Yeni tip Haçlı seferleri ve Kılıçdaroğlu...

Yeni Zelanda olayı sıradan bir saldırı değildir. Terörist bir eylemdir. Yine bu terör eylemi, hücre örgütlenme dışında bir bireysel eylem de değildir....

Yeni Zelanda olayı sıradan bir saldırı değildir. Terörist bir eylemdir. Yine bu terör eylemi, hücre örgütlenme dışında bir bireysel eylem de değildir. Organize bir eylemdir ve organize edilmiştir. Zaten, hiçbir terör saldırısı bireysel olarak nitelendirilemez. Şuursuzca yapılmamış, bilakis planlı ve bilinçli bir biçimde ve hatta kendince arka plan oluşturarak düzenlenmiştir. Yine bu terörist eylem, Avrupa aklının iddia ettiği gibi bir meczubun, ruh hastası bir adamın saldırısı da değildir. Kalleşçe yapılmış, küresel bir eylemdir. Zaten küresel mesajlar vermektedir.

‘Yeni Zelanda neresi, Türkiye neresi?’ demeyiniz. Anzak ruhunun hala Çanakkale’de gömülü olduğunu unutmayınız. Bugün ’18 Mart Çanakkale Şehitleri günü’… Çanakkale Destanının 104.yıldönümüne 4 kala ortaya konan bu eylem, Türk ve İslam düşmanlığının Avrupa’da hangi boyutlara ulaştığını da göstermektedir. Her yıl 25 Nisan’da kutlanan Anzak gününe 40 gün kala yapılan bu terörist saldırı, aynı zamanda Avrupa’daki İslam karşıtlarına da bir mesaj niteliği taşımaktadır. Bakalım şimdi ABD ve Avrupa’da hangi terörist hücreler yeni eylemler planlayacaktır.

***

Yeni Zelanda’daki terör saldırısı göstermiştir ki, Çanakkale’yi kuşatan o Haçlı ruhunun yeni versiyonları Recep Tayyip Erdoğan’dan rahatsızdır. Türk’ün tam 1 asırdır cebinin astarında yitirdiği ‘mukaddes emaneti’ Erdoğan’la birlikte yeniden bulması ve geri dönmesi Haçlıların en sakinleri olarak bilinen Anzaklarını da yeterince rahatsız etmiştir. Osmanlı’nın Viyana Kuşatması bizim için tarihte kalmış olsa bile, Avrupalılar tarafından hala hazmedilmemiştir. Baksanıza Anzak köpeğinin havlamasına...

Avrupa Birliği’nin Ayasofya’yı gündemine alması, Yeni Zelandalı teröristin Ayasofya’nın minarelerini yıkma çağrısı, masumane ve bireysel tepkiler değildir. Haçlılar, belki atlı seferlere ara vermiş olabilirler ama asla düşmanlıktan vazgeçmediler. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünyadaki Müslümanlardan gördüğü destek ve Müslüman halkların Erdoğan’a yüklediği misyon, Avrupalılar’ı delirtmektedir.

Dışarıdaki teröre karşı panter kesilen Avrupa, kendi içindeki ırkçı/faşist teröristlere müdahale edememektedir. Avrupa gittikçe faşizme teslim olmaktadır. Daha önemlisi, Batıdaki ana akım medya ve siyaset, İslam düşmanlığının önüne geçecek hiçbir tedbire yanaşmıyor. Bu nedenledir ki… Yeterince tepki koymadıkları içindir ki… Bu terör saldırısında yalnızca teröristlerin ve planlayıcılarının değil… Batıda çığ gibi büyüyen İslam karşıtlığını ve nefreti körükleyen siyasilerin ve medyanın da payı vardır. İŞİD denen bir örgütü varedip İslam karşıtlığını körükleyenler ve bununla İslam coğrafyasını kontrol altına almak isteyenler, bir süre sonra kendi teröristlerinin emri altına gireceklerdir. Bunun adı Yeni Tip Haçlı Seferi organizesidir.

***

Böyle bir terör saldırısı karşısında bizim Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerini nasıl yorumlayacağız? Haydi İslam düşmanı Batı’yı anladık!.. Ya bizimkilere ne diyeceğiz?.. CHP Genel Başkanı ‘Saldırının kaynağı İslam dünyasından kaynaklanan terördür’ diyebiliyor. Yeni Zelandalı teröristin saldırısına hak verircesine…

Peki teröristin Türkleri, Osmanlıyı, Ayasofya’yı ve Cumhurbaşkanını hedef almasını nasıl yorumlayacağız?

Ey Kılıçdaroğlu… Yoksa bunların suçlusu da İstanbul’u fetheden ve Ayasofya’yı camiye çeviren Fatih Sultan Mehmet midir?

Bunu ne zaman diyeceksin? Yoksa Müslüman dünyada sokağa ümit olan... Müslüman sokaklarındaki milyonlarca insanın umudu olan Recep Tayyip Erdoğan mı? Bunu mu demek istiyorsun?

Ama biz biliyor ve inanıyoruz ki, bu sözleri bilinçli söylemedin. Bilinçaltında gizlediğin şeyleri bir anda deyiverdin. Yeni tip Haçlı seferlerine dolaylı destek verircesine ve bilinçsizce. Hayırlı olsun!

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

03

Turan Saka - ali öztürk kardeşime düşüncelerimizi dile getirdiği için teşekkür ediyorum, kocaeli'nden selamlar...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 10:57
02

karadenizli - aynen katılıyorum. çok doğru tespitler. tabidir ki anlayana.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 10:57


Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler