyuna giren Kamil Ahmet Çörekçi hamlesi geç kalınmış bir hamle olsa da, gözler Ekuban ve Abdülkadir Parmak'ı aradı. Beşiktaş'ın temposunu düşürüp maçı rahatlatmaya çalışırken, Pereira'nın şahsi hatası skora dengeyi getirdi. Burak Yılmaz'ın şık asisti Boateng'e çok zor pozisyonda golü yaptırdı. Beraberlik golü sonrası sahada muhteşem bir Beşiktaş vardı. Trabzonspor'a nefes aldırmadılar. Akabinde ikinci gol geldi. Hüseyin Çimşir, oyuncu değiştirmekte gecikince galipken mağlup duruma düşüldü. Ekuban ne zaman oyuna girdi, oyun tekrar dengelendi. Son saniyede gelen Sorlöth golünün asistini de Ekuban yaptı. Trabzonspor, maçın genelinde rakibine oranla daha iyi olan Beşiktaş karşısında altın değerinde bir puan aldı. Beşiktaş iki puan kaybetti.

Uğurcan Çakır, dün geceki performansıyla dünyanın her takımında oynayabileceğini ispatladı. Sturridge ise, Trabzonspor camiasına "benden size fayda yok" dedirtti. Ekuban, oynadığı futbolla Trabzonspor'un olmazsa olmazı olduğunu göstermiş oldu. Şampiyon olan takımlar çok kötü olduklarında da puan almayı başaran takımlardır. Dün geceki bir puan, belki de sezon sonu Trabzonspor'u şampiyon yapacak. Sergen Yalçın ve ekibi, özellikle ikinci yarı oynadıkları harika futbolla ligde bizde varız dediler.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Özden Ayvaz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler