YANLIŞLIK  NEREDE ?

Mahalli seçimler yapıldı .İstanbul dışında resmi olmayan sonuçlar alındı. İstanbul aradan geçen on iki güne rağmen belirsizliğini koruyor .Yasal bir s...

Mahalli seçimler yapıldı .İstanbul dışında resmi olmayan sonuçlar alındı. İstanbul aradan geçen on iki güne rağmen belirsizliğini koruyor .Yasal bir süreç işletiliyor. Tüm itirazlar YSK. ya kadar dayandı .Şüphesiz en doğru kararı verecek ve itirazlar sonlanacaktır .Ancak yapılan beyanlarla YSK .nın tarafsızlığına gölge düşürülmeye ve baskı altına alınmağa çalışılıyor. CHP. Genel Başkanı Kılıçdaroğlu:” YSK. vereceği kararla ya herkesi rahatlatır ,ya da kaos doğar ” diyerek yargıya baskı yapmağa kalkması doğru değildir. Bu her şeyden önce hukuka v e yargıya saygısızlıktır .Seçimlerde bu tip itilaflar ilk defa olmuyor. Sadece Türkiye’de de olmuyor Bunun için yargıya aba altından sopa göstermek, tehdit yoluna sapmak çok çirkin bir harekettir. Çözümü sağlayacak YSK. dır Bekleyip hep birlikte görelim.

İktidar açısından yapılan açıklamalar ve ileri sürülen iddialar tatmin edici değildir .Zira hazır kıtalar halinde ilçelere eklendiği iddia edilen seçmenler için itiraz süresi seçmen kütüklerinin askıdan indirilme tarihine kadardır. Kesinleştikten sonra itirazların bir değeri yoktur Yani önce haklı olacaksın ,sonra zamanında müracaat edeceksin ,sonra da v erilen karara saygılı olacaksın. Tır garajı ,inşaat halindeki binalar ,ana okulu vs…gibi iddialar bunun içinde kalır. Diğer YSK. na gidecek listelerdeki kaydırmalar,15 bine yakın geçerli oyun iptal edilmesi, seçmen kütüklerinden çıkarılmalar gibi ileri sürülen hataların tamamı her sandık bölgesindeki parti temsilcileri ve müşahitlere aittir. Kusuru başka yerlerde ve kişilerde aramayalım. Bu seçimlerde iktidar açısından kullanılan siyasi dil ve uslup mu ,yoksa ekonomik nedenler mi beklentisini karşılayamadığı konusu tartışılabilir. Ama kusuru hep başka şeylerde aramak savunmacılığı kolaylaştırmaktır .İzmir için iktidarın bir beklentisi yoktu .Çünkü aradaki fark fazlaydı. Ankara ve İstanbul için aday açıklamasında geç kalındı .Daha flaş adaylar bulunabilirdi. Meclis başkanını istifa bile ettirmeden aday gösterilmesi İstanbul seçmenini şüpheye düşürdü .Binali Yıldırım bey gibi tüm itibarlı makamlarda görev yapmış bir insanı %1 de olsa riske atmamak gerekirdi .Bu adaylar çok önceden aranıp seçilmeliydi. Şimdi seçilenleri tebrik etmenin dışında yapılacak bir şey kalmamıştır.

CHP. nin geçmiş dönemlerde sabıka kaydı temiz değildir.1946 seçimlerindeki sandık kaçırma ve yakmaları ,açık oy ,gizli tasnifle yaptıkları hileler henüz hafızalardan silinmemiştir .Bu bilindiği halde gerekli önlemlerin alınmaması da iktidarın basiretsizliği ile izah edilebilir. Cumhurbaşkanı yaptığı 102 mitingte bas bas bağırdı :”.Seçim sandıkta kazanılır ,sandıkta kaybedilir .”Kusura bakmasın ama iktidar kapıldığı rehavetle Ankara ve İstanbul’u kaybetmiştir .Bir genel başkan hangi tarafa yetişsin.Başlıca sorumlu teşkilatlardır.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ahmet Aksoy - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler