banner114

Şu bir gerçek, Trabzonspor kötü oynuyor.

Buna rağmen yenilmiyor.

Bunu bile başarı olarak sayıyoruz!

Bordo-mavililerin kötü oynamasına çokça eleştiriler yapılıyor.

O deniyor, şu söyleniyor.

Falan filan…

Ancak Trabzonspor’un en çok eleştiri alan yönü ise sistemsiz oynaması oluyor.

Sahiden öylemi?

Hemen belirtelim, Konuyla ilgili bizde Trabzonspor’un hangi sistemde veya hangi düzende oynadığını bu sütunlara taşıdığımız zamanlar oluyor.

Şunu da belirtmezsek haksızlık etmiş oluruz, mutlaka Ünal karaman soyunma odasında maç konuşmalarında oyuncularına bir sistem içerisinde taktiksel yönde konuşmalar yapıyordur.

Acaba diyoruz, hocanın söylediklerini futbolcular mı saha içerisinde uygulayamıyorlar.

Yâda uygulamaya çalışıyorlar da, kapasitelerimi yetmiyor?

Bir kıble kaçığı var ama nerede?

Çözülmesi gereken yerde bize göre burası.

Öyle ya, Koskoca Trabzonspor sistemsiz mi oynayacak?

KÖFTECİ BURHAN

Futbol konusunda yaptığı müthiş tespitlerle milletin beğenisini alan Burhan Bektaş, şimdi de köfteciliğe merak saldı.

Bektaş, Fatsa’dan 5 km Trabzon çıkışına doğru kendi adıyla “Köfteci Burhan” güzel bir köfte salonu açtı.

Öncelikle Burhan Bektaş’a yeni açtığı dükkânı için ‘hayırlı olsun’ diyor, bol kazançlar diliyoruz.

Bektaş’a neden Fatsa ve köfte dedik?

Burhan Bektaş “Güzel bir soru, bu kararı vermek için çok düşündüm. Biliyorsunuz turizm işiyle uğraşıyorum. Turizmle uğraştığım için, memleketimize gelen yerli ve yabancı turistlerimiz, öncelikle yemek konusunda bizlere, ‘nerede ne yeriz?’ diyorlar. Tabi ki kıstasımız, yemeklerin güzel ve lezzetli olup ortamın hijyenik olması önceliğimiz oluyor. Ben de buradan yola çıkarak, bizim kendi yöremizin en meşhur yemeği olan köfteyi Fatsa’da hem Fatsalı hemşerilerimize hem de yerli ve yabancı turistlere sunmak istedim. Şükür ki bu düşüncemi hayata geçirdim”

Elbette kolay değil, ta uzaklarda, Fatsa’da köftecilik yapmak.

Elbette kolay değil o meşhur Akçaabat köftesinin lezzetini Fatsa’da aynı tat ile insanlara sunmak.

Burhan Bektaş kolay olmayanı başardı.

En önemlisi de şu, şu sıralar fabrikasyona dönen köfteciliği, Bektaş, eski yöntemi (Kıymayı elle yoğurmak) hayata geçirip, köftenin daha lezzetli olması için uğraş veriyor.

Bizler yaptığı her işin üstesinden gelen Burhan Bektaş’ın köfteciliği de başaracağına inanıyoruz.

ANLAMLI BİR ÇALIŞMA

Emek ister.

Hem de nasıl bir emek?

Uğraş ister.

Hem de nasıl bir uğraş?

En önemlisi zaman ister.

Hem de nasıl bir zaman?

Zannedildiği gibi kolay değildir.

Meşakkatli iştir kitap yazmak.

Göz nuru dökersiniz.

Beyninizi yorarsınız.

Açıkçası epeyce yorulursunuz o ürünü insanlara sunmak için.

Cevat Ocak “Cemil Usta”yı kaleme aldığı Cemil Usta kitabının üzerinde aylarca çalıştı ve nihayetinde kitabını bitirdi.

Kısa bir üre sonra Cemil Usta kitabı kitapçılardaki raflarda yerini alacaktır.

Ocak’ın kitabının isminin Cemil Usta olması ve 2019-2020 futbol sezonun ‘Cemil Usta sezonu’ olması hasebiyle yapılan çalışmanın daha da anlamlandığını düşünüyoruz.

Güzel bir çalışma oldu.

Okumanızı tavsiye ediyoruz.

Ve Cevat Ocağı yaptığı bu çalışmasından dolayı da kutluyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.