Trabzonspor’u yönetebilmek

Dedi: Trabzonspor yönetiminin basketbol kulübüne icra yollamasını eski başkan Muharrem Usta’ya yönelik bir operasyon olarak yorumladınız. Bu kanaate n...

Dedi: Trabzonspor yönetiminin basketbol kulübüne icra yollamasını eski başkan Muharrem Usta’ya yönelik bir operasyon olarak yorumladınız. Bu kanaate nereden vardınız?

Dedim: Bunu anlamak için özel bir çaba harcamaya gerek yok. Herkes anladı. Tüm bir camia ayıplıyor. Mesele basketbol kulübünden icra yoluyla para almak değil. Mesele basketbol kulübünü dışlayıp yeni bir kulüp oluşturmak da değil. Nitekim Türkiye Basketbol Federasyonu, Trabzonspor yönetiminin yaklaşımını ve talebini reddetti. Mesele Usta’yı sorumlu tutup alacağından kesinti yapmak.

Dedi: Ama yeni bir basketbol kulübü oluşturacaklar.

Dedim: Onlar işin hikâyesi... Burada baba futbol kulübünün başkanıdır. Çağırır basketbolun başkanını istiyorsa alır istifasını. Vermiyor, başkaldırıyorsa atar toplumun önüne ve bugün yaptıklarını yapar. Ama bunların hiçbiri yapılmıyor. Parasız, pulsuz bir kulübe icra yolluyorsunuz. Bir şey alamayacağınızı biliyorsunuz. Demek dert başka. Bu yöntemle bir yere varılmak isteniyor.

Dedi: O zaman neden böyle bir yöntem denediler?

Dedim: Parayı veren eski başkanın alacaklarından kesmenin altyapısını oluşturuyorlar. Aralarında iyi hukukçuları da var ya!.. Trabzonspor’u yeniden mahkeme kapılarına sürüklüyorlar. Zannediyorlar ki, Usta’nın alacaklarına bu tür yöntemlerle el koyarlarsa başarılı olacaklar. Tam aksine yıpranıyorlar. Daha en başında yanıldılar.

Dedi: Size göre Usta buna razı olacak mı?

Dedim: Usta buna asla razı olmaz. Parasal boyut itibarıyla değil. Kötü niyete teslim olmaz. Mevcut yönetim şayet en başından beri basketbol kulübüne para aktaran başkanların tamamını sorumlu tutsaydı... Yani adil ve samimi olsalardı belki Usta da razı olabilirdi. Ancak geldiklerinden bugüne hep kavgayı seçtiler. Şimdi ise icra/mahkeme yoluna gidecekler. Bana göre Usta da karşılık verecektir. Üstelik haklı bir konumda mücadele edecektir.

Dedi: Trabzonspor’un mevcut yönetimi bir anlamda devri sabık mı yaratmak istiyor?

Dedim: Geçmişin hesabını sormak hakları. Ancak bunu adaletli ve toplumu ikna edecek bir yöntemle yapmalıydılar. Kırarak, dökerek, hukuku arkadan dolanarak değil. Bakın şimdi kulübün bir parçası olan Basketbol Derneği’ni karşılarına aldılar.

Dedi: Nasıl mesela? Nasıl bir yöntem uygulamalıydılar?

Dedim: Bu plan ve projeler belli ki Hayrettin Hacısalihoğlu ve birlikte hareket ettiği grupla alakalı. Hayrettin Bey, Sadri Şener döneminde kendi asbaşkanlık süreci de dâhil o dönemden bugüne tüm harcamaları yeminli mali müşavire incelemeye aldırmalıydı. Sadri Bey döneminden bugüne... İbrahim Hacıosmanoğlu ve Muharrem Usta döneminde yapılan harcamaları topyekûn ortaya koymalıydı. Sadece Muharrem Usta dönemini inceletmek belli ki Usta’nın alacaklarını bu tür yollarla ödememek anlamı taşıyor. Yani Trabzonspor artık geleceğini mahkeme kapılarında arıyor.

Dedi: Ne yani!.. Kulüp hakkını aramasın mı?

Dedim: Arasın elbet... Ama bir dönemden değil. Her dönemden arasın. Sizin göreve getirdiğiniz başkanların dönemlerini es geçer de, yenildiğiniz dönemleri sorgularsanız inandırıcı olamazsınız. Böler, parçalar ve yeni düşmanlar yaratırsınız.

Dedi: Şimdi yeminli mali müşavir raporu ortaya çıkınca ne olacak?

Dedim: Mahkemeler başlayacak. Yani hiçbir şey hallolmayacak. Basketbol kulübüne para aktaran bir başkanın alacağına hukuku arkadan dolanarak el koymaya kalkarsanız!.. Üstelik bunu alacaklarını banka kredisinden tahsil eden yönetim yaparsa... Kulübe 60 bin lira vermeyenler, 60 milyon lira alacağı olandan hesap sormaya kalkarsa yönetme erkinin bittiği yerdeyiz. Bırakalım koca Trabzonspor’u, bir basit şirket bile böyle yönetilemez.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler