15 Temmuz’u unutturmamak için…

Dedi: 15 Temmuz’un 5. Yıldönümünde nasıl bir değerlendirme yapmak lazım… Dedim: Artık FETÖ’nün ne olduğunu, geçmişte neler yaptıklarını, ne denli h...

Dedi: 15 Temmuz’un 5. Yıldönümünde nasıl bir değerlendirme yapmak lazım…

Dedim: Artık FETÖ’nün ne olduğunu, geçmişte neler yaptıklarını, ne denli hain bir örgüt olduklarını anlatma süreci bitmeli… FETÖ’cülerin vazgeçmedikleri ortada… Bunun anlamı yakaladıkları ilk fırsatta yeniden harekete geçecekler… İşte bunlar ve sonrası konuşulmalı…

Dedi: FETÖ’cüler için ülke ve milletin hiçbir önemi olmadığını söylüyorsunuz. Hakikaten böyle mi?

Dedim: Buna ‘aile mefhumunu’ da katınız. Onlar için ülke; Fetullah’ın fikir ve eylemlerini yayabildikleri topraklardır. Onlar için millet ise ‘Fetullah’a sıcak bakan insan topluluklarıdır’ bugünkü Türkiye düşmanlığını başka nasıl yorumlayacaksınız? PYD terör örgütü gibi yaşadıkları her yerde ABD bayrağı altına sığınmış yaşıyorlar. PYD’den tek farkları silahlanmadılar.

Dedi: Daha 5.yılında gerek CHP ve gerekse İYİ Parti adeta FETÖ’cülere göz kırptı. HDPKK ise zaten gizli işbirliği içinde… Bu gidiş nereye?

Dedim: Önce genel bir cevap verip sonra partiler bağlamında ayrıntıya girelim… Bundan 5-6 yıl önceki yorumlarımıza baktığınızda şunları yazıyorduk. ‘Bizdeki muhalefetin Erdoğan nefreti bir gün PKK ile işbirliği yapmalarına kadar varabilir!.. Bugün HDPKK ile iş birliği, bu nefretin ulaştığı noktayı göstermektedir. Bu öylesine büyük bir nefret ki, sırada artık FETÖ’cüler vardır’.. Yani bizdeki muhalefetin FETÖ’cülere gizli selam çakması sürpriz değildir.

Ayrı ayrı ele alırsak… Yapılan son kamuoyu anketleri üzerinden gidelim…

15 Temmuz gecesi meydanlara inen CHP’li oranı %34… Yani CHP kitlesinin %66’sı sokağa inmeyip bekledi. Ardından bir dedikoduyu fikir olarak benimsedi… CHP kaynaklı iddiaya göre ‘15 Temmuz bir senaryodan ibaretti!..’ Bir suç örgütü liderinin “15 Temmuz gecesi envanter dışı silah dağıtıldı” iddiaları, buna inanmak isteyen ne kadar CHP’li olduğunu da gösterdi. Hiçbirinin aklına “Savaş uçağı ve helikopter de… Tank da dağıtıldı mı?” sorusu gelmedi.

15 Temmuz akşamı sokağa çıkan İYİ Partili oranı %27… HDP’nin bile altında… O gün sokağa çıkmama yaklaşımı belki anlaşılabilir ama bugün ‘FETÖ’cülere af’ gibi söylemlerin anlaşılabilir tarafı yoktur. Öyle görünüyor ki daha 5. Yılında İYİ Parti artık söylenmemesi gerekenleri söylemeye başlamıştır.

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli’nin 15 Temmuz açıklamaları İYİ Parti’nin gelecekte sergileyeceği FETÖ tavrının bir göstergesi sayılabilir im? Millet İttifakı’nın diğer ortağı CHP gibi henüz ‘af’ kelimesini kullanmayan İYİ Parti şimdiden ‘masum FETÖ’cüler’ algısına oynamaktadır. Bir yandan ‘Hükümet FETÖ ile mücadelede yeterli adım atmadı’ denilirken, diğer yandan FETÖ liderinin çağrısı üzerine Bank Asya’ya para yatıran FETÖ’cüler masum ilan ediliyor... Bir yandan FETÖcülerin ailelerinin bu işe karıştırılmaması gerektiği… Herkesin kendi yaptıklarından sorumlu olduğu söylenirken… Diğer yandan ‘FETÖ’cünün kardeşi büyükelçi yapıldı’ denerek yeterince mücadele edilmediği iddia ediliyor… Hele şu ifadeler asla kabul edilebilir değildir. “Bank Asya’ya para yatıran masum insanları FETÖ’cü ilan edip, aynı bankanın üst yönetimindeki kişilere daha yüksek mevkilerde görev vermek FETÖ ile mücadele etmek değildir.” Hâlbuki FETÖ ile mücadele etmek, doğru mücadele etmek tam da böyle bir şeydir. FETÖ, 15 Temmuz’dan önce çökme sürecine giren Bank Asya’yı kurtarmak için Türkiye’nin en önemli ve başarılı bankacılarından birini bankanın başına getirdi. Azmi Kuvvetli, FETÖ’cü olmayan bu başarılı ve herkesin peşinden koştuğu bankacının cezalandırılmasını istiyor. Diğer yandan; ‘Bank Asya’ya para yatıran masum insanlar’ diyerek ‘örgütsel bağ sayılan ‘davet üzerine para yatırma’ eylemini masumlaştırıyor. İYİ Parti İl Başkanı da biliyor ki Bank Asya’ya parası olan herkes yargılanmadı. Fetullah’ın bankaya kurtarmak için verdiği “Bankayı kurtarın” talimatı üzerine Bank Asya’ya para yatırmaya koşanlar yargılandı. Masum hareket bu mudur?

15 Temmuz gecesi HDPKK’yı yazmaya zaten gerek yoktur. Hendekler kazılmış, sınırdan giriş yapılmak üzere beklenmiştir. Yani FETÖ-HDPKK tam bir iş birliği içine girmiştir.

Dedi: Millet İttifakının iktidar olduğunu düşünelim. FETÖ özgür kalabilir mi?

Dedim: Kalamaz. CHP ve İYİ Parti istese de yapamaz. O konuda Türkiye’de bambaşka bir sosyoloji oluştu. Bugün ‘böyle bir ihtimal’ olmadığı için kitleler yalnızca izliyor. Yarın böyle bir olgu hayata geçirilmek istendiğinde… Yani FETÖ affedilmek istendiğinde toplumsal infial yaşanır. Ne FETÖ’cüler bu toplumla bir arada yaşayabilir!.. Ne de toplum FETÖ’cüleri bir daha içine kabullenir… O dönemler geride kaldı. Ortada onca şehit… Onca gazi… Vatanda olanca ihanet… Onca hak gaspı varken FETÖ’cülerin yeniden hayat bulacağı bir Türkiye’yi ne CHP ne İYİ Parti oluşturabilir. FETÖ’cüler ancak kendilerini gizleyerek toplumla birlikte yaşayabilir. Aksi halde dışlanmaya razı olarak yaşayacaklardır. Bu sosyolojik gerçeklikten hareketle diyoruz ki 15 Temmuz’u unutturmamak için yeni bir dönem başlatılmalıdır.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler