Yanal, kredisini uzattı

Bugün maçı konuşmaktan ziyade Ersun Yanal’ın kadro seçimine değinmek gerekiyor. Dünkü Beşiktaş karşılaşmasında Yusuf Yazıcı’nın kesinlikle oynaması ge...

Bugün maçı konuşmaktan ziyade Ersun Yanal’ın kadro seçimine değinmek gerekiyor. Dünkü Beşiktaş karşılaşmasında Yusuf Yazıcı’nın kesinlikle oynaması gerekiyordu. Eğer bugün Yusuf Yazıcı oynamadıysa demek ki geçen haftaki Alanya maçının faturası Yusuf Yazıcı’ya kesilmiş demektir. Tamam, oyuncuyu kesebilirsin ama eğer ondan iyisi varsa kesebilirsin. Yusuf’tan iyi bir oyuncu sahada var mıydı? Ve de Abdülkadir Ömür’e parantez açmak gerekiyor.

Ersun Yanal, neden Abdülkadir’i oyundan çıkardı anlamadım. Aynı şekilde de Onazi’yi… İkisi de sahanın en iyilerindendi. Abdülkadir, Beşiktaş savunmasını zorlayan belki de tek isimdi. Onun çıkması Beşiktaş’ı da rahatlattı. Abdülkadir eğer çok yorulduğunu söylemiş, sakatlığı oluşmuş ve kenara alınmışsa ona bir şey diyemem. Ama kesinlikle sahada kalmalıydı. Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir, Türkiye’nin gelecek vadeden en önemli isimlerinden ikisinin birlikte sahada olması gerekiyor.

Bugün Sosa, sahanın en kötülerindendi. Tamam, onun için duygusal ve önemli maç ama sahada yoksa kenara alınmalıydı. Beşiktaş maçından önce ondan beklentim çok yüksekti.

Çünkü onun vereceği paslar, duran toplardaki etkinliği maçın belirleyicisi olabilirdi. Bugün Sosa, Burak’ı besleyemedi. Burak’ın kötü olmasının nedeni buydu. O yüzden Burak’a kızmamak gerekiyor.

Defans hattından bahsetmek gerekirse Ersun Hoca neden Okay’ın üzerinde diretiyor anlamıyorum. Okay’dan stoper olmaz. Okay bugün 75. dakikada ikinci sarıdan atılabilirdi. Trabzonspor, ligin en çok gol atan takımlarından ama en fazla gol yiyen takımlarından. Okay oynadığı sürece de gol yemeye devam edecektir. Kenarda stoper oyuncularınız var. Değerli isimler. Bırak hata yapacaksa onlar yapsın. Trabzonspor’un Slovak transferi Hubocan… Kaç haftadır oynamıyor, son maçta gelip onu taraftarın önüne atıyorsun hem de Beşiktaş gibi bir karşılaşmada.

Son olarak şunu söylemek gerek; oyuncuların sahada gösterdiği performansla olası bir mağlubiyette istifa etmesini beklediğim Ersun Yanal, kredisini birkaç hafta daha uzattı. 7 haftalık süreçte herkes aynı kadroyu çıkarır ama önemli olan maç içerisinde gerekli dokunuşları yapmaktır. Dün Ersun Hoca’yı saha kenarında çok heyecanlı gördüm. Bir Trabzonlu olarak her zaman hocanın bizim kadar istekli olmasını isterim. Acaba Ersun Hoca yolcu diye mi bu kadar heyecanlıydı bilmiyorum. Ama tek bildiğim bir şey var. Eğer Trabzon şehri tribünde bir hoca için hep birlikte istifa diye bağırmışsa o hocanın kredisi bitmiştir. Dün alınan beraberlik sadece Ersun Yanal’ın kredisini birkaç hafta daha uzattı. O da oyuncuların çabasıyla!

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mehmet Yılmaz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Trabzon idman ocağı - Fatih tekke, Mehmet Yılmaz, Gökdeniz, Yattara. Efsane dörtlüydünüz ağabey. O zaman ki trabzon bir başka güzeldi. Mütevazi bütçe ile oluşturuldu, para için değil forma için oynayan kahramanlarımdınız.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Ekim 11:52


Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler