Yine aynı tablo

Trabzonspor fırsat haftalarında bir türlü galip gelemeyerek özellikle iç sahada kaybettiği puanlar ile zirveye iyice yaklaşma şansını hep geri çevirdi...

Trabzonspor fırsat haftalarında bir türlü galip gelemeyerek özellikle iç sahada kaybettiği puanlar ile zirveye iyice yaklaşma şansını hep geri çevirdi. Yine rakiplerinin kaybettiği haftada bordo-mavililer bu kez Bursaspor maçını kazanarak üst sıralara yaklaşmak istiyordu. Bu doğrultuda takımın yüksek motivasyon ile sahaya çıktığı daha ilk dakikalardan hissedilmeye başlandı. Özellikle orta alanda topu yönlendirecek oyuncu sıkıntısı yaşayan ve çıkarken top kayıpları yapan Bursaspor’a karşı Trabzonspor, topu rakip yarı alana yıktı ve ilk 45 dakikanın tamamen hakimi oldu. Önde baskı sonucu kazanılan toplar ile rakip kalede fırsatlar yakalayan Trabzonspor, güzel bir organizasyon ile Burak-Sosa’nın işbirliği sonucu Rodallega’nın attığı golle öne geçti. Bordo-mavililer ilk yarıda final paslarında daha dikkatli olsa belki daha farklı bir sonuç ile soyunma odasına gidebilirdi.

Bu yarıda özellikle Burak, önde liderlik özelliği ile hücumları organize etmesi, zaman zaman savunmaya gelmesi Trabzonspor’un nasıl bir özel oyuncuya sahip olduğunu bir kez daha gösterdi. Sosa da arkadan bunlara ayak uydurunca gerçekten Trabzonspor hücumda başka bir kimlik kazanıyor.

Maçın ikinci yarısında Trabzonspor, yine etkili olmaya çalışırken bu kez Bursaspor da gelmeye başladı. Bu süreçte önemli şanslarda yakaladı ve özellikle Onur’un çıkardığı ve Onazi’nin çizgiden kurtardığı toplar Trabzonspor adına büyük şanstı.

Bu bölümde Burak çıkarken tribünlerin tepkisini ise anlamadım. Bu maçta etkili bir futbol oynarken belki sarı kartı düşünerek Ünal hoca, bu oyuncuyu oyundan aldı. Böylesi bir ortamda Burak’a tepki gösterilmesi anlamsız. Sahada lider gibi olan oyuncunuza hele de galipken sahip çıkmak gerek tepki göstermek değil. Burak’ın da Ünal hocaya tepkisi de doğru değil.

Burak’tan sonra Abdülkadir ve Rodallega’nın çıkışı ile ön tarafta yaşanan kaliteli isim sıkıntısı sonrası Bursaspor uzaklaştırılamayan topta golü bularak Trabzon’a evinde yeni bir şok yaşattı.

Trabzon yine zirveye yaklaşma fırsatını geri çevirip fırsatları elinin tersi ile itmeye devam etti.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mehmet Yılmaz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler