TRABZON’UN SORUNLARI GEREKLİ BİR AÇIKLAMA

Pek değerli ve pek sevgi ve saygı değer okuyucularım. Sizin huzurlarınıza gazetemiz sayfalarında sene boyu “ONUR DEFTERİNDEN” adlı köşemizde okuyacağı...

Pek değerli ve pek sevgi ve saygı değer okuyucularım. Sizin huzurlarınıza gazetemiz sayfalarında sene boyu “ONUR DEFTERİNDEN” adlı köşemizde okuyacağınız, takip etmekten son derece memnun kalacağınız Trabzon’un en önemli konusunu getirdik. Zira gazetemiz Karadenizden GÜNEBAKIŞ Gazetemiz insanları ve toplumları mutlu etmek için sorunlara çok önem verdiğine şâhit oldum. Bir de bu konu Trabzon tarihinde ilmî olarak hiç işlenmediği, sadece gazete haberleriyle geçiştirildiği ve de mahkemelerde sonuçlandığı için şehrimizi bu sorunlardan kurtarmak ve aslına rücu ettirerek yeniden kalkındırmak için bundan böyle TRABZON’UN SORUNLARI konusuyla huzurlarınızda olacağız.

Bu konuyu Gazetemiz sahibi Sayın Ali ÖZTÜRK beyle istişare ettik. Bu konunun çok önemli olduğunu, sonradan kitaplaştırmasının da şehrimiz sorunlarının çözümüne bilir kişilik açısından da çok faydalı olacağını ifade etti. Bu nedenle köşemizde bu konuyu ilmen yazmaya başladık. Çünkü: Trabzon’u bu sorunlardan kurtarmadan şehre huzur, mutluluk, başarı yoktur.

Fakat şunu da ifade edeyim. Zaman zaman akademisyen bir araştırmacı yazar olarak Trabzon’un sorunlarını dile getirirken bazı milletvekillerimizin, bazı vali ve kaykamaklarımızın, bazı Belediye başkanlarımızın ve birim elemanlarının ”SAYIN YAZICI ÇOK MÜKEMMEL BİR TRABZON SEVDALISI AMMA ALEYHİMİZE YAZILAR YAZIYOR” dediklerine dair haberler geliyor. Ben buna El insaf diyorum. Ben Batum’dan Kastamonu’ya kadarki eski namlı Trabzon tarihinin âdeta hafızı oldum.1973’den beri Trabzon’un bütün gazetelerinde binlerce makale yazdım. Bütün radyo ve Televizyonlarında TRT de dahil toplam iki bin civarında TV.ve Radyo programı yaptım. Hiç bir tanesinden bir Trabzonlunun veya şahsın ismini karaladım mı? Sadece eski Trabzon tarihçi yazar ve milletvekillerinden Fâik Ahmet Barutçu, Mahmut Goloğlu, Mustafa Reşit Tarakçıoğlu, Ali Şükrü bey ve Hasan Saka gibi ilmî, tarihî, kültürel ve sanatsal eleştiriler yaptım. Bunda da haklıyım. Zira, Trabzon’umuza 21. Yüzyılda bile halâ Cumhuriyet Treni getirilemedi. Tarihte ikinci İstanbul olan Trabzon Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünden sonra berbat edildi. Hurdalığa, mezbeleliğe ve de rantçılığa çevrildi. Sinör davalarıyla doldu. Sanayi, fabrika hiçbir şey yok. Eski Trabzonlular vefat eden valilerini camilerin avlularına defnetti, bugünkü Trabzon’da Trabzon u bugünlere getiren valilerimizin fotoğrafları valilikten kaldırılıyor. Trabzon’un her tarafı kirlendi. Denizi kullanılamaz halde. Eleştirmeyelim mi? Şahıslar için bir eleştiri yapmıyoruz. Trabzon’un bu hale getirilmesini eleştiriyoruz. Elbette herkes kendine düşen payı alacaktır.17.Yüzyıla kadar Dünyanın en birinci iki şehrinden biri olan Trabzon bugün tarihi ve tabii güzellikleri yok edilmiş haldedir? Böyle Trabzon ve Trabzonluluk olur mu? Asıl sorun buradan başladığı için biz de buradan sorun çözmeye başlıyoruz. Herkese ve bütün Trabzon’a hayırlı olsun.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mustafa Yazıcı - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

04

Veysi - sorunları tespitte ve çözüm önerilerinde bulunanların sorun olma ihtimali üzerinde de durulmalıdır...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Kasım 10:55
03

Uğurlu köyü - Karşıyaka uğurlu yolu ne zamn beşirliye inecek.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Kasım 10:55
02

Seyfi Çakır - "trabzon'un sorunlari gerekli̇ bi̇r açiklama"...

başlıkta anlatım bozukluğu var.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Kasım 10:55
01

Keramettin - çok mükemmel bir Trabzon sevdalısı ne ola ki?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 17 Kasım 10:55


Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler