Ünal Karaman ve Trabzonspor

Dedi: Ünal Karaman olayını yorumlar mısınız? Dedim: Ünal Karaman, Trabzonspor camiasının bir mensubu. Ancak ayrılırken kulübe zarar vererek gitt...

Dedi: Ünal Karaman olayını yorumlar mısınız?

Dedim: Ünal Karaman, Trabzonspor camiasının bir mensubu. Ancak ayrılırken kulübe zarar vererek gitti.

Dedi: Ünal Karaman kendisi mi ayrıldı? Ayrılmaya mecbur edilmedi mi?

Dedim: Hayır, kendisi ayrıldı. Ayrılmayı önceden planladı ve ilmek ilmek ördü. Zirvede bilerek bıraktı. “Başarısız gitmedi, başarılıyken gitti” algısı için…

Dedi: Ama kulüp başkanı kendisini söylemleriyle iğnelemedi mi?

Dedim: Evet iğneledi. İğneleyebilir de… Ama Ünal Karaman, başkanına çuvaldız sokarak cevap verdi. Başkanın karakterinden, taraftarlığı aşamamasından ve özellikle ‘Boğazlarına takılırım’ sözleri bir hocanın kulüp başkanına vereceği cevap değildi.

Dedi: Siz yönetimden yanasınız o zaman?

Dedim: Bu soru yanlış. Görüyor musunuz?.. Ünal Karaman’ın ayrılışı nasıl bir soru biçimi oluşturuyor? Ne demek yönetimden yana olmak. Biz kimseden yana değil, Trabzonspor’dan yanayız. Trabzonspor’u temsil eden yönetimden yanayız. Trabzonspor camiasının sandıkta seçtiklerinden yanayız. Seçilenlerin atadıklarından yana olmak demek, doğruyu tepetaklak etmek demektir. Kulüp Başkanı seçilmiş, Ünal Karaman atanmıştır. Şayet atanmışları, seçilmişlerin tepesine çıkarırsanız bunun adı ‘Tepetaklak ehram’ olur. Ünal Hoca’yı velev ki Trabzonspor Başkanı Sayın Ahmet Ağaoğlu göndermiş olsun. Bunun bedeli başkandan sandıkta sorulur, sokakta ve tribünde değil. Şayet bugünkü tabloda olduğu gibi sosyal medyada sormaya kalkarsanız Trabzonspor’a zarar verirsiniz.

Dedi: Ünal Karaman’ın ayrılışından sonra sanki şehir bölündü. Bazıları siyaseten Ünal Hoca’nın arkasında duruyor.

Dedim: İşte Trabzonspor’a en büyük zararı bu tavır veriyor. Ünal Karaman milliyetçi bir insan… Aynı zamanda bir dava adamı… Ama spor bütün bunların üzerindedir. Siyaset sporu bölerse kulüpler zarar görür. Ama ayrılışı, ayrıldığı kentte böyle siyasi çalkalanma yaratıyorsa!.. Yaratacaksa!... Bundan böyle Ünal Karaman’la hiçbir kulüp çalışmaz.

Dedi: Ankara’dan bile işe müdahil olan önde gelen siyaset adamları var.

Dedim: Olabilir. O siyaset adamları gelir Trabzonspor’a başkan adayı olurlar, seçilirler ve Ünal Hoca ile yürürler. Bunu makul karşılarız. Lakin, Ünal Hoca’yı eleştirdiği için kulüp başkanı suçlu ilan edilemez.

Dedi: Siz Ünal Karaman’ın kendisinin gittiğini söylüyorsunuz.

Dedim: Evet… Planlı bir biçimde ve kendisi gitti.

Dedi: Madem öyle, neden gitti?

Dedim: Trabzonspor camiasının beklentilerini yeterince karşılayamadı. Bundan böyle, yani ikinci devre hiç karşılayamayacağına inandı. Beklentiler yüksekti… ‘O sene, bu sene’ beklentisi hocayı korkuttu. Hoca taşıyamadı ve zirvede bırakmayı fırsat bilip bıraktı.

Dedi: Bunun adı nedir?

Dedim: Merak etme… Camia adını verir. Trabzonspor önüne bakmalı.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

13

şefik tan - kişi herkesi kendi gibi bilir. trabzon spor yerel medyası varken asla şampiyon olamaz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 31 Aralık 10:42
12

Turgay - Bu yazıdaki Başkan Ağaoğlu ve Ünal Hoca analizine tahliline aynen katılıyorum.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 31 Aralık 10:42
09

Rıfat Arslan - ali öztürk ne de güzel senaryo yazmışsın. biz daha çook şampiyonluk bekleriz.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 31 Aralık 10:42
08

Selim - Belli bir kesim Ünal Karaman'ın takımı nereden alıp nerelere getirdiğini söyleyip bütün başarıyı ona mal ediyor da neden kimse Trabzonspor'un Ünal'ı nerelere getirdiğini hatırlamıyor? Karaman'ın, Trabzonspor'un başına gelmeden önce ne kariyeri vardı? Çalıştırdığı her takım dibi boylamış vasıfsız biriydi. Burada bir başarısı varsa onu da 5-0'lık mağlubiyetlere rağmen kendisine destek olan yönetime borçlu. Her fırsatta yönetime laf soktu, son basın toplantısında da haddini iyice aştı. Kendini yönetimin üstünde gören hiçbir hocayı çalıştırmazlar.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 31 Aralık 10:42
06

Sezgin bayram - Bizde zaten saf taraftarız ne oldunu göremiyoruz değilmi.Söylenen sözü dogru bulmadık o yüzdende sözleşmesini fesh ettik diyemediler cünkü taraftar tepkisini biliyolar.eee napalım kendi bıraktı diyelim parasınıda verelim hatta parayı o istedi diyelim kaldıki isteyebilirde.ünal hocanın maç sonu acıklamaları baskanın sonraki acıklamaları anlayan için cok sey ifade ediyodur.sunu da son not ya ünal yalan sölüyo yada baskan

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 31 Aralık 10:42
04

Mali - Sayın yazar, yazdıklarına kendin inanıyormusun.... Başkan siyasi baskıdan gördermiş olabilir mi?....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 31 Aralık 10:42
03

Adnan kalayci - Bende kendime göre bir ülkücüyüm..çok doğru bir analiz yaptınız...teşekkür ederim..

Kolpaciydi..kolpa yaptı ayrıldı..bu bir gerçek...bana göre..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 31 Aralık 10:42
02

Kuzu - Planlı bir gidiş olduğunu düşünmüyorum.

Anlık gelişen olayların bir sonucu. Hepsi bu.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 31 Aralık 10:42
01

ZEKİ ÖZÇELİK - sen hocaya para yok diye vasıfsız stoperler al.istemediği halde tonlarca parayla ünlü topcu getir.takımınruh yapısını boz.o gittik ten sonra eksik mevkileri kaliteli topcularla takviye et sonra suçlu hoca de sahi arkadaşlar suç ki̇mde

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 31 Aralık 10:42


Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler