AK Parti İl Başkanlığı ve Muhammed Avcı

AK Parti İl Başkanlığı için son aşamaya gelindi. Teşkilatlanma Genel Başkan Yardımcısı Muhammed Avcı tarafından yoklamanın en önemlisi yapıldı. Konu m...

AK Parti İl Başkanlığı için son aşamaya gelindi. Teşkilatlanma Genel Başkan Yardımcısı Muhammed Avcı tarafından yoklamanın en önemlisi yapıldı. Konu milletvekilleri nezdinde değerlendirmeye tabi tutuldu. Şimdi bu konuyu yorumlayacağız.

Dedi: Milletvekilleri ile görüşmenin Trabzon’u kısmen de olsa tanıyan Muhammet Avcı tarafından yapılmış olması AK Parti’nin Trabzon’daki geleceği açısından ne ifade ediyor?

Dedim: Sayın Avcı’nın bir ifadesini çok önemsiyor ve oradan yola çıkıyoruz. Ortahisar ilçe görüşmeleri yapılırken Muhammet Avcı her şeyi içine alan bir cümle kurdu. ‘Biz Erdoğan’ın adamlarını arıyoruz’ dedi. Bu ifade söyleyene bağlı olarak değil, söyleyenin taşıdığı mana ile anlam kazanır. Bir dava adamı olarak tanıdığımız Avcı, dileriz samimiyetini tercihine de yansıtır. Elbette tek başına karar veremez. Ancak kanaati ve ısrarı çok önemlidir.

Dedi: Muhammet Avcı, Trabzon il Başkanlığı konusunda neden ısrar etsin ki?

Dedim: Etmeli, zira Trabzon AK Parti için çok önemlidir. Trabzon AK Parti için bir kaledir. Trabzon düştüğü gün AK Parti iktidardan düşmüş demektir. Trabzon tek başına Trabzon değildir. Yerine göre Rize’dir, Artvin’dir, Gümüşhane ve Giresun’dur. Trabzon İstanbul’u etkiler… Marmara’yı etkiler. Bu bakımdan Erdoğan’ın adamlarını arayan bir Genel Başkan Yardımcısı Trabzon konusunda ve doğru isimde ısrarcı olmalıdır.

Dedi: Sayın Avcı’nın ısrarlarından size göre hangi unsurlar öne çıkmalıdır.

Dedim: İki unsur… Birincisi, Trabzon yerelinde güçlü ve teşkilatı toparlayacak bir il başkanı.. İkincisi, Erdoğan’ı ve değerlerini sahiplenip savunacak bir il başkanı…

Dedi: Teşkilatı derken AK Parti teşkilatını kastediyorsun. Teşkilat dağınık mı? Toparlanmaya ihtiyacı mı var? Erdoğan ve değerleri yeterince savunulmuyormuş?

Dedim: Dağınık değil mi? Üçüncü dönemlerinin sonuna yaklaşan iki vekil olmayacakları döneme il başkanı hazırlıyorlar (bir dahaki dönem muhtemelen olmayacaklar). Ancak sonucu AK Parti felsefesine göre değil, kendilerine göre dizayn etmek istiyorlar. Bize göre ‘Erdoğan ve davası’ diye bir dertleri yok. Bugüne kadar Tayyip Erdoğan’a bu kentte ve çeşitli çevrelerde…Basında… Defalarca saldırılar oldu. Hiç sesleri çıkmadı. Ancak kendilerine yönelik en küçük bir eleştiri olunca ayağa kalktılar. Kendilerini partinin öznesi ve eleştirilmezi zannedip tüm teşkilatın tavır almasını savundular. Bir olaya, hadiseye veya gelişmeye Tayyip Erdoğan penceresinden bakmadılar.

Alın size son örnek… Saadet Partisi İl Başkanı, Büyükşehirin atanmış bir genel müdürünün mobbingine maruz kaldığını söylüyor… Ayrıntılar veriyor ama milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkanı İl Başkanın doğru söylemediğini ifade ediyorlar. Genel Müdürlerine inanıyorlar. Böyle bir siyaset aklı olabilir mi?

Saadet Partisinin Trabzon’da yüzde 3 civarında oyu var. Bu oy oranı Trabzon’da bir milletvekilliğini belirliyor. Bu oy oranının etkilediği, etkileyebileceği kitleler var. Bu tablodan rahatsız olan AK Parti içinde binlerce insan var. Buna rağmen gücün kibriyle takınılan tavrı anlayabiliyor musunuz? Cumhurbaşkanı Erdoğan Saadet’in %2’lik oyunu önemsiyor. Önemsemelidir de… Ona göre uğraşıyor. Bizimkiler de uzaklaştırıyor. Şimdi söyler misiniz? Muhammet Avcı Erdoğan’ın adamını ararken… Partiye ‘Ömer’ ararken başka hangi kriteri arayacak? Evet… Aynı şeyi tekrar ifade ediyoruz. Teşkilatın bu dağınıklığını toparlayacak… Kendilerini değil. Recep Tayyip Erdoğan’ı esen yelden koruyacak, sahiplenecek bir il başkanı olmalı…

Dedi: İl Başkanına Fazla misyon yüklemiyor musunuz?

Dedim: Kesinlikle hayır… Zaten böyle olmadığı için partide herkes kendi kafasına göre hareket ediyor. İrade sahibi bir il başkanı bunlara izin vermez. O bakımdan belirlenecek il başkanının önümüzdeki hem genel hem yerel seçim sonuçlarını etkileyeceğini ısrarla vurguluyoruz. AK Parti Trabzon’da 3 milletvekilliğine indiğinde… Olmaz demeyiniz!.. Bir gün Büyükşehir el değiştirdiğinde sizlere bugünü, İl Başkanının belirlenmesi sürecini hatırlatacağız. Biz zabıt katibiyiz. Kaydımızı tutar, günü gelince hatırlatırız.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler