AK Parti nereye gidiyor?

Dedi: AK Parti kongreleri öncesi Parti Genel Merkezinden arka arkaya açıklamalar geliyor. Son iki günde iki açıklama… “Erdoğan talimat verdi. Her 4 ba...

Dedi: AK Parti kongreleri öncesi Parti Genel Merkezinden arka arkaya açıklamalar geliyor. Son iki günde iki açıklama… “Erdoğan talimat verdi. Her 4 başkandan 3’ü değişecek…” “Ekim’de başlayacak kongrelerde önümüze eften püften adaylar gelmesin…” Bu mesajları nasıl yorumluyorsunuz?

Dedim: Yıllar geçtikçe AK Parti’de heyecan ve ruh da pörsüyor. Lakin daha önemlisi AK Parti Teşkilatları da artık halktan kopuyor. AK Parti Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne geçerek milletvekillerini sıfıra çıkarttı. Bakanlar ise zaten Külliye’ye bakıyor. Halkla hiçbir irtibatları yok. (Bazı Bakanlar istisna) Hal böyle olunca şimdi de teşkilatlar halktan kopuyor. Hatta kendi tabanından bile kopmuş vaziyette… Dolayısıyla AK Parti Genel Merkezi uzun süredir algıyla yönetiliyor. Bize göre Cumhurbaşkanı Erdoğan yanıltılıyor.

Dedi: Bunlar ağır iddialar. Somut örnek verebilir misiniz?

Dedim: Hem de iki ayaklı örnek verebiliriz. 1. Ayak adaylar: Anketler, manşetler ne diyordu: “AK Parti Ankara’yı havada-karada alır.” Halbuki Trabzon’dan bakışta bile o adayla alamayacağı gözüküyordu. Aynısı İstanbul’da yapıldı. Seçim yapılmadan galibiyet kibri oluştu. Gurur, yerini kibre bırakınca halk da cezalandırdı. Aynı seçimden önce de değişim öne çıkmıştı. Sonucun bir algıdan ibaret olduğunu gördük. Cumhurbaşkanı Erdoğan yanıltıldı.

2. ayak, “Başarısızlık ödüllendiriliyor”… AK Parti’nin en önemli ilkelerinden birisi “başarı” idi. Başarısızlığın AK Parti’de yeri yoktu. Peki şimdi ne oldu? Seçim kaybeden başarısızlarla devam… Genel Merkezde devam… İllerde devam… İlçelerde devam….

Dedi: Siz o zaman yine değişim olmayacak diyorsunuz?

Dedim: Evet olmayacak. AK Parti Genel Merkezi yine algılara oynuyor. Halk tipi, gönül belediyeciliği deyip kandırdığı gibi. Yine gerçekler konuşulmuyor. Hani Trabzon’da Gönül Belediyeciliği nerede? Ortada tam bir rant belediyeciliği var ve iddia ediyoruz ki böyle giderse 2024 seçimlerinde Trabzon Büyükşehir el değiştirebilir.

Dedi: İl Başkanlığı kongrelerine dönelim…

Dedim: Dönelim olsun… “İlçelerde yüzde 51 değişti.” deniliyor. Kimi kandırıyorlar! Alın Trabzon’u, Rize’yi Gümüşhane’yi… Sadece 3. Dönemi dolduranlar gitti. Seçimi kaybeden ilçeler bile devam etti. Burada vahim… Çok daha vahim bir konuya temas edeceğiz. AK Parti tabandan öylesine uzaklaşıyor ki… Genel Merkez tabana adayları öylesine dayatır oldu ki, kongrelerde ikinci liste bile artık almıyorlar. Yasa, yönetmelik, tüzük hak getire… Ya “seni disipline verdik” deyip listesini almıyorlar ya da “Listende FETÖ’cü olabilir” deyip almıyorlar. Böylesine antidemokratik bir ortamda o parti ne kadar süre ayakta kalabilir? Başka bir örnek verelim…

Trabzon’da partiden 2 bini aşkın istifa var. İddia ediyoruz “Kim istifa etti?” diye merak bile edilmedi. Kimse aranmadı. Niçin istifa ettikleri bilinmiyor. Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu gelişmelerden yeterince haberi olmadığını düşünüyoruz. Cumhurbaşkanı teşkilatlarda sorun yok zannediyor.

Dedi:“İlçelerde yüzde 51 değişecek” dediler olmadı. İllerde de olmaz diyorsunuz?

Dedim: Olmayacak görürsünüz. Dört başkandan bırakınız üçünü, yarısı bile değişmeyecek. Bu söylemler sadece algı oluşturmak için. Siyaseti yakından takip etmeyen vatandaşlar öyle zannetsin diye algı oluşturuluyor. Ne yazık ki siyaseti yakından takip edenler ise kaybediliyor. AK Parti tabandan koptukça eriyor. Partinin iki gücü vardı. İlkeleri ve taban… İlkeler yerlerde sürünüyor. Artık görevler 28 Şubatçılara, Ergenekonculara veriliyor. Tabandan gittikçe uzaklaşılıyor. En vahimi bu tablo görülmesine rağmen önlem alınmıyor.

Sanki kaderden kaçılamıyor.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Son Mohikan - Ali Ağabey, ellerine yüreğine sağlık, son cümle o kadar güzel herşeyi özetledi ki “ KADERDEN KAÇILAMIYOR”... Aşağıdan yukarıdan yolun sonu gözüküyor..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Eylül 08:52


Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler