ABDÜLKADİR AVRUPA'YA GİTMELİ

Abdülkadir Ömür, geçtiğimiz sezon Trabzonspor'un şampiyonluğuna damgasını vuran bir isim. Kasım 2015'te UEFA'nın resmi internet sitesi tarafından "haf...

Abdülkadir Ömür, geçtiğimiz sezon Trabzonspor'un şampiyonluğuna damgasını vuran bir isim. Kasım 2015'te UEFA'nın resmi internet sitesi tarafından "haftanın genç yeteneği" olarak lanse edilmişti. O tarihte, oyun stili olarak Lionel Messi ve Gheorghe Hagi gibi dünya yıldızlarına benzetilmişti. Trabzonspor formasıyla düzenli bir şekilde olmasa da, yer yer o isimlere vurgu yaptığımız oyunlarına tanık olduk. Hep daha iyi olması gerektiğini, Trabzonspor'u tabiri caizse tek başına taşıması gerektiğini yazdık, çizdik.

Eylül 2021'de, "ABDÜLKADİRLER'İ KAZANMALIYIZ" başlıklı bir yazı kaleme almıştım. Hem Parmak hem Ömür'e naçizane tavsiyelerde bulunmuştum. Teknik heyetin, oyuncu tercihlerinde (tabi hak ediyorlarsa) önceliği Trabzon kökenli isimlerden yana kullanması gerektiğini belirtmiştim. Abdülkadir Parmak ısrarla kendisini Kayserispor'a kiralattı(!), Ömür ise kendisini toparlayıp şampiyon kadrodaki yerini aldı. Abdülkadir Ömür, 2021-2022 sezonunda yirmi dokuzu on birde olmak üzere, otuz sekiz maçta ter döktü. Yedi gol üç asist ile sezonu tamamladı. Bu istatistik, Abdülkadir Ömür gibi yetenekleri üst seviye olan bir futbolcu için bence yeterli değil. Trabzonspor formasıyla 2015 yılından bu yana toplamda yüz elli üç kez sahaya çıktı. Yirmi iki gol yirmi dört asistlik performans çok daha iyi olmalıydı. En iyi dönemini, 2018-2019 sezonunda beş gol dokuz asistle yaşamıştı.

Rakamlardan sıyrılıp günümüze dönelim. Abdülkadir Ömür, çok kaliteli bir kumaş, Allah futbol oynaması için tüm yetenekleri ona sunmuş. Kendisi, Trabzonspor'u şampiyon yapan oyunculardan birisi. Son zamanlarda İtalya'dan Roma ve İspanya'dan Sevilla'nın ilgilendiği haberlerini okuyoruz. Her ikisi de iyi kulüp. Talibi olan başka kulüpler de vardır. Trabzonspor'u ve Abdülkadir'i tatmin edecek olası güzel bir teklif, Ömür'ün ufkunu açıp dünyaya bakışını değiştirebilir. Dünya futbolu yeni bir Messi'yle tanışabilir, hiç de şaşırmam. Trabzonspor ve Trabzon şehri, Ömür ile çok daha fazla gurur duyabilir. Abdülkadir Ömür, çok çalışarak dünya futbol piyasasında kendisini daha farklı bir seviyede bulabilir. Teknik olarak yıldız oyuncu kriterlerinin tümü Ömür'de mevcut! Umarım ayağına kadar gelen mantıklı transfer tekliflerini akıllıca değerlendirir. Şampiyon Trabzonspor'un hocası ve yönetimi, Abdülkadir'in önünü kesmemeli hatta iyi bir Avrupa takımına gitmesi konusunda yardımcı bile olmalı. Ömür, çıkan haberler doğru ise Roma ve Sevilla gibi takımlarda başarılı olacak kapasitede bir oyuncu. Trabzon'u ve bordo mavi camiayı çok iyi temsil edecektir. Tıpkı Yusuf Yazıcı gibi.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Özden Ayvaz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler