Ülkücüler kadro beklemesin!..

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, son bir mesaj yayınladı. “Ülkücüler kadro beklemesin!” diye... Devlet Bey’in bazen sergilediği şahince yaklaşımları...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, son bir mesaj yayınladı. “Ülkücüler kadro beklemesin!” diye... Devlet Bey’in bazen sergilediği şahince yaklaşımları MHP için makul sayılsa bile, AK Parti için kabul görmüyor. Halbuki Sayın Bahçeli’nin söylediği her söz AK Parti tabanını da ilgilendirdiği gibi, müsbet veya menfi etkiliyor. Taki AK Parti, söylenenlere itiraz etmedikçe... Gelelim son mesajına ve yansımalarına... “Biz bir beklentiyle Cumhur İttifakına destek vermedik. Beklenti içine girip kadro takibi olanlar varsa beklemesinler. Herhangi bir talepte bulunmayız. Ama ülkücü olup da kadrolarda liyakatiyle bir yere gelebiliyorlarsa gelsinler. Arkadaşlar bunu bilsinler ve ona göre hareket etsinler. Biz devlet, millet, beka, terörle mücadele için hükümete ve devlete destek veriyoruz.”

Devlet Bey bu söylemleri hafta başında Kızılcahamam toplantısında kaydetti. Son 31 Mart seçimlerini de değerlendiren Bahçeli “Seçim sonuçları, Cumhur İttifakının başarısını gösteriyor. Belediye Başkanlığı sayısında başarılı olduk ama bunu öne çıkarmaya gerek yok. Başarı Cumhur İttifakı’nın başarısıdır. AK Parti ve MHP’nin İttifakı başarılı olmuştur.” İfadeleriyle MHP’nin pozisyonunu belirledi.

***

Bahçeli’nin yaklaşımının MHP üzerinde olumlu yansımadığına, bilakis AK Parti’ye zarar verdiğine inanıyoruz. AK Parti’nin iktidarına karşılıksız destek istemenin sonucu Ankara ve İstanbul tablosudur. MHP tabanı karşılıksız böyle bir aşka oy vermemektedir. MHP’nin, partiden hiç ayrılmayan %3’lük ana tabanı Ankara ve İstanbul’da Başkan adaylarına oy vermemiş, meclislerde ise vermiştir. Bize göre bu haliyle ittifak MHP’nin tabanında tam bir karşılık görmemiştir. AK Parti MHP tabanının bugünkü durumunu doğru analiz etmedikçe... MHP tabanını kendi parçası gibi görmedikçe bu ittifaktan nihai bir fayda beklemesin. Bilakis, partinin gittikçe MHP’ye dönüştüğünü de söylemeliyiz. (Bugün AK Parti’nin kuruluş felsefesinin çok uzağına düşüldüğü gerçeği, parti tabanının birinci sorunu haline gelmiştir.)

***

Eski MHP %13 / %14 bandındaydı. Bunun %9-10 civarındaki kitlesi (Genel anlamda. Bazı şehirler farklı olabilir) İYİ Parti’ye göçmüştür. O eski kitleden MHP'de kalan %3-4 civarındadır. Ancak AK Parti’den MHP’ye %8 civarında bir göç yaşanmış ve MHP kayıpsız bir noktaya gelmiştir. MHP bugün o eski kitlesine seslenmekte ve ‘Kadro beklemeyin’ demektedir. Hal böyle olunca o sağlam kadro, yerine göre AK Parti’ye oy vermemektedir. Beka, Devlet, Millet, Vatan hassasiyeti nedeniyle Cumhur İttifakına oy verirken, başkanlıkta vermemektedir. %52 oy oranı olan Cumhur İttifakı Ankara, İstanbul, Adana, Antalya’yı böyle kaybetmiştir. Halbuki Meclisler kaybedilmemiştir. Çünkü MHP’nin %4’lük o samimi tabanı meclislerde kendi arkadaşları da olduğu için oy vermiş, başkanlıkta vermemiştir.

***

Gelelim kadro vermeden o samimi tabanı sürekli elde tutmaya... 20 yıldır iktidardan uzak... Çocukları üniversiteyi bitirmiş işe girememiş... İşi olmadığı için evlendirememiş kaç MHP’li aile var?... Kaç ülkücü öğretmen hakettiği halde müdür olamadı? Kaç ülkücü mühendis bir yere gelemedi? Devlet Bey; “Ülkücü kadrolar liyakatlarıyla bir yerlere gelebiliyorlarsa gelsinler.” diyor. Memur-Sen buna izin veriyor mu? Devlet kadrolarında liyakat – hak – hukuk kaldı mı? Siz, bu samimi tabanı daha ne kadar Vatan – Millet – Beka diyerek tutacaksınız? Sayın Cumhurbaşkanı Memur-Sen dışında Memur Sendikası tanımadıkça AK Parti Kamu-Sen’den nasıl oy alacak?

***

MHP, 129 olan Belediye Başkanlığı sayısını 229’a çıkardı. Elbette gidişattan memnun olacak!... Kaybeden MHP değil, AK Parti... Dolayısıyla Devlet Bey gidişattan memnun olabilir. Lakin AK Parti olmamalı... Anadolu’da bütün kalelerini MHP’ye bıraktı... Ankara ve İstanbul’u ise Millet İttifakına...

Dememiz o ki!... AK Parti Cumhur İttifakını adil bir zemine oturtmadıkça... MHP’de kalan tabanla oluşturduğu manevi bağı, kadro paylaşımı ve iktidar nimetlerinden yararlandırmadıkça Cumhur İttifakı topal ördek vakasından öteye geçmeyecektir. Tablo Devlet Bey’i memnun etse bile ne MHP tabanı ne AK Parti memnun değildir. Trabzon’dan böyle görünüyor.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

abdullah Ersoy - tabi ya biz karşılıksız sevecez, karşılıksız öleceğiz. büyüklerimiz bizim üzerimizden pazarlıklarını yapacaklar. ülkücü kadro değil, ölüm istemeli, çile beklemeli. hem biz akp li değilizki. evimiz yok, iddiamız yok ufkumuz yok ülkümüz yok başıboş bir güruhuz, bize bir dilim ekmek yeter. büyüklerimiz lütfederlerse tabi,,,!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Nisan 10:59


Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler