AKINTIYA KÜREK ÇEKİYORUZ  !

Milli Eğitim Bakanlığına,eğitimci,başarıya ulaşmış özel okulları olan birinin atanması beni umutlandırmıştı.Çünkü ilk defa sınavını vermiş,başarıya ul...

Milli Eğitim Bakanlığına,eğitimci,başarıya ulaşmış özel okulları olan birinin atanması beni umutlandırmıştı.Çünkü ilk defa sınavını vermiş,başarıya ulaşmış bir eğitimci atanmıştı.Ancak geçen zaman içinde bu beklentilerim kaybolmağa başladı.Zira gördüm ki eski düzen,eski sistem değişmedi.Değişeceğine dair bir işaret de alamadık.”Eski tas,eski hamam”havasına devam edip gidiliyor.Türk halkının,Türk gençlerinin bünyesine uygun,eğitim,sosyal,kültürel ve ekonomik kalkınmasını hızlandıracak bir sistem arayışına bile gidilmedi.Sadece günlük tedbirlerle,rutin faaliyetlerle yetinildi.Halen de böyle devam ediliyor.

Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana geçen bir asırlık süre içinde aldığımız mesafe ortadadır.Zaman zaman sistem arayışlarına girip milli bünyemize uygun,bir sistem geliştiremedik.Tabir uygunsa “yamalı bir bohça” gibi yabancı devletlerden aldığımız sistemleri kendimize uyarlamaya çalıştık.Birini bırakıp,diğerini aldık.Bir türlü dikiş tutturamadık.Değişen şartları,durumları dikkate almak için geniş katılımlı eğitim şuraları yapamadık.Yapılan şura toplantılarında sadece bakanlık yetkililerinin dayattığı değişiklikler geçerli oldu.Milli bünyemize uygun bir sistem bir türlü geliştiremedik.Şayet geliştirebilseydik bugün üniversitelerimizden mezun olan milyonlarca gencimiz sokakta kalmazdı.26 Haziranda yapılacak üniversite seçme sınavlarına 2,5 milyon gencimizin sadece ek kontenjan ve açık öğretimle 1,5 milyonu alınacak,geriye kalan bir milyonu aşan öğrenci yine sokağa terk edilecek.Çocuklarımız sınavkolik oldular.Anne ve babalar stres içinde.Parası olan çocuğunu kursa veriyor.Olmayan evinde bekliyor.Öğretime ağırlık verdik,eğitimi sona bıraktık.Sonuçta da eğitimsiz bir toplumun sancılarını her sahada yaşamağa başladık.

Zararın neresinden dönülürse kardır.Geniş katılımlı bir eğitim şurası düzenleyip bünyemize uygun,bir sistemi tartışıp karara bağlamalıyız.Öyle taşıma su ile değirmen dönmez.Yoksa bu gençlerin,bu milletin vebali omuzlarınızda kalır.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ahmet Aksoy - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler